Denník N

Bojíš sa voliť? Neboj. Toto je čas pre Radičová II.

Všetci sa posledné dni pýtame, koho voliť, koho z politikov tam vybrať, keď každý má nejakú chybu, každý niečo „spáchal“ a nám sa to vôbec nepáči. Ale nie je dôvod na strach, v skutočnosti máme jedinečnú šancu, ako si zvoliť ten najlepší parlament za posledných 20 rokov. A voliť môžeme ísť so širokým úsmevom.

Zvoľme si parlament Radičová 2.0

Dôvod, prečo môžeme ísť s úsmevom voliť a nečakať na spasiteľa do roku 2020 je ten, že spasiteľ nás v skutočnosti neminie. Čo nás ale môže minúť, je mať dovtedy čo najlepšie Slovensko. Pritom nie je dôvod ho nemať.

Totiž ak títo politici, ktorých si zvolíme, lebo nechceme Fica, nás nepresvedčia, že za niečo stoja, v skutočnosti majú poslednú šancu niečo v politike aj na verejnosti robiť. A čo za to presvedčenie môžeme dať? Že či bude kradnúť Fico alebo Procházka?

Na tom vôbec nezáleží, ak ide len o kradnutie. Lebo pokiaľ nemáme nikoho iného, tak nemáme ako prehrať, môžeme len vyhrať – buď Procházka, Lipšic, Sulík, Figeľ, Bugár, Žitňanská, ale aj ten Matovič, niečo dokážu, niečo dobré prinesú pre naše Slovensko, alebo o 2 či 4 roky tu je spasiteľ tak či tak. A ich pošleme na smetisko dejín. Rozdiel bude len v tom, či sa rozkradne medzitým len 1 milión alebo 1 miliarda.

Myslíte si snáď, že ak by niečo nepriniesli, že by ich ešte niekto zvolil? Ani oškubaná mačka po nich nemňaukne. A preto oni nemajú inú šancu, než byť (aspoň trochu) lepší, než Fico. Nie že trochu, vieme, že im len nejakú trochu neodpustíme. Oni v skutočnosti nevedia, čo činia, keď chcú, aby sme ich volili. Oni totiž budú musieť tak moc makať aby prežili, že my sa už teraz môžeme usmievať.

Môžu rátať, že ak nezačnú hneď po voľbách napravovať to naše Slovensko, že budeme nielen učitelia a sestričky v uliciach, ale aj mamičky na materských, novinári (že Štefan), robotníci, pracovníci za pasom, stavbári, žiaci zo škôl, ktoré ešte nie sú zateplené, opravené, všetci budeme v uliciach. Aj so spomienkou na Gorilu.

Myslíte, že v takom nastavení si môžu dovoliť nás ignorovať? Nie. A práve pre toto všetko je sobota v skutočnosti naša veľká príležitosť a ich posledná šanca nás presvedčiť, že na nás majú. Na nás lepších Slovákov. My v skutočnosti môžeme ísť voliť s úsmevom :)

Sila ľudí

A máme v rukách ďalšiu možnosť – zvoľme im do parlamentu ľudí, ktorí zabezpečia, alebo sú vysokou šancou, že sa len tak nedohodnú na „zlodejinách“, ale že budú musieť pracovať pre nás.

V 2010 – 2012, vo vláde a parlamente I. Radičovej, bolo mnoho ľudí, ktorí robili a urobili kopec dobrej roboty, a áno, boli tam aj ľudia, čo ich sabotovali. Ale my práve máme jedinečnú možnosť vybrať si tých ľudí, ktorí niečo robili a robia.

Je jedno, či sú od Matoviča alebo Procházku, Bugára, SaS a ďalších, lebo na tom v skutočnosti nezáleží. Je tam tím, ktorý stál za zverejňovaním zmlúv, majetkových priznaní a ďalších zákonov, ktoré za tie 4 roky vládnutia R. Fica veľmi pomohli Slovensku.

Sú tam ľudia ako Žitňanská, Beblavý, Droba, Dostál, Poliačik, Pfundtner, Bláhová, Jurinová, Viskupič a ďalší, ľudia, ktorí stáli za Radičovou a jej vládou a prijímali zákony, ktoré nám v mnohom pomohli (zverejňovanie zmlúv).

Sú tam ľudia, ktorí ešte v parlamente neboli a vsadili svoje tváre na strany, ktorým takmer nikto neverí. A práve preto musia ešte viac presvedčiť, že si zaslúžili, že sme ich tam (snáď v sobotu) zvolili.

My sme tieto voľby v obrovskej výhode a môžeme voliť s úsmevom. Lebo vieme, že aj keď máme s nimi problém, oni majú väčší problém. A my sa spasiteľa dočkáme, aj keby nič neurobili.

