Denník N

Kotlebovci by si to lepšie nenapísali

Analýza pána Banáša, v ktorej sa snažil naložil všetkým štandardným politikom, je desivá. Kotlebovci by si to lepšie nenapísali.

Postup bol presne taký, aký používajú demagógovia. Spojiť to, čo je zrejmé, s niekoľkými úchylkami a ak čitateľ/poslucháč nie je v strehu, dostane pekne vyzerajúcu kopu zavádzajúcich informácií.

Aj keď pán Banáš v článku tvrdí, že sa sústredí na Kotlebove oficiálne predvolebné návrhy tak, ako ich našiel na stránke jeho politickej strany, veľa tomu nedal. Tam, kde mal dať dôraz a vysvetlenie, sú hlúposti v zátvorkách.
Píše o prvom bode ich predvolebných návrhov:
„1. Zatočíme so zlodejmi v bielych golieroch! (Súhlasíte?)“

Áno, samozrejme. Ale koho všetkých myslia v bielych golieroch? Len tých, ktorí nenosia čierne košele? Použijú na to nestranné súdy, alebo oni budú sami súdiť? Použijú štátnu políciu a prokuratúru, alebo si urobia paralelné štruktúry a budú robiť čistky so všetkými, ktorí im nebudú vyhovovať? Nepíšu to ani na oficiálnej stránke, a ani vo svojej analýze to nepíše pán Banáš, pretože hneď prechádza na druhý bod.

“ 2. Zatočíme s príživníkmi v osadách! (Súhlasíte?)“

Ako môžem súhlasiť, keď neviem, ako to budú robiť. Nabehnú tam a dokopú ich? Alebo ich zavrú do koncentrákov? Kto všetko je príživník? Každý, kto dostáva sociálne dávky? Opäť žiadne vysvetlenia.

Tretí až piaty bod beriem ako ich legitímny politický názor. Chcú vystúpiť z NATO a EÚ, tak o tom presviedčajú ostatných. Zaujímavý je ale šiesty bod.

„6. Založenie domobrany. (Domobranu majú aj Švajčiari. Označuje ich niekto za fašistov?)“

Ja si myslím, že ak budú „strážiť“ naše mestá, a pochodovaním vo svojich uniformách budú naháňať strach, a každého, kto s nimi nebude súhlasiť budú mlátiť a kopať, a keď sa potom my sami budeme báť ísť do mesta, keď sa budeme báť k tomu niečo povedať, tak bude neskoro sa pýtať, či slušní a zúfalí ľudia, včítane pána Banáša, nevedeli, koho označiť za fašistu.

Taktiež ďalšie dva body beriem, ako politický názor, ale komentár v zátvorke pokladám za demagogický:

„7. Obnovenie potravinovej sebestačnosti.(Ten istý cieľ vyhlásil aj minister Jahnátek. Je preto fašista?)

8. Obnovenie slovenskej koruny. (Svoje meny majú Veľká Británia, Poľsko, Maďarsko, Česko a ďalšie štáty. Sú preto fašisti?)“

A zaklincované je to posledným deviatym bodom:
„9. Zastaviť mediálne vymývanie hláv.“ so žiadosťou pre mainstreamové médiá o zverejnenie článku.
Rád by som opäť vedel, ako to zastavenie chce/chcú urobiť. Zatváraním novín a novinárov, cenzurovaním všetkých príspevkov na internete, rozhodovaním, ktoré divadlo je dobré, a ktoré nie, čo je a čo nie v línii „správnej“ ideológie (ako to urobili v BB)?

Pán Banáš práve takýmto svojim článkom vymýva hlavy. V demokracii si môžeme dovoliť napísať k tomu slobodný komentár.

Dokedy?

Teraz najčítanejšie