Denník N

Stretnú sa Hlina, Poliačik, Dubéci a Chovan v Dolnom Lopašove a nie je to vtip

Podľa mňa je veľmi dôležité, aby sa ľudia z dediny mali možnosť stretnúť s politikmi aj pri inej príležitosti ako pri otváraní multifunkčných ihrísk a na predvolebných gulášoch. Rozprávať sme sa mali o tom, prečo by mali mladí voliť. Dopadlo to inak.

Bežný obyvateľ Dolného Lopašova má možnosť vidieť politikov len na obrazovkách TV a v novinách. Väčšinou tie isté mená. Chceli sme dať ľuďom príležitosť spoznať aj iných kandidátov do parlamentu, ktorí pre nich nie sú až takí známi. (A ktorí si našli týždeň pred voľbami čas.) Priblížiť tak ľudí vidieka k reálnej politike a v konečnom dôsledku zvýšiť volebnú účasť v našej obci.

Pozvali sme Martina Dubéciho (Most-Híd), Martina Poliačika (SaS) a Alojza Hlinu (KDH), starosta zavolal Vladimíra Chovana (SNS). Oslovili sme aj niektoré ďalšie strany, ktoré si však čas nenašli. Moderovania sa ujal Tomáš Zemko, šéfredaktor obecných novín Dobrý deň, Dolný Lopašov.

Diskutovať s týmito hosťami v kultúrnom dome v malej obci, v ktorej Smer, SNS a HZDS dosiahli v posledných voľbách spolu viac ako 62 %, prinieslo mnohé iskrivé momenty.

Som však veľmi rád, že sme to urobili. Najdôležitejšie je, aby sme v sobotu 5. marca 2016 nezostali doma, ale ovplyvnili svojim hlasom, ako táto krajina bude vyzerať. Pre ktorú stranu sa rozhodnete je len na vás. Poďte prosím voliť.

P.S. Diskusiu sme zorganizovali spolu s Tomášom Zemkom a Veronikou Martinkovičovou z vlastnej iniciatívy a vlastných peňazí. Podobné pre dedinu netradičné aktivity robíme pod názvom Lepší Dolný Lopašov.

Teraz najčítanejšie

Jakub Tomiš

Prišiel som z dedinskej krčmy do bratislavskej kaviarne. Snažím sa prísť na to, kde sa cítim viac doma.