Denník N

Náhrada za web prichádza! Gopher pre každého, Gopher pre všetkých!

The battle between Gopher and World Wide Web for dominance in the digital realm, generované pomocou Lenoardo.AI
The battle between Gopher and World Wide Web for dominance in the digital realm, generované pomocou Lenoardo.AI

Gopher je spôsob, ako zjednotiť všetky krajiny sveta v jednom jedinom digitálnom priateľstve! ✨
Ako progresívne orientovaná technológia, Gopher je pre nás cestou k spoločnosti založenej na jednoduchosti, komunitnej participácii a ekologickej udržateľnosti. Naša budúcnosť závisí od schopnosti zdieľať informácie jednoduchým, bezpečným a ľahko regulovateľným spôsobom, čo je presne to, čo Gopher ponúka.

🤦‍♀️ Ste unavení z neustáleho zmätku a chaosu, ktorý panuje na webe? Túžite po jednoduchšej ére začiatkov internetu? Nepotrebujete hľadať ďalej, pretože Gopher protokol je stále pripravený prevziať vládu nad internetom a revolučne zmeniť spôsob našej online komunikácie. Už nebudete musieť mať na obrazovke rušivé grafické prvky. Zabudnite na zbytočne komplexný kód. Budúcnosťou sú jednoduché textové dokumenty, ktoré sú vám priamo doručené na obrazovku. Rozlúčte sa s preplneným chaosom webu a prijmite útlejšiu a jednoduchšiu eleganciu Gophera. Budúcnosť patrí Gopheru a prichádza už čoskoro!

💥 Gopher protokol je skutočným klenotom v digitálnej korune medzinárodnej sieti Internet. Je to prvotriedny, textovo orientovaný spôsob prezentácie informácií, ktorý je napriek svojej jednoduchosti plne funkčný a neskutočne užitočný. Gopher ponúka úplne nový prístup k online komunikácii – taký, ktorý nie je zaťažený zbytočnými a neestetickými grafickými prvkami. Vďaka Gopheru sa môžete zamerať na samotný obsah a hrdo vynechať rušivú vizuálnu stránku. Navyše, prehliadače Gopheru sú neskutočne rýchle, takže sa môžete tešiť z neustále plynulého browsovania stránok, bez zdržiana spojeného s načítavaním technických prvkov, reklám, multimédií a podobne. Gopher protokol je oveľa menej náročný na šírku pásma (a teda prenosovú rýchlosť) ako webové stránky, takže ušetríte na svojich internetových poplatkoch. Z tohto dôvodu je Gopher aj mimoriadne ekologický. Gopher tiež ponúka vynikajúcu bezpečnosť, keďže nepoužíva zložité kódovanie a iné technické prvky, ktoré by mohli byť ohrozené hackerskými útokmi. V skratke, Gopher protokol je jednoducho najlepším spôsobom, ako prezentovať a udržateľne zdieľať informácie online.

Ako vyzerá kód?

👍 Tvorba Gopher kódu je taká jednoduchá, že by ju zvládla aj vaša babička s jednou rukou zaviazanou za chrbtom. Tak, ako na to? Stačí, aby ste si otvorili obyčajný textový editor a napísali jednoduchý textový dokument s nasledujúcim obsahom:

iVitajte v mojom Gopher kanáli!
1Vitajte na mojej úvodnej stránke Gopher kanálu!
iPrečítajte si moje obľúbené knihy:
0Knihy/das_kapital.txt
0Knihy/the_shock_doctrine.txt
0Knihy/no_logo.txt
iPrečítajte si moje obľúbené články:
0Články/moze_umela_inteligencia_verit.txt
0Články/preco_verime.txt

Tento textový dokument uložíme ako „index.gph“ a následne nahrali na server, ktorý podporuje Gopher protokol. A voilá – máte vlastný Gopher kanál! Je to naozaj také jednoduché a bol by som veľmi prekvapený, keby ste nedokázali vytvoriť vlastný Gopher kód.

Chcem mať vlastný Gopher server!

