Denník N

Vraj mali už dávno sedieť v base, ale budú sedieť v parlamente

Motto: Politika má byť o filozofii ducha, a nie brucha.

Tento slovenský absurdistan pokračuje aj v tejto predvolebnej kampani. Jedno trestné obvinenie stíha iné trestné obvinenie, a tak stále dookola. Kauzy i aktéri sú známe, ale namiesto toho, aby sedeli v base, tak sa nehanbia, a kandidujú ďalej, aby mohli ďalej sedieť nie v base, ale v parlamente. Nie je to absurdné? Toto má byť hlavnou témou predvolebnej kampane?

Slobodu sme si vybojovali len preto, aby sa mohlo na Slovensku slobodne kradnúť, slobodne klamať, a tí, čo mali dávno sedieť v base mohli ďalej slobodne kandidovať, a potom nám aj vládnuť? Kto tento absurdný kolotoč zastaví?

Zle nastavené kampane vygenerujú zlých víťazov

Myslím si, že nestačí na špinavú politiku a špinavých politikov tu v blogoch len nahnevane nadávať.  Špinavú  politiku treba riešiť principiálne a systematicky, inak sa tu bude dookola stále opakovať. Otázkou je: Ako sa špinaví politici dostanú do politiky? Cez voľby. Čím sa začínajú voľby? Predvolebnou kampaňou. Preto systematickým riešením napríklad je, že keď zistíme, že špinaví politici sa do politiky dostávajú cez voľby, tak treba nájsť systematickú chybu vo voľbách. Keď sa chyba nenachádza vo voľbách, tak sa tá chyba potom určite nachádza vo volebných kampaniach. 

 Prečo tu? Tu, vo volebných kampaniach sa predsa voliči rozhodujú, komu dajú a komu nedajú svoj hlas vo voľbách! Preto si myslím, že o víťazoch, a porazených vo voľbách rozhodujú volebné kampane. Chybné predvolebné kampane sú preto príčinou, a samotné volebné výsledky sú už len ich následkom.

„Eurokracia“ nie je „Demokracia“

Kde vládnu peniaze, tam nevládnu ľudia, a preto „Eurokracia“ nie je „Demokracia“. Myslím si, že „eurokratické predvolebné kampane“, sú hlavne o masívnom manipulovaní občanov, a propagovaní aj takých špinavých politikov, ktorí do politiky už dávno nepatria.  Za veľké peniaze si urobia veľkú kampaň, v ktorej sa zahrajú „na čestných“ a potom kandidujú  a uspejú.

Masívna reklama totiž funguje všade principiálne rovnako. To, čo dokáže urobiť masívna reklamná kampaň v komerčnom svete, tak to isté dokáže urobiť masívna reklamná kampaň aj v tom politickom a volebnom svete. Teda, keď sa urobí masívna reklama na tovar X, tak sa bude obyčajne masívne predávať tovar X, a nebude sa masívne predávať tovar Y. To vám potvrdí každý obchodník. V politike platí to isté. Teda keď sa urobí veľká a masívna propagačná reklama na politické strany X,Y,Z, tak voliči budú väčšinou voliť  politické strany X,Y,Z, a už nebudú voliť  politické strany  A,B,C.

Len čistí ľudia môžu špinavú politiku vyčistiť

Otázka preto znie: „Čo musíme urobiť, aby cez nové voľby títo politickí zlodeji neprešli? Čo musíme urobiť, aby sa špinavá politika očistila?“ Odpoveď je jednoduchá. Proti špine treba postaviť čistotu, ale môžu ti čistí s tými špinavými, ktorí majú na kampaň milióny  súťažiť?

Verte mi, že ti čistí, nemajú za sebou milióny, a preto nikdy nebudú mať dosť eur na  masívnu kampaň. Preto ich neuvidíte neustále v masmédiách, na plagátoch a na bilbordoch. Koho v predvolebnej kampani nevidno, ten ani neexistuje, kto neexistuje, nemôže byť ani zvolený a začarovaný kruh sa uzatvára.

Otázka preto znie: „Je takáto eurami pokrivená predvolebná súťaž ešte demokratická, čestná a spravodlivá súťaž o voliča?!“ Potom sa divíte, že do politiky vďaka týmto masívnym a nespravodlivým kampaniam vždy ľahko preniknú aj zlodejskí politici? Potom sa divíte, že politika je plná špinavých a zlodejských káuz? Preto si myslím, že kým sa „eurokratické volebné kampane“, v ktorých „vládnu“ eurá  nezmenia na demokratické volebné kampane, v ktorých vládnu ľudia,  tak sa tých špinavých politických káuz na Slovensku nikdy nezbavíme.

Zmyslom volieb je posunúť Slovensko dopredu, nie dozadu

Ale môžu dopredu Slovensko posunúť tí, čo moc potrebujú len na to, aby mohli beztrestne okrádať celé Slovensko? Čo posunie Slovensko dopredu, starí zlodeji, či ľudia, ktorí ponúkajú Slovensko nové nápady, ako Slovenskom pohnúť dopredu?

Kto, kedy, a ako zastaví ten „eurokratický“ kolotoč,  keď tí morálni a múdri tie veľké milióny eur na masívnu kampaň nemajú?

P.S. Ten chorý „eurokratický“ kolotoč sa dá zastaviť už v marci, ale musíme byť jednotní lebo ako to povedal F. M. Dostojevský: „Vo chvíli, keď budú všetci chcieť, sa všetko uskutoční.“

Ešte vždy máte čas zmeniť svoj postoj, a zahlasovať za EKONOMIKU, a nie POLITIKU plnú špinavých politických káuz, viď: www.bindas.eu

 

Teraz najčítanejšie

Bindas Tibor

www.Bindas.eu "3M" Moc Morálnym Múdrym a Slovensko bude silné a spravodlivé pre všetkých. Moje blogy sú moje podozrenia, hodnotové súdy, fikcie i satira na veci verejne. Sú písané vo verejnom záujme.