Denník N

Slovensko má nový politický škandál

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Prezident si dovolil vyzvať občanov, aby išli voliť a boli na kandidátov, ktorých idú voliť a krúžkovať naozaj nároční. Nech sa ich ponuky, s ktorými idú do volieb porovnávajú a zvažujú. Prezident si dovolil vidieť, počuť a nemlčať. Neviem priatelia, ako vy, ale ja nechcem, aby môj prezident bol slepý, hluchý, a mlčiaci. Ja takého prezidenta nechcem!

Preto nechápem hystériu, niektorých spoluobčanov, ktorí sú zhrození z toho, že si pán prezident dovolil mať názor na dnešnú chorú predvolebnú situáciu, v ktorej sa hlavne štrajkuje a Slovensko sa topí v špinavých politických škandáloch každý nový týždeň.

Chcú od prezidenta, aby bol nadstraníckym prezidentom, a aby sa do predvolebnej kampani nezapájal. Chcú však nelogickú vec. Som MVDr., a tak sa to budem snažiť vysvetliť na príklade, ktorý bude jednoduchý a preto dúfam, že ho pochopia i tí hysterici.

Prezident je hlavou štátu. Štát si preto predstavme ako telo, ako živý organizmus. Hlavou tohto tela je prezident. Keď hlava tela zistí, že v tele začala bujnieť rakovina, že telo začína byť choré, tak to má hlava tela nechať len tak? Má tento zlý stav tela a tú rakovinu tela ignorovať? Má nechať rakovinu nech si plní ďalej svoju funkciu, a nech ničí telo ďalej? Tak to určite nie.

Úlohou hlavy tela, je brániť telo pred rakovinou, a hneď ako hlava tela zistí, že v jeho tele začína bujnieť rakovina, tak by mala hlava tela proti vznikajúcej rakovine vždy zakročiť. Len hlúpa hlava tela nič nerobí, a len sa pozerá, ako jej telo podlieha rakovine. Preto múdra hlava tela ide s rakovinou k lekárovi a spolu začnú bojovať proti rakovine tela.

Pravda je priatelia krutá, ale Slovensko je choré telo a obrazne povedané má rakovinu. Rakovinou Slovenska sú predsa donekonečna sa opakujúce špinavé politické kauzy. Rakovinou Slovenska je korupcia. Rakovinou Slovenska je politická kriminalita. Rakovinou Slovenska je stav, že tí čo kradnú stále nesedia, ale dokonca nemajú žiadnu hanbu, a ďalej aj napriek špinavým politickým kauzám kandidujú. Neprejde týždeň, aby na Slovensku nevypukla nová politická kauza, a ďalší politický škandál. Na základe toho sa dá diagnostikovať stav, že takéto Slovensko má rakovinu.

Preto je pre toto telo dobre, že hlave tohto tela to nie je jedno. Preto je pre toto telo dobre, že hlava štátu vidí, hlava štátu počuje a hlava štátu nemlčí o rakovine tela. Ako doktor viem, že vyliečiť sa dá len tá choroba a tá rakovina, ktorú si aj priznáme. Keď chorý bude tvrdiť, že nie je chorý, tak pomáha chorobe, nie sebe a svojmu zdraviu.

Preto v tejto chorej situácii chcieť od hlavy štátu, aby bola „nadstranícka“, teda aby nič nevidela, nič nepočula a mlčala je nielen choré, ale i pokrytecké. Keby hlava tela mlčala, tak by vlastne bola na strane rakoviny, a rakovine by naopak hlava tela len pomáhala. Myslím si preto, že úlohou hlavy je starať sa o to, aby telo bolo zdravé, a nie choré. Občania Slovenska predsa potrebujú, aby Slovensko bolo zdravé, a nie choré.

Preto ja na rozdiel od hysterikov hlave ďakujem, že sa nevykašľala  na dnešné choré telo, a pomáha  chorému telu dostať sa z tej dnešnej rakoviny lebo to je úlohou hlavy. Marcové voľby by mohli tu Slovenskú rakovinu naozaj vyliečiť a konečne i poraziť, ale bude nás priatelia proti tej rakovine v marcových voľbách naozaj dosť?

 Preto zmobilizujme sa bratia, nezastavme sa bratia, lebo oni sa nestratia a Slováci neožijú. 

Hlave štátu aj touto cestou za jej postoj, ja občan ďakujem.

 P.S. O hodnote človeka nerozhoduje to, čo vie, ale to čo robí. Fichte

Voľte novú ekonomiku, nie chorú politiku viac na www.bindas.eu

Teraz najčítanejšie

Bindas Tibor

www.Bindas.eu "3M" Moc Morálnym Múdrym a Slovensko bude silné a spravodlivé pre všetkých. Moje blogy sú moje podozrenia, hodnotové súdy, fikcie i satira na veci verejne. Sú písané vo verejnom záujme.