Denník N

A predsa nás ovplyvňuje

Aj keď niektorý ľudia hovoria, že móda ide mimo nich a snažia sa skôr nosiť funkčné oblečenie, aj tak každého z nás móda ovplyvňuje a to čo si dáme na seba. Veď prvý dojem, vieme urobiť len raz.

Mnohí z nás si myslia, že móda ide mimo nich. A je im to vlastne jedno. A potom skončia školu . A tam to všetko začína. Idú na pohovor do prvej vážnej práce a tam už ide aj o prvý dojem. Stresujeme dve hodiny pri skrini, čo si oblečieme. Áno, viem dva roky pandémie, zastavili aj to ako sa obliekame alebo aký prvý dojem robíme, pretože sme sa s nikým nestretávali. Ale na porady aj keď cez počítač sme sa upravili a dali si najkrajšiu blúzku aj keď sme mali oblečené pohodlné tepláky. Každého z nás móda nejak ovplyvňuje, či už vedome, alebo nevedome. Nemusí vôbec ísť o najnovšie trendy. Pokiaľ ide o oblečenie, vyberieme si podľa nášho osobitného štýlu, občas zaexperimentujeme. Veď ruku na srdce, kto by sa necítil sebavedomo v peknom oblečení. Alebo v tom oblečení, ktoré nám vyhovuje po všetkých stránkach. Keby nám to bolo jedno tak si môžme na seba obliecť vrece a je to. Každý z nás rozmýšľa , čo a kedy si oblečieme. Na svadbu si nedáme turistické botasky, (ak teda sa nefotíte v horách, tam by sa ťažko išlo v lodičkách). Inak sa oblečieme na pohovor do práce. A záleží aj od typu pracovného pohovoru. O mÓde sa napísalo toho dosť. Ale podľa mňa každý človek nad ňou rozmýšľa. Už moje 3,5 ročné dieťa príde ku skrini a vyberie si, čo si dnes oblečie. (Našťastie, to môžem ešte skorigovať, teda niekedy. Na veľkú noc si vybrala tepláky a letné nohavice. Takže mala tepláky a na tom letné nohavice. Samozrejme mala aj bundu. Super. A išli sme na prechádzku. Aspoň jej zima nebola:)

Módou žijeme každý deň, aj keď to tak nevnímame.

Teraz najčítanejšie

Linda Rampašeková

Moje meno je Linda. Mám 32 rokov. Žijem na západnom Slovensku.Mám rada šport ako futbal, tennis alebo plávanie. Futbal sledujem často aj v televízii. Mám rada dobré knihy. A aktuálné témy zo života.