Nie je dôvod váhať

Nie je teda dôvod váhať a tak si povedzme, vyberme z každej strany nejakých poslancov, ľudí, ktorých by bolo dobre tam pretlačiť. My sme dokonca vo výhode – lebo či sa nám to páči alebo nie, práve vďaka rozdrobenosti našej pravice, môžeme do parlamentu dostať tých najlepších ľudí, akých sme tam doteraz mali. Lebo na ich prekrúžkovanie stačí pár tisíc hlasov a strany si nevyberú, či ich tam chcú.

Ak by sme mali len jednu – dve veľké pravicové strany, mohli by sme prekrúžkovať 4 – 5 ľudí, ale tí by sa medzi zvyšnými 30 – 40timi stratili. Ale vďaka toho, že sú rozdrobení, my máme jedinečnú šancu tam dostať ľudí, ktorých chcemeparlament Radičová 2.0.

Ak ešte neviete, koho krúžkovať, ponúkam malý výber pre vás, nemáte čo stratiť :) Výber obsahuje kvalitných nových ľudí aj „starých politikov“, ktorí stáli za I. Radičovou a jej vládou pri schvaľovaní protikorupčných zákonov. A ľudí, ktorí sa nehádajú o miesta, ale pracujú.

Koho voliť:

Sieť:

M. Beblavý (bol by vynikajúci minister financií alebo vnútra), K. Macháčková, S. Petrík, I. Janckulík, Z. Zimenová, A. Bašistová, V. Bilčík, M. Fedor, L. Copáková, R. Auxt.

SaS (vhodná aj ako kontrolór pre pravicové strany):

R. Sulík, E. Jurzyca, L. Nicholsonová, M. Poliačik, N. Bláhová, O. Droba, J. Mihál, O. Dostál, B. Gröhling, J. Kiššová, P. Osuský, A. Baránik, aj Ľ. Galko, ktorého si nekúpia.

Most-Híd:

L. Žitňanská (architekt zverejňovania zmlúv), P. Kresák, M. Dubéci, E. Pfundtner, T. Galbavý, F. Šebej, I. Švejna, G. Gál.

KDH:

A. Hlina (ďalší neúplatný), J. Figeľ (suchár, ale vie sa obklopiť kvalitnými ľuďmi), A. Maslaňák, K. Hudáková. Tu moc zaujímavých ľudí nepoznám, voľte stranu, sami moc nepokazia, alebo dopíšte zaujímavých ľudí do komentára.

OĽaNO (nejde o Matoviča, ale o ľudí, ktorých má – a vedia spolupracovať, jeden hyperaktívny sa popri tom kľudne stratí, oni – biele vrany – ho prehlušia):

V. Remišová, A. Suchánek, O. Žarnay, J. Viskupič, M. Drotován (už odmietol úplatky), E. Jurinová, M. Sopko, D. Lipšic, M. Klimek, M. Šípoš, T. Hlavatý.

A pamätajte na jedno – vôbec nie je podstatné, kto je na čele strany, lebo bez poslancov neurobí nič. Bez poslancov sa ani Procházka, ani Bugár ani nikto iný so Smerom nespojí. A nami zvolení poslanci im ani nedovolia niečo zlé robiť. Bude to naša vlastná 30% strana, len zložená z viacerých strán :) A keby sa chceli spojiť, bolo by to ich posledné spojenie.

A preto môžeme voliť s úsmevom na tvári :) A vyvoliť si parlament Radičová 2.0. A to hovorím ako ten, čo je na politikov veľmi kritický. A ak to nevyjde? Spasiteľ nás neminie ;) Dovtedy si užime pokus o lepšie Slovensko :)

Vidíme sa v sobotu všetci vo volebnej miestnosti. Teším sa na vás.

Zdieľaj článok na FB alebo podpor na Vybrali.sme.sk pošli na vybrali.sme.sk

Teraz najčítanejšie

Anton Piták

Som hrdý Oravák, Slovák a Európan. Túto krásnu krajinu, milujem a záleží mi na Slovensku. Záleží mi veľmi na tom, aby nám odtiaľ neutekali naše deti. Som občiansky demokrat telom aj dušou. Ako lokálny aktivista sa venujem výučbe programovania na krúžkoch, keďže štvrtá priemyselná revolúcia nás čaká a neminie. Moji žiaci sú úspešní výhercovia súťaží, programátori aj programátorky, a reprezentanti nášho Slovenska. Aktívne pracujem v strane Demokrati (predtým SPOLU), aby sme priniesli Slovensku lepšiu a kľudnejšiu politiku s občanom v strede záujmu. V týchto voľbách kandidujem za stranu Demokrati pod číslom 29. Zaujímam sa o lepšie školstvo pre naše deti, fungujúcu políciu a súdnictvo a profesionalizáciu (odpolitizovanie) štátnej/verejnej správy.