Denník N

Cestou necestou dnes: Cestovateľská exotika v Poprade

V Tatranskej galérii sa bude 3. marca cestovať. A vy pocestujete tieť, zatiaľ aspoň v mysli, ale veríme, že vás nasledujúce prezentácie inšpirujú pobaliť si ruksak. O 18tej zamierime na východ, prejdeme Tureckom, Gruzínskom, Arménskom a Iránom, v ktorom podľa Miša žijú najpohostinnejší ľudia, akých stretol.

Nasledovať bude Marošove rozprávanie o tom, ako sa dá dať Everest Base Camp trek sólo, dokonca aj sprievodcov a nosičov. Každému, kto sa na niečo takéto chystá, poradí, ako zažiť veľa muziky za málo peňazí a na čo si vo veľhotách dávať pozor.

Viete, koľko farieb má Srí Lanka? Roman vám to prezradí. Precestoval polku ostrova a spoznával život domácich.

Na záver sa z Ázie presunieme do exotickej Afriky, konkrétne do časti, ktorá práve nepatrí medzi turistické destinácie. Navštívime džungľu, púšť aj oceán, spoznáme šiacelé cesty aj pokojný život domácich. Taká bude ochutnávka Pobrežia slonoviny a Mali.

Pre veľký záujem sme sa presunuli do Tatranskej galérie. Vidíme sa už dnes o 18:00.

Viac o dnešnom festivale v Poprade ako i program v dalších mestách nájdete na našej stránke.

 

Autorka blogu: Marta Kabinová
Autor fotografie: Roman Málik

Teraz najčítanejšie

Cestou Necestou

Inšpirujeme ľudí cestovať na všetky svetové strany a spoznávať nepoznané. Organizujeme viac ako 50 cestovateľských podujatí vo viac ako 15 mestách Slovenska. Prostredníctvom Expedičného fondu podporujeme cestovateľské expedície. Chceš sa inšpirovať, prezentovať alebo plánuješ dobrodružnú expedíciu? Viac na: www.cestounecestou.sk