Denník N

Nárast preferencií strany SaS a OĽaNO zatemnil Ficovi mozog … SIS bloguje

Ktorý príslušník SIS prehovoril ústami slečny Kaminskej ?

Slečna Kaminska donedávna na svojom blogu nie celkom pravdivo prezentovala, že ju vysoká politika nezaujíma. Po niekoľkých týždňoch na predchádzajúce vyjadrenie  pozabudla a  samovoľne sa posťažovala  na pravicu, ako je z nej na zvracanie.  V stredu  v štýle „Sibyla“ rozhodla sa oznámiť pravicovým voličom, že na pravicovú vládu budú musieť zabudnúť.

Položme si však otázku, čo môže viesť slečnu okolo dvadsiatky k napísaniu blogu plného osočovania a klamstiev? Motivácia tu určite je. Ale v akej podobe a od koho?

Vari po zlyhaní brachiálnych zložiek, nevydarenom kriminalizovaní Matoviča, medializovaných prešľapoch nominantov Smer v posledných dňoch, keď na Slovákov nezabralo ani pôsobivé strašenie prílevom migrantov sa strana SMER v smrteľnom kŕči  pokúša osloviť pravicových voličov cestou blogu ?

Zaujímavé je, že predstavy slečny o povolebnej spolupráci strán sa vyskytujú v rôznych obmenách aj na iných portáloch a jediným relevantným riešením je podľa článkov koalícia strany Smer so stranou Most – Híd. Typická spravodajská konšpirácia v štýle vox populi páchne však ako komunistické prehlásenia brigád socialistickej práce k imperializmu.

Podľa slečny Kaminskej je vláda pravice vylúčená nakoľko “Biele vrany“ , čiže Ing. Ján Mičovský, MUDr. Alan Suchánek … spolu s Martinom Poliačikom a Luciou Nicholson a ďalšími pripravujú vystúpenie z materských strán a založenie novej strany. Kandidáti na poslancov údajne o novej strane hovoria ako o hotovej veci ! Prinajmenšom fabulácia, objektívne – ohováranie a manipulácia.

Položila som väčšine dotknutých spomenutú otázku , či sa po voľbách chystajú vystúpiť zo strany nominanti SaS a OĽaNO. Reakcie poslancov hovoria za všetko.

Ján Mičovský: „Pani Teleki počujem to od Vás vo svetovej premiére a nie je to pravda.“

Lucia Nicholsonová: „ Je to úplná hlúposť, počujem to prvý a dúfam posledný raz. Som v SaS a nemám žiadne plány pôsobiť v inej strane.

Igor Matovič: „ Úplné klamstvo“.

Martin Poliačik: „Hlúposť nikam sa nechystám“.

Lubomír Galko: „ Nie je to pravda. Určite po voľbách z SaS nevystúpim a ani nezaložím stranu.“

Oto Žarnay – dobrý deň, tak to počujem prvýkrát od Vás, doposiaľ mi takúto konšpiračnú teóriu nikto neoznámil. Čudujem sa, že niekoho baví vymýšľať takéto hlúposti. S pánom Poliačikom a pani Nicholson som sa ani len osobne nikdy nestretol a ani s nimi nekomunikoval na facebooku, či iným spôsobom.

Oveľa závažnejšie sú vyjadrenia slečny Kaminskej k „Bielym vranám“, ktoré na mítingoch a v predvolebných diskusiách podľa všetkého naznačujú, že sa rozhodli odísť od Matoviča z dôvodu, že si po Ficovom apely uvedomili, za koho vlastne kandidujú a rozhodli sa nebyť bábkami. Číra manipulácia s názormi a fabulácia pre ovplyvňovanie volieb.
Ficov útok na Matoviča, ktorý spustil prudký pád preferencií strany Smer, neznemožnil iba Fica, ale kompletne celé brachiálne zložky – SIS, políciu aj prokuratúru. V konečnom dôsledku Fico je ten posledný, kto by mohol ovplyvňovať uvažovanie „ bielych vrán“. Ocenenie by nevzniklo, keby Ficova exekutíva nebola skorumpovaná od koreňov.
Stranu SaS slečna prezentuje ako zoskupenie v rozklade, prirovnáva ju k sudu pušného prachu.

V závere blogu  elegantne čitateľovi opätovne podsúva, že: „ Spomínané strany sú na hranici zvoliteľnosti a ak aj sa do parlamentu dostanú  rozbijú pravicu, čo vylúči vznik pravicovej strany“. Tri nespochybniteľné klamstvá použité v jednej vete vyžadujú riadnu dávku talentu . Najmä ak spomínané strany nie sú na hranici zvoliteľnosti a reálny stav je diametrálne odlišný.
Po dôslednej analýze textu si čitateľ uvedomuje, že text  je plný fabulácii, výmyslov, nelogických a nepodložených konzekvencií a ako už v predvolebnom období stáva pravidlom, silne páchnuci spravodajskými praktikami.

Autorka si pravdepodobne neuvedomuje trestnoprávnu zodpovednosť voči ľuďom, ktorých vykreslila v nepravdivom svetle, prezentovala ich úmysly, ktoré nemajú a tvrdila o nich niečo, čo nie je pravdou s jasným úmyslom poškodiť v predvolebnej kampani nielen ich, ale aj politické strany, ktoré ich nominovali.

Konanie blogerky v trestnom zákone má trestnoprávnu kvalifikáciu ako trestný čin ohovárania …

Slečna by si mala v prvom rade uvedomiť, že život na Slovensku neskončí 5.3.2016 …

Pre víťazov aj porazených začína nový súboj …

Teraz najčítanejšie