Denník N

Mladí ľudia menia sLOVEnsko

Sú nás desiatky, stovky, tisícky… a svojou aktivitou , osobným prínosom, robíme Slovensko lepším!

OTVORILI SME HORÚCE TÉMY V ŠKOLSTVE

Absolvovali  sme 3 rokovania s ministerstvom školstva  – otvorenie témy opätovnej možnosti aplikovania jazykových certifikátov ako náhradu maturitnej skúšky z cudzieho jazyka, vytvorenie študentského ombudsmana, zmena výučných listov Hotelová akadémia, garantovanie kvalitných učebných pomôcok či zmena zákona o žiackej školskej rade – bránime záujmy stredoškolákov !

TLAK NA EURÓPSKEJ PÔDE

Apel slovenských europoslancov na Európsku komisiu a žiadosť o vytvorenie európskej legislatívy pre jazykové certifikáty,  či tlak na medzinárodné uznanie slovenskej maturity –  za stredoškolákov aj v Európe!

VIAC AKO 20 STRETNUTÍ SO STREDOŠKOLÁKMI

Náš záujem o názory žiakov je presvedčivý. Svedčí o tom fakt, že sme precestovali stovky kilometrov za stredoškolákmi do mnohých slovenských miest – o nás spoločne!

ŠTART PETÍCIE

V novembri 2015 sme spustili petíciu s jasnými požiadavkami – nezávislé školstvo, zníženie odvodov pre študentov, slobodný výber maturity, zmena vo výučných listoch . Vyzbierali sme spolu viac ako 17 000 podpisov stredoškolákov – vytvárame reálny tlak!

MEMORANDUM SO STEDOŠKOLÁKMI

Písomný záväzok SaS, KDH, SKOKu, OĽaNO – NOVA o podpore požiadaviek petície, je prelomovou udalosťou v študentskom hnutí. Podarilo sa nám vyrokovať podporu strán, ktoré sa rozhodli, že sa v nasledujúcom období neotočia mladým ľuďom chrbtom – pýtame si garancie!

IDEME ĎALEJ

Má to zmysel a nikdy sme na to neboli sami. Aj keď to nebolo niekedy dokonalé, kráčali sme spolu a dokázali sme veľké veci. Veríme, že sa veci dajú zmeniť.  Aj napriek zlým skúsenostiam a ľuďom, ktorí nám bránia plniť si naše sny ….  Spoločne dokazujeme, že sa oplatí byť aktívnymi , aby sme mohli žiť v krajine – Slovensku , o akom všetci snívame !

⇒ ĎAKUJEME ⇐

Teraz najčítanejšie

Braňo Gigac

Mám 23 rokov a som najmladším poslancom mesta Prievidza. Vediem občiansku iniciatívu Lepšia Prievidza a prievidzskú demokratickú opozíciu v zastupiteľstve. Venujem sa školstvu, problémom samospráv a boju za transparentné procesy.