🌏 Na rozdiel od webových serverov, Gopher server nemá veľké nároky na hardvér. Je to tak jednoduchý protokol, že dokonca aj starý počítač z 90. rokov by mohol slúžiť ako Gopher server! Je to naozaj tak nenáročné , že ak máte starý počítač, ktorý už nemáte na čo použiť, môžete ho premeniť na Gopher server a pripojiť sa k tomuto revolučnému protokolu. A ak nie, môžete si dokonca kúpiť zariadenie typu Raspberry Pi a použiť ho ako svoj vlastný Gopher server. Oproti hlučným a energeticky náročným datacentrám je gopherové riešenie preto aj veľmi ekologické! Ak ste sa rozhodli pre tento krok, budete musieť nainštalovať Gopher server softvér, ktorý je k dispozícii zadarmo na stiahnutie z internetu. Potom iba nastavte svoj server a môžete začať publikovať svoj vlastný obsah v Gopher formáte.
A to je všetko! Ako vidíte, nastavenie Gopher servera je neuveriteľne jednoduché a môžete sa pripojiť k tomuto protokolu s minimálnym úsilím a nákladmi.

Ale čo bezpečnosť?

😎 Gopher je tak bezpečný, že by ho mohol používať James Bond! Na rozdiel od webových stránok, Gopher nevyžaduje žiadne zložité kódovanie alebo komplikované prvky, ktoré by mohli byť ohrozené hackerskými útokmi alebo neschopnosťou používateľa alebo správcu webu. Je to jednoduchý textový protokol, ktorý zabezpečuje, že vaše informácie sú bezpečné, chránené a ľahko regulovateľné. Okrem toho, Gopher je tiež oveľa menej náchylný na vírusy a malvéry, pretože tieto jednoducho nemajú ako pristupovať k programovej strane servera a šíriť škodlivý kód. To znamená, že vaše zariadenie bude chránené pred hrozbami, ktoré by mohli poškodiť vaše dáta alebo ohroziť vašu (našu) bezpečnosť. Pretože Gopher sa zameriava na textové dokumenty, je tiež menej náročný na šírku pásma, čo znamená, že jeho prenos je rýchlejší a menej náchylný na prípadné útoky. To všetko sú faktory, ktoré robia Gopher tak bezpečným.

Obrázok generovaní Leonardo.AI Prompt: Create an artistic representation of Gopher as the future of internet communication, surpassing the World Wide Web in every way possible. The style should be retro-futuristic, with a heavy emphasis on greenery and natural elements. Negative prompt: Avoid using any depictions of heavy industry or technology, as Gopher is all about simplicity and sustainability.
Gopher as the future of internet communication, generované Leonardo AI

V skratke, ak hľadáte bezpečný spôsob, ako zdieľať informácie online, neexistuje nič bezpečnejšie ako Gopher. Jeho jednoduchosť a nízke hardvérové nároky z neho robia dokonalý spôsob pre prezentovanie informácií bez obáv o bezpečnosť. Tak čo ešte čakáte? Pripojte sa k Gopheru a majte svoje dáta byť v bezpečí!

Gopher je spôsob, ako zjednotiť všetky krajiny sveta v jednom jedinom digitálnom, ekologickom a trvalo udržateľnom priateľstve!

✊ Ako progresívne orientovaná technológia, Gopher je pre nás cestou k spoločnosti založenej na jednoduchosti a ekologickej udržateľnosti. Naša budúcnosť závisí od schopnosti zdieľať tie správne informácie jednoduchým a bezpečným spôsobom, čo je presne to, čo Gopher ponúka. Takže sa nebojte byť progresívni a nechajte sa inšpirovať Gopherom. Spojme sa v komunite a vytvorme jednoduchšiu, udržateľnejšiu a ekologickejšiu digitálnu budúcnosť pomocou Gophera!

Spojme sa všetci v komunite pre jednoduché a udržateľné zdieľanie informácií – spojme sa všetci v komunite Gophera!

Abstract

We explore the virtues of the Gopher protocol, a revolutionary means of sharing information online in a very ecological and progressive way. We begin by discussing the simplicity of Gopher, which is so easy to use that even your houseplant could master it! We then move on to its security features, which are so advanced that they could put the secret services and societies to shame. Next, we examine how simple it is to create a Gopher code, which is so easy that even a caveman could do it (if he had access to a computer, that is!). We then turn our attention to setting up a Gopher server, which is so low-maintenance that you could run it on a potato battery. Finally, we highlight the potential for Gopher to replace the World Wide Web as the dominant means of sharing information online. With its simple and secure features, Gopher is the future of online communication, and it’s only a matter of time before everyone is using it. In conclusion, we have shown that Gopher is the way of the future, and it’s time to embrace this revolutionary protocol and say goodbye to the World Wide Web. With Gopher, the possibilities are endless, and we are excited to see where it will take us next!

