Denník N

Objektívnosť podľa DenníkaN

Od ľudí v Denníku N nečakám nič dobré, lebo som si dovolil v otázke migrantov mať iný názor.

Z novinárov, ktorí si tak strašne potrpeli na svoju nezávislosť, že odišli zo SME a založili DenníkN, aby mohli písať maximálne objektívne sa stali manipulátori verejnej mienky.

Najprv len taká malá drobnosť, pozmenená tlačová správa, avšak naďalej vedená ako tlačová správa TASR, čo je prinajmenšom neprofesionálne. A čuduj sa svete, zmena spočíva v tom, že vyhodili práve pasáž, kde sa píše, že „Publikum svojimi argumentmi najviac presvedčil Sulík, ktorý získal najviac hlasov.“. Ale dobre, prinajmenšom sa dá trénovať potláčanie vlastného ega.

Za oveľa závažnejšie považujem, že potom, ako Boris Kollár informoval verejnosť o tom, že FIO banka, ktorá financuje stranu Sieť, nedáva úvery na základe budúcich výsledkov a v prospech FIO banky nie sú ani založené nehnuteľnosti, ako Radoslav Procházka verejnosť klamlivo informoval, nepriniesol DenníkN ani ťuk. Nič. Pritom si myslím, že “zháňať peniaze vlastnou hlavou“ a „nevedieť vysvetliť, kto reálne ručí za trojmiliónový úver“ sú veľmi podobné javy a čo sa zo zháňania peňazí vlastnou hlavou vykľulo, všetci veľmi dobre vieme. Pamätám, ako presne tí ľudia, ktorí dnes píšu pre DenníkN, ešte keď písali pre SME, bohorovne odsúdili SaS kvôli kauze hayekovci, ktorá sa udiala pred vznikom SaS a tejto kauze venovali, držte sa, 79 článkov za 38 dní. A teraz? Gazda nevie vysvetliť, kto ručí za trojmiliónový úver a DenníkN mlčí. Tomuto sa hovorí manipulácia verejnou mienkou. Hrubá.

Rovnako za hrubú manipuláciu považujem uverejniť priamo na titulke článok doktoranda, ktorý predtým nikdy nič neuverejnil a ktorý tvrdil, že SaS „ponúka po šiestich rokoch svojej existencie už len recepty“. Medzičasom vyhodnotili dve renomované inštitúcie, HPI pre oblasť zdravotníctva a Iness pre oblasť ekonomiky, že SaS má najlepší program (v prípade zdravotníctva spolu s Mostom) a hádajte, čo k tomu napíše DenníkN? Nič. Ani ťuk.

Tak komentár doktoranda (ktorý nikdy nič neuverejnil) o tom, že v SaS sme sa zmohli už len na recepty, dajú na titulku a dve správy o tom, že SaS má najlepší program, nespomenú jedným jediným slovom. Toto je hrubá manipulácia verejnej mienky. Veľmi ma prekvapuje, že novinári, ktorí sami seba považujú za žurnalistickú elitu našej krajiny, sa takýmto úbohým a priehľadným spôsobom rozhodli robiť politiku. Pritom odvahu vstúpiť do politického ringu nemajú.

Teraz najčítanejšie

Richard Sulík

Rozhliadnite sa. Vidíte snáď na Slovensku niekoho iného, kto nemá žiadny korupčný škandál, kto drží slovo, kto má program zostavený naozajstnými expertmi, kto má viac ako 10 rokov skúseností, ako tieto konkrétne riešenia pre ľudí presadiť, kto sa neriadi ideológiou, ale zdravým rozumom a kto má úprimnú chuť postaviť tú najlepšiu možnú budúcnosť pre Slovensko?
Všetci, ktorí nám veria, menia hru s nami. Nenechajú sa podplatiť rozhadzovaním, ktoré budú splácať naše deti. Už majú dosť chaotických amatérov. Zaujímajú ich konkrétne zmeny, pre ktoré sa mladým oplatí zostať na Slovensku. Chcú už konečne reálne výsledky.
A chcú sebavedomé Slovensko, ktoré najlepšie vie, čo potrebuje.
Sme SASKA a meníme hru.