Denník N

Kam sa stratila láska?

Pri dlhodobých vzťahoch človek môže mať pocit, že láska a romantika sa niekam vytratila? Niekedy máme pocit, že ideme proti prúdu, a stále máme vo vzťahu nejaký problém.

Alebo máme pocit, že máme nesprávneho partnera. Mali sme lepšie vyberať. Ale prečo vzťah, ktorý bol dokonalý je tak zlý. A je tak o ničom, že sa hádame každú jednu konverzáciu? Ide naozaj o komunikáciu alebo o tom, že sa niekam vytratila láska alebo niečo úplné iné? Pod ťarchou bežných povinností sme možno na romantiku a spoločný čas zabudli. Alebo len nemáme čas. Možno ani nemáme chuť tráviť s partnerom čas. Je možné , že časom sme sa veľmi odcudzili, vzdialili. V konečnom dôsledku sa asi aj máme radi, tak prečo sa tak veľmi hádame. Prečo sa tak veľmi líšime. A čo ak sa líšime v zásadných otázkach. Alebo si len lezieme na nervy? Neviem. Úprimne odpoveď nepoznám. Odpoveď je niekde v nás a  ako sa hovorí, kto hľadá nájde. Ja verím ak nám je ťažko vo vzťahu a hľadáme odpovede, určite sa nejaká odpoveď na naše otázky objaví. Najzložitejšou otázkou, keď sme vo vzťahu je či to chceme aj naďalej udržať.  Alebo takto chceme žiť aj naďalej.Veď čo…. mnoho párov sa rozvádza a rozchádza. Nebudeme prvý ani posledný. A stojí nám to zato udržiavať nefunkčný vzťah, kde jeden nechce ísť ani doprava, ani doľava a nedá sa s ním  ani pohnúť. Odpoveďou je čas. Mne sa mnohokrát potvrdilo, že časom sa všetko vyrieši, a čas všetko zahojí. Postupne. Občas treba zmeniť aj náš pohľad a možno sa zmení aj partnerov pohľad. Veď rozísť sa môžme vždy. Niekedy si stačí spomenúť na to aké to bolo na začiatku krásne a prečo sme práve stým človekom po našom boku do vzťahu išli.

Teraz najčítanejšie

Linda Rampašeková

Moje meno je Linda. Mám 32 rokov. Žijem na západnom Slovensku.Mám rada šport ako futbal, tennis alebo plávanie. Futbal sledujem často aj v televízii. Mám rada dobré knihy. A aktuálné témy zo života.