Denník N

Cestou necestou dnes: Na Lade do Afriky alebo stopom cez 3 kontinenty? Áno, už dnes v Liptovskom Mikuláši.

Cestovateľský festival Cestou necestou dnes už po tretíkrát zavíta do Liptovského Mikuláša. Ak chcete zažiť to najlepšie z Nórska, nechajte sa inšpirovať Mišom. Túto škandinávsku krajinu navštívil až štyrikrát a okrem trekovania a známej Trolltungy porozpráva aj o krásnych Lofotoch a komunitách v Nórsku.

O 19:00 sa budeme môcť aspon na fotkách previezť na nesmrteľnom ruskom terminátorovi. Lada svetom je názov prezentácie, kde sa v hlavnej úlohe predstaví Vasiľ – červená Lada, na ktorej chalani precestovali už tisícky dobrodružných kilometrov. Tentokrát sa podelia o zážitky z Afriky a nebude chýbať ani lyžovanie v púšti.

Viete, kde sa pije mliečna vodka? V ktorej krajine kôň častokrát predstavuje všetok majetok? Kde nekonečnú drsnú tajgu zdobia biele jurty? Je to v krajine Džingischána Mongolsku, ktorému bude patriť tretia prezentácia.

A na záver čerešnička na torte v podaní Hogyho. Jeho životným štýlom sa stalo dlhodobé cestovanie za nízke náklady. Prestopoval desaťtisíce kilometrov naprieč 25 krajín. O zážitky a krásne fotografie núdza určite nebude.

Tešíme sa na všetkých cestovateľov aj necestovateľov dnes večer v Central Perku v Liptovskom Mikuláši.

Viac o dnešnom festivale ako i program v dalších mestách nájdete na stránke CestouNecestou.sk.

 

Text: Marta Kabinová
Foto: Matej Fabšík (Afrika, Lada svetom)

Teraz najčítanejšie