Denník N

Ďalšia politická hanba

Naše historické pamiatky, prírodné krásy, zložením svetové minerálne pramene, a 111 kúpeľných lokalít, ktoré len treba obnoviť Slovensko odsudzujú na úspech, len slabí politici nesmú Slovensko už ďalej brzdiť.

Obrazne povedané slabí a  neschopní politici, to sú tie slabé a staré autá, ktoré keď ideme autom po ceste, nás všetkých i dnes zdržujú a vytvárajú dlhé kolóny. Sú tak prekážkou tým lepším autám. To isté sa deje aj v našej politike.

Je na čase, aby Slovensko začalo budovať aj svoju vlastnú ekonomiku, a nepomáhalo len ten cudzej. Spýtajte sa pána Fica, aké zisky majú zo Slovenska automobilky, a aké zisky má naše Slovensko, a tie čísla možno budú aj voličov Fica určite šokovať.

Keď však sú tie automobilky ešte tu, tak využime ich prínos na postavenie aj tej našej novej slovenskej ekonomiky. Globálny biznis je predsa o tom, že si hľadá po celom svete lacnú pracovnú silu, preto sa nečudujme, že zo Slovenska sa tiež môže časom stať skrachovaný Detroit.

Našou veľkou politickou hanbou a neschopnosťou je, že sme trestuhodne nevyčerpali 1 miliardu eur z eurofondov. Viete priatelia koľko kúpeľov po celom Slovensku mohlo byť obnovených z takto navždy stratených 1000 000 000 eur z eurofondov?! Médiami nedávno prebehla správa, že za dva hotely dostala firma blízka J&T 56 miliónov eur. Hotel Kempinski vo Vysokých Tatrách a bratislavský hotel Crowne Plaza boli predané.

Takže, keď tieto 2 luxusné hotely stáli 56 miliónov eur, tak teoreticky jeden luxusný hotel stál 28 miliónov €. Keď naši slabí politici stratili 1 miliardu eur, tak sme teoreticky takto prišli o zhruba 36  takýchto luxusných kúpeľných hotelov v našich novovybudovaných slovenských kúpeľov! Tie mohli dať novu prácu živnostníkom, zdravotným sestrám a podporiť cestovný ruch celého Slovenska. 

500 000 000 trhu Európy, ktorá starne, kričí o našej politickej neschopnosti

Tí, čo mi budú v diskusiách vypisovať, že načo nám nové kúpele, veď ani tie, čo máme nevieme poriadne využiť, tak tým musím stále dookola odpovedať to isté. Aj toto je len ďalší dôkaz našej politickej neschopnosti, a preto treba tých slabých politikov v marcových voľbách už konečne vyhodiť. Byť na  500 000 000 trhu Európy, ktorá starne, chorľavie a bude potrebovať zvýšenú zdravotnú starostlivosť, a neponúkať tej 500 000 000 Európe našu prírodu, náš unikátny a svetový  „modrý slovenský poklad“ v kúpeľných službách je naozaj naša  politická neschopnosť a nemohúcnosť. Veď je známe, že zdravý má 1000 želaní, a chorý len 1. Tak prečo by Slovensko nemohlo pomáhať všetkým ku zdraviu, v starnúcej a bohatej Európe?

Keby nebolo slabých politikov, tak Slovensko už dávno mohlo stáť na svojich vlastných ekonomických nohách, a nie ako dnes hlavne na tých cudzích nohách. Hanba takým politikom, ktorí sú v politike od začiatku vzniku samostatného Slovenska, teda cez 23 rokov a nie sú schopní ten  náš unikátny a svetový  „modrý slovenský poklad“ v kúpeľných službách pre prospech Slovenska a nás všetkých využiť. Robiť jalovú politiku, za ktorej sa darí špinavým politickým kauzám, tak  to dokážu perfektne, ale postaviť slovenskú ekonomiku na slovenských nohách, to už nedokážu.

Prvé pilotné projekty Solivar a Korytnica

Začať sa môže hneď Soľnobanskými kúpeľmi v Solivare a Korytnicou. Už pred  dokončením  prvého štartovacieho pilotného projektu v Solivare a Korytnici sa treba samozrejme zamerať na skvele pripravenú reklamu a premyslený marketing, ktorý dokáže zabezpečovať plnú vyťaženosť v týchto obnovených, alebo novo postavených kúpeľov. Po týchto dvoch štartovacích pilotných projektoch sa samozrejme automaticky prikročí  k ďalší, a ďalším projektom po celom Slovensku a po všetkých regiónoch.

 P.S. Slovensko treba začať milovať,  a prestať nenávidieť už teraz v marcových voľbách. Nevoľte tých, čo nás a Slovensko drancujú v špinavých politických kauzách. Prečo volíte jalovú POLITIKU, keď môžete voliť a podporiť celkom novú EKONOMIKU – viď. www.bindas.eu

Teraz najčítanejšie

Bindas Tibor

www.Bindas.eu "3M" Moc Morálnym Múdrym a Slovensko bude silné a spravodlivé pre všetkých. Moje blogy sú moje podozrenia, hodnotové súdy, fikcie i satira na veci verejne. Sú písané vo verejnom záujme.