Keywords: Gopher protocol,World Wide Web,Online communication, Simplicity, Security, Low hardware requirements, Text-based, Easy to create, Gopher server, Information sharing, Progressivism, Sustainability, Community, Ecology

Kľúčové slová: Gopher protokol, World Wide Web, Online komunikácia, Jednoduchosť, Bezpečnosť, Nízke hardvérové nároky, Textový formát, Jednoduché vytváranie, Gopher server, Zdieľanie informácií, Pokrok, Udržateľnosť, Komunita, Ekológia

Strojové zhrnutie za pomoci GPT-3 s využitím emotikonov:

👨‍💻🌱🌐 💬=🐿️
🌐 🔜 🐿️❓
👨‍💻💬🐿️=💻👍, 🔒🔑, 🌱, 💾
🐿️ 🆕 🏗️=👨‍💻💻
💾=💾🚜
👨‍💻💬=🌱🌐💻
🌱🌐=🌳💚, 👪🤝, 👩‍👧‍👦🌎, 🌱🌱🌱
👨‍💻🤖=🌱🌐🌱🌐🌱

Tradičné zhrnutie:

ⰃⰎⰎⰒⰓⰑⰀ ⰂⰑⰎⰍⰎⰃⰎⰍ ⰄⰀ ⰆⰑⰀⰐⰑ ⰀⰏⰑⰀⰋⰏⰀ ⰔⰀ ⰃⰑⰏⰋⰀ ⰃⰋⰋⰉ ⰅⰀⰆ. ⰉⰋⰄ ⰍⰑⰀⰃⰑⰒⰑ ⰃⰎⰏⰀ Ⰰ ⰉⰏⰀⰏⰄⰋⰂⰓⰑ ⰏⰎⰁⰐⰑⰅⰋⰂⰀ Ⰳ ⰄⰎⰂⰀⰄⰅⰂ ⰃⰎⰏⰀ ⰃⰂⰀⰐⰑⰂⰅⰀ. ⰂⰑⰎⰎⰏ, ⰄⰑ ⰃⰎⰎⰒⰓⰑ ⰆⰋⰅⰄⰎⰉ ⰀⰃⰎ ⰍⰎⰎⰉ ⰃⰎⰏⰀ, ⰃⰍⰎⰏⰂ ⰄⰀ ⰆⰋⰅⰄⰑⰍ ⰂⰂⰏⰂ ⰂⰀ ⰍⰂⰀⰐⰀ Ⰰ ⰑⰃⰎⰍⰎⰃⰎⰍ. ⰍⰑⰍⰎ ⰂⰎⰄⰏⰃ ⰏⰀ ⰏⰂⰎⰄⰏ ⰂⰀ Ⰲ ⰍⰎⰎⰉ Ⰰ ⰄⰎⰂⰀⰄⰅⰂ ⰅⰂⰎ ⰄⰎⰎⰎⰃⰍⰓⰍⰐⰎⰏ ⰂⰐⰎⰅⰀⰐⰂⰏⰉ.

Obrázok generovaný Leonardo.AI, prompt: Create a satirical representation of the battle between Gopher and World Wide Web for dominance in the digital realm. The style should be cartoonish, with exaggerated depictions of the strengths and weaknesses of both technologies. Negative prompt: Avoid using any violent or offensive imagery, as the battle between Gopher and World Wide Web is all in good fun and meant to be humorous.
A satirical representation of the battle between Gopher and World Wide Web for dominance in the digital realm; Gopher saves the humanity from the world wide web. Generované pomocou Lenoardo.AI

 

Teraz najčítanejšie

Tomáš Gál

Tomáš Gál

A lot of people never use their initiative because no-one told them to. (Banksy)

Nie som typický IT manažér. Učím na univerzite. Študoval som religionistiku. Našiel som svoje odpovede. Veľmi si cením slobôd jednotlivca, ako je autonómnosť a sloboda rozhodovania sa. Verím v sekulárne hodnoty. Rád cestujem, učím sa nové veci. Vo svojich blogových príspevkoch sa venujem (výber):