Denník N

Vrátenie daní zahraničia možno realizovať aj z pohodlia domova

vratenie dani zo zahranicia

Mnohí zamestnanci alebo podnikatelia nevedia, že za splnenia určitých legislatívnych podmienok majú nárok na vrátenie daní zo zahraničia. Pracovný trh otvorený a aj mnohí Slováci patria do skupiny pracujúcich, ktorí sú otvorení a vyhľadávajú pracovné skúsenosti alebo podnikateľské príležitosti aj za hranicami našej krajiny. S prácou a podnikaním v zahraničí je spojená aj možnosť vrátenia daní po odpracovaní príslušného obdobia, pričom niektorých možno prekvapí poznanie, že celý proces možno absolvovať aj pohodlia vášho domova.

Vrátenie daní zo zahraničia pre zamestnancov

Spoločnosť TJ-Legal sa špecializuje na oblasť vrátenia daní z Nemecka, Holandska a Rakúska, pričom vo všetkých týchto prípadoch platí, že žiadateľ o vrátenie dane pracoval v uvedených štátoch ako zamestnanec na klasickú pracovnú zmluvu. Na webovom sídle firmy sa tiež dočítate, za akých podmienok môže zamestnancovi alebo bývalému zamestnancovi vzniknúť nárok na vrátenie daní zo zahraničia a čo všetko je k tomu potrebné doložiť.

TIP: 

V prípade, že sa tejto problematike z akéhokoľvek dôvodu nechcete venovať vy sami, spoločnosť TJ-Legal zabezpečí všetko za vás bez toho, aby ste museli kamkoľvek cestovať. 

tj legal zakaznicka podpora

Vrátenie daní zo zahraničia pre podnikateľov

Živnostníci a podnikatelia vykonávajúci podnikateľskú činnosť prostredníctvom s.r.o., ktorí pracujú v Nemecku, tiež môžu požiadať o vrátenia daní. Podnikatelia pritom môžu využiť kompletný ekonomicko-účtovný servis firmy TJ-Legal s garanciou vysokej kvality a odbornosti. Ekonomicko-účtovná a právna agenda je zložitá sama o sebe a ešte náročnejšie je zorientovať sa v spleti zákonov a povinností, ak idu o cudzí štát s odlišnými právnymi predpismi a jazykom. Aj preto existujú na trhu služby firiem, ktoré prevedú záujemcov hladko mnohými procesmi vrátenie vybavenia daní zo zahraničia.


Foto: elements.envato.com

Teraz najčítanejšie