Denník N

4 zo 6 tendrov už máme isté: pohovor do IT firmy

Po škandále v štátnom tendri nevedie cesta len do Bruselu. Dá sa po ňom aj neskutočne úspešne podnikať.

Vždy, keď vidím pána Digitálneho lídra v TV, spomeniem si na pohovor do jednej IT firmy. Minulý rok sa mi ozval headhunter s tým, že má pre mňa ponuku na pozíciu riaditeľa projektov pre jednu slovenskú IT firmu.

„Nemá absolútne žiaden strach z usvedčenia.“

Stretli sme sa na pohovore len my dvaja, tak si to želal majiteľ IT firmy. O chvíľu sa ukázalo, prečo. Základné pravidlo: Hlavne žiadni svedkovia. Aj keď sa vidíme prvýkrát, majiteľovi IT firmy nič nebráni rozprávať bez okolkov. Bude vypísaných 6 tendrov, každý za niekoľko desiatok miliónov. On vyhrá minimálne 4 tendre. Zvyšné 2 tendre sa ešte dohodnú s konkrétnymi ľuďmi štátnej správe, je dosť pravdepodobné, že vyhrá aj tie. Sám hovorí o tom, že je veľký kamarát s pánom Digitálnym lídrom a veľa ďalšími, vraj má najlepšie podchytené ministerstvo financií.

„Slovensko je prehnité korupciou skrz na skrz.“

Pána majiteľa som si pozrela v registroch, na sieťach a v tlači. Už chápem. Bol zamestnancom ministerstva financií. Dnes už túto informáciu v jeho profesijnom životopise nenájdete. Po škandále ohľadom tendra na ministerstve musel odísť. Nie, nešiel do Bruselu. Kamaráti na ministerstve ostali, prípadne medzičasom zmenili stoličku a tak sa stal podnikateľom. O jeho IT firme písal Denník N tento rok už 3krát – všetko v súvislosti so štátnymi zákazkami a niekoľkými miliónmi eur.

 

Image courtesy of iosphere at FreeDigitalPhotos.net

Teraz najčítanejšie