Denník N

Malo to byť inak. Choroba pokračuje, blog sa končí

Ilustračné foto – TASR
Ilustračné foto – TASR

Celé to malo byť inak. Vždy som vedela, že tento blog raz prestanem písať a veľmi som dúfala, že preto, že pre mňa osobne sa táto téma vyčerpá. Je to presne naopak. Choroba, ktorá len nedávno nečakane udrela znovu a na inom mieste, vyčerpala mňa. Toto je môj posledný blog o rakovine. Prvý som ešte v SME napísala 15. októbra 2010. Napísala som ich desiatky, ale už nebudem.

Dôvodov je niekoľko a nie je to len o ľudskej či autorskej únave. Niečo som naznačila, keď som zrušila diskusiu k svojim blogom. Platí tiež, že v najlepšom treba prestať a získať istý odstup. Blogy, pretože boli také osobné, som vždy vnímala inak ako ostatné moje texty. O to ťažšie sa s nimi lúčim. Rozhodnutie zrelo dlhší čas. Potom stačil jeden impulz a nebolo o čom rozmýšľať.

Čaká ma ďalšie posedávanie v čakárni onkológie a telefonáty do nemocnice, aké sú výsledky a čo ďalej. Už o tom ale nechcem písať a nechcem písať ani o ľuďoch, čo mi odchádzajú pred očami. Možno si to len namýšľam, ale myslím si, že som pre odtabuizovanie témy onkologických ochorení urobila dosť. Nie každému sa to muselo páčiť, nie každý musel súhlasiť, nie každý je schopný a ochotný o tom čítať.

O to viac ďakujem za podporu, slová povzbudenia aj dobré rady.

A pretože blog mi ako žáner vyhovuje, nevylučujem, že sa k nemu vrátim. Ale už s inými témami a dúfam že za lepších okolností.

Majte sa dobre a buďte zdraví.

Teraz najčítanejšie

Jana Shemesh

  • Vyštudovala žurnalistiku na UK v Bratislave. Pracovala v zahraničnej redakcii Slovenského rozhlasu, neskôr v denníku SME, odkiaľ prešla do Denníka N.
  • Od roku 2006 žije v Izraeli, odkiaľ písala nielen o Blízkom východe. Momentálne sa stále viac venuje textom o feminizme, rodových otázkach, rodine a spoločenských fenoménoch. Roky blogovala, je autorkou štyroch kníh.
  • Viackrát bola nominovaná na Novinársku cenu, v roku 2008 ju aj získala na sériu stĺpčekov o živote v Izraeli.