Denník N

Bude Igor Matovič budúci premiér?

Keď v prezidentských voľbách zaútočil Róbert Fico na Andreja Kisku a obvinil ho so spolupráce so scientológiou, bolo to neférové. Tvrdil, že sa jedná o bezpečnostnú hrozbu a musí chrániť Slovensko.
Prieskumy a jeho poradcovia mu povedali, že je zle, preferencie klesajú a treba niečo robiť. Tak vypálil.

To, že novinári vytiahli a našli jeho ľudí v oveľa bližšej spolupráci s touto sektou, to odignoroval. Podobne informáciu samého Kisku, že Ficovi ľudia chceli podplatiť jeho bývalých zamestnancov, aby svedčili proti nemu

Dnes už o týchto veciach ani pes neštekne, Róberta Fica už scientológovia netrápia a pán Kiska sa stal prezidentom Slovenskej republiky.

Jednotka a 15-tka na kandidátke OLaNO
Jednotka a 150-tka na kandidátke OLaNO (foto: Ľubo Bechný)

V týchto dňoch premiér Róbert Fico vytiahol podobnú ofenzívnu kampaň na opozičného politika Igora Matoviča. Na tlačovke, ktorú ako sám povedal organizoval v „silnom verejnom záujme“ vytiahol na Igora Matoviča informácie staré niekoľko rokov. Akože sa k nim dostal až teraz operujúc papiermi z daňového úradu, ku ktorým sa nemal možnosť dostať legálnym spôsobom. Igor Matovič mu elegantným spôsobom dokázal, že klamal, keďže jeho poslankyňa Zmajkovičová túto záležitosť vytiahla už 10 decembra 2010.

Ostáva niekoľko otázok. Aké prieskumy, aké informácie má Róbert Fico, keď sa odhodlal k takému zúfalému kroku, aby sa vzápätí nechal znemožniť videjkom z NR?  Sú príčinou len klesajúce prefencie? Osobne si myslím, že nie a problém bude niekde inde. Chlapi typu Róberta Fica sú hákliví, keď si niekto dovolí zaútočiť na niečo čo im je blízke – na ich, ženu, frajerku, milenku, asistentku, sekretárku. Toto urobil Matovič, keď vypálil plné patróny na slečnu Máriu Troškovú a poukázal na jej pravdepodobnú aktívnu účasť v kauze maséra Kostku, kedy vo vlastnostiach wordovského dokumentu novinári objavili meno premiérovej asistentky.

A také veci sa neodpúšťajú. V emočnom vypätí tak zrejme premiér konal zbrklo a podcenil sily svojho protivníka, tak ako sa mu to stalo v prípade Andreja Kisku. Jeho vypálená strela sa mu vrátila ako bumerang a natíska sa otázka, prečo si premiér neplnil svoju občiansku povinnosť a nepodal na Matoviča trestné oznámenia ak mal informácie o podvode už v roku 2010.

A zostáva ďalšia otázka, prihrá táto mediálna aktivita lídrovi OľaNO dostatočný počet hlasov pre jeho hnutie, aby sa stal lídrom pravice a mohol prípadne požiadať prezidenta Kisku o poverenie zostaviť vládu, keď sa to R. Ficovi nepodarí?

"Biela vrana" Ján Mičovský stojí za Igorom Matovičom (foto: Ľubo Bechný)
„Biela vrana“ Ján Mičovský stojí za Igorom Matovičom (foto: Ľubo Bechný)

Ale ešte jedna otázka, premiér neodpovedal ako sa dostal k dôverným daňovým dokumentom? A vzniká otázka – ako sú chránené dôverné dokumenty o komkoľvek z nás na úradoch v SR pred premiérom? Nevzniká tu bezpečnostné riziko pre občanov Slovenskej republiky? Čo keď zajtra vytiahne pre zmenu vašu zdravotnú kartu?  A z nej prečíta, že ste pred 20 rokmi navštívili psychiatrickú ambulanciu, či liečili sa na hemeroidy. Nie je premiér Fico bezpečnostným rizikom pre občanov Slovenskej republiky?!?!

Takto to vidí aj Ondrej Dostál z OKS, ktorý podal na premiéra trestné oznámenie

A ešte maličkosť. Jaroslav Daniška z Postoja, ktorého si inak vážim, neuniesol nával emócií a vypustil „proroctvo“ vo forme zavádzajúceho až manipulatívneho článku, že sa Igor Matovič nedostane do parlamentu.

Pevne verím, že pán Daniška len žartoval a mal na mysli, že Igor Matovič pôjde rovno do vlády…:-)

Ľubo Bechný

 

Teraz najčítanejšie

moja fotka

Ľubo Bechný

Som človek, ktorý sa búri, keď sa deje krivda inému človeku.