Denník N

Pracovné oblečenie výhodne a z pohodlia domova

ochranne pracovne pomocky

Slnečné počasie nás už hlasno volá von a tento čas je charakteristický aj aktívnymi prípravami na rôzne exteriérové projekty. Kvalitné pracovné oblečenie je pritom vhodnou prevenciou voči mnohým poškodeniam zdravia a preto je dobrou voľbou nielen na pracoviskách, ale aj pri rôznych prácach v záhradách, rodinných domoch či na chalupách.

Výhodný nákup a širokú ponuku pracovného oblečenia ponúkajú viaceré slovenské eshopy, kde ma záujemcov čaká nielen bohatý sortiment pracovných odevov a iných ochranných pomôcok, ale aj ochotný personál s praktickým poradenstvom.

Prečo sa oplatí investovať do pracovného oblečenia?

V praxi existujú množstvo rôznych profesií, v rámci ktorých zákon predpisuje zamestnávateľom aj zamestnancom nosenie špeciálnych pracovných odevov, obuvi a používanie ochranných pomôcok pri práci. Všetky tieto povinnosti pritom legislatíva neustanovuje z ľubovôle svojich tvorcov, ale s jasným cieľom ochrany života a zdravia pri rizikových povolaniach. Mnohé z činností pritom bežne robíme aj v domácnostiach alebo pri záhradných aktivitách a preto je dobré zvážiť nákup pracovného oblečenia aj pri týchto projektoch.

TIP: 

Kvalitné pracovné oblečenie nájdete na odevypracovne.sk, dobre vám však poslúžia nielen v práci, ale aj na činnosti vykonávané doma, v záhrade alebo na  chalupe. 

práca oblečenie záhrada

Pracovné oblečenie má tiež svoj právny rámec

Povinné nosenie pracovných odevov, obuvi a používanie pracovných pomôcok má oporu v mnohých právnych predpisoch vrátane Nariadenia vlády č. 395/2006 Z. z. o minimálnych požiadavkách na poskytovanie a používanie osobných ochranných pracovných prostriedkov. Osobným ochranným prostriedkom však nie je v zmysle zákonnej úpravy bežný pracovný odev, uniforma, ani klasický voľnočasová obuv, ale je ním napríklad protišmyková obuv či špecializované topánky s oceľovou špicou, ktoré chránia pracovníkov pred rôznymi nebezpečnými vonkajšími vplyvmi a sú to aj všetky prostriedky určené na používanie pracovníkmi pri ochrane ich zdravia na pracoviskách.

TIP: 

Výhodný nákup pracovného oblečenia workie.sk – v tomto internetovom obchode nájdu záujemcovia široký sortiment pracovných odevov, topánok a iných špecializovaných pomôcok s cieľom prevencie v oblasti ochrany zdravia pri práci. 

Profi odevy aj na bežné nosenie

Profesionálne oblečenie je tiež určitou investíciou, je to však v prvom rade vloženie finančných prostriedkov do ochrany nášho zdravia. Kvalitné profi odevy (profi oděvy monterkovo.cz) ponúka aj internetový predajca Monterkovo.cz, pričom mnohé kúsky z aktuálneho sortimentu môžu svojím dizajnom pokojne konkurovať súčasnej móde. Táto ich vlastnosť umožňuje kupujúcim využiť tieto odevy nielen na pracovné aktivity, ale aj na bežné nosenie či pri rôznych voľnočasových činnostiach.

studentska brigada

TIP: 

V spomínanom eshope nájdu kutili aj bohatú ponuku kvalitného náradia či hygienických potrieb všetkých druhov.  


Foto: elements.envato.com

Teraz najčítanejšie