Denník N

Miluj blížneho svojho, ak nie je z LGBTI komunity

Na snímke koalièná poslankyòa parlamentu Anna Záborská (O¼ANO) poèúva prezidentku SR Zuzanu Èaputovú, ktorá vystúpila so správou o stave Slovenskej republiky pred poslancami Národnej rady (NR) SR v Bratislave v utorok 29. novembra 2022. FOTO TASR - Jaroslav Novák *** Local Caption *** poslankyòa
Na snímke koalièná poslankyòa parlamentu Anna Záborská (O¼ANO) poèúva prezidentku SR Zuzanu Èaputovú, ktorá vystúpila so správou o stave Slovenskej republiky pred poslancami Národnej rady (NR) SR v Bratislave v utorok 29. novembra 2022. FOTO TASR – Jaroslav Novák *** Local Caption *** poslankyòa

Anna Záborská deklaruje, že je konzervatívnou političkou a presadzuje v parlamente konzervatívne hodnoty. Nie je to tak. Podieľa sa na šikane ľudí a bez hanby sa hlási ku kresťanským a konzervatívnym hodnotám.

Do parlamentu sa dostal zákon týkajúci sa LGBTI komunity, ktorý predkladá Anna Záborská a Anna Andrejuvová z klubu OĽaNO spolu s Evou Hudecovou a Jozefom Lukáčom z klubu Sme rodina. V predkladanom zákone ide o jednoduchú vec, znemožniť ľuďom, ktorý prejdú tranzíciou, aby mohli zmeniť rodné číslo, vďaka čomu môže ktokoľvek zistiť, či tranzíciou prešli, alebo nie. Jednoducho šikana.

Pri tomto zákone si stačí položiť jednoduchú otázku. Ako tento zákon pomôže ľuďom? V čom sa zlepšia ich životy? Ako takáto možnosť zmeny rodného čísla ohrozuje kohokoľvek? Nijak. Anna Záborská predkladá do parlamentu bez hanby zákon, ktorý nepomôže nikomu, naopak obmedzuje práva občanov tejto krajiny, šikanuje ich a prehlbuje nenávisť voči LGBTI komunite. Zaujímalo by ma ako takýto zákon reprezentuje kresťanské, či konzervatívne hodnoty. Toto znamená v praxi: „miluj blížneho svojho“? Zrejme áno, akurát si tu pani Záborská doplnila: len ak nie je člen LGBTI komunity, vtedy ho treba ukameňovať.

Konzervatívna politika a celkovo pojem konzervatívec je na Slovensku už dlhodobo znásilňovaný fašistami, populistami a ideologickými šialencami. Anna Záborská je súčasťou týchto závadových skupín. Anna Záborská nie je konzervatívna politička. Je šíriteľkou nenávisti a nemusí ani kričať na bezbranné arabské rodiny. Je hanba, že v 21.storočí na Slovensku rozhodujú o osudoch ľudí politici, ako je pani Záborská.

Teraz najčítanejšie