Denník N

Zavreli papagája, čo bude s gazdom?

Je všeobecne známe, že papagáje, dokážu perfektne imitovať ľudskú reč. Zapamätajú si nielen jednotlivé slová, ale aj kratšie vety. Závisí len od majiteľa, aké slová ich naučí. Môžu byť milé, zábavné, vulgárne aj právne postihnuteľné. Ale nech už papagáj po svojom majiteľovi opakuje akékoľvek slová či vety, nepočul som, že by skončil v base. Zdá sa, že u nás k tomu napriek všetkému, došlo.

Viem, ten koho mám na mysli nepatrí medzi Aves, ale medzi Mammalia, dokonca k druhu Homo sapiens – človek rozumný. A hoci s prívlastkom sapiens by som v tomto prípade trochu brzdil, treba povedať, že za svoje skutky je aj napriek tomu zodpovedný. O koho ide? O istého „Ctihodného občana,“ Dávida Kúrňavu z Kysúc, ktorý sa preslávil inzerátom, v ktorom ponúkal 25€ za zastrelenie jedného imigranta.

david_kurnava

Čas hejterov

V dobe, keď mnohí, vrátane predsedu vlády, banskobystrického župana, predsedu liberálnej strany či  predsedu dnes už  parlamentnej strany, usilovne roztáčali čertovo koleso obáv, strachu a nenávisti v súvislosti s migračnou krízou, nebol útly mládenec s detskou tvárou a prefíkaným cynickým úsmevom jediný, kto verejne hovoril či písal na sociálnych sieťach, že nejlepšie by bolo migrantov postrieľať alebo utopiť v mori. Len mal smolu, že chcel ostatných tromfnúť a zadal to ako inzerát.

DPKLKLHLJMBMBMMJMSMV

KKMilujúce mamičky aj ultras

Ako divadelný chór v morbídnej hre šialeného autora sa na nás valí záplava slov pripomínajúca svojim obsahom preplnenú žumpu či upchatú záchodovú misu, z ktorej sa naširoko vylieva jej páchnúci obsah. Prispeli k tomu na pohľad nežné dievčiny, mamičky s láskou objímajúce svoje ratolesti, starostliví otcovia či deduškovia aj razantní chlapi činu. Bokom neostali ani Ultras Slovana Bratislava. Jeden z nich, Peter S, ktorý robil pred voľbami reklamu kandidátovi SNS Martinovi P., ktorého neskôr stiahli kvôli kompromitujúcim fotkám z kandidátky, uverejnil na svojom profile túto fotografiu.

Peter Stacho a

Náckovia „vítajú“ utečencov

Na stránke „Slovensko bez narkomanov,“ je od 11. januára bez akejkoľvek reakcie aj takáto „humorná“ fotografia.

SBN a

Dávidov inzerát

V situácii, keď neonacisti zatínajú kvôli utečencom päste na námestiach a v amoku hádžu kamene do arabských žien s bábätkom v kočíku, premiér s nasadením hodným lepšej veci rozdúchava vášne a „chráni Slovensko,“ šéfliberál kvôli utečencom obsedantne  hejtuje nemeckú kancelárku a rodinne založený líder nádejného politického novotvaru zdieľa jeden xenofóbny hoax za druhým, prichádza Dávid Kúrňava, nevlastný syn jedného z účastníkov, údajne recesistickej zábavy v bare Bonnano, kde okrem nefunkčného samopalu použili ako rekvizitu aj povestné modré slúchadlá aké mal vrah z Devínskej Novej Vsi, s takýmto inzerátom: „Ide o jednoduchú prácičku vyčistenie ubytovne keď tam budú ubytovaný imigranti (každý si domyslíte aký typ čistenia) každý pri nástupe dostane Modre Devinske slúchadla 1 ks a každý dostane samopal z 90 nábojmi…kto viac postrieľa viac dostane…každý bude mať na nohe čip (SDKksKILL) to je nástroj ktorý zameria koľko máš na konte imigrantov za každého jedneho je 25€/brutto. Akciu zabezpečuje: SDK Picture. Mzda je ponúkaná dohodou bohužiaľ nie na HPP tak neváhajte a postrieľajme par parazitov a ochraňme si Slovensko!!!!! Ide o naše Ženy, Kurvy, Babky atď. Tak neváhaj a ja ťa zamestnám.K nechutnému textu pridá fotografie člna s imigrantmi a budov Gabčíkove.

inz tv

Dávid si užíva pozornosť médií

Inzerát si všimnú médiá a následne aj patričné orgány a Dávid, voči ktorému sa začne trestné stíhanie si užíva mediálnu pozornosť a začína sa cítiť ako vychádzajúca star. Povzbudzovaný okolím, skúša kam môže zájsť a zrejme verí, že aj jemu prejde to, čo už pár rokov prechádza jednému z jeho vzorov, lídrovi Akčnej skupiny Vzdor Kysuce. Po Parížskom masakri adoruje Breivika. V novom roku ho nakopne Magátov prešľap a zverejní status, v ktorom redakcii Nového času, ktorá o tom informuje, praje osud Charlie Hebdo a pustí sa aj do Denníka N. Založí si stránku 25€/1 a začne obchodovať s tričkami s touto potlačou.

ctiho p29.1.16K 30.1.16 pp

Okresný súd vynáša rozsudok

Koncom februára Dávid uzavrel dohodu o vine a treste a čaká ho súdne pojednávanie. Pred ním ho verejne podporí Kotlebova ĽSNS a vyzve sympatizantov aby podporili „mladého Slováka ktorý sa vďaka uprednostňovaniu všetkého neslovenského dostal do zložitej situácie.“  Okresný súd v Žiline dohodu schválilodsúdil ho na tri roky väzenia s trojročným podmienečným odkladom. Pred súdom to čo urobil oľutoval, po vynesení rozsudku novinárom povedal, že nič neľutuje a na súde to vraj povedal iba preto, aby ho nezavreli. Vo voľbách dal hlas „akčným vlastencom“ na kandidátke Kotlebovej ĽSNS a po vyhlásení výsledkov vyslovil poľutovanie, že práve oni neuspeli.

23.2 p6.3 p

Dávid stráca zábrany

Potom akoby začal strácať aj posledné zábrany. Napred uverejní status o Tisovi a Židoch, ktorí zahynuli v koncentračných táboroch a následne na stránke Mariána Magáta, notorického popierača holokaustu napíše, že ho popiera aj on.

kúrň 13.3.16 pPopieram

Anders Breivik a Dávidove sny

Ani tým to však neskončí. Napred pochváli Breivika, že „neni ovca a vie si využiť všetky svoje práva.“ Potom sa na Breivika zahrá vo sne, v ktorom vyhodí do vzduchu bratislavskú kaviareň a následne vystrieľa „77 feťakov, je všade v novinách a Slováci ho milujú.“ Nakoniec zanechá odkaz „feťakom, ktorí ho chcú silou mocou vidieť v base.“ Potom už kompetentným dôjde trpezlivosť a Dávid sa naozaj ocitne vo väzbe. Mohli by sme to považovať za triumf spravodlivosti, je tu však niekoľko otáznikov. Kde sa stala chyba, že chlapec vyrastajúci v rodine sudcu si hľadá ako vzory ľudí s extrémistickými názormi? Prečo sa mu uznania, podpory a pocitu spolupatričnosti, po ktorých zdá sa túži, dostáva práve a možno výhradne v tejto komunite? A prečo pyká iba on za niečo, čo jeho vzorom dlhodobo prechádza bez patričného postihu? Položiť otázky je ľahké, odpovede sa už hľadajú ťažšie.

DK 15.3 pD Kúr 15.3 pKúrňava 16.3- p
Kto je v nadpise spomínaný gazda?

Možno tak trochu každý z nás. Veď náš nezáujem, naša ľahostajnosť, naša pohodlnosť a naše chyby, ako aj ťažké dedičstvo dvoch totalít, s ktorým sme sa ako národ doposiaľ nedokázali so cťou vysporiadať, spôsobili, že naša spoločnosť je v stave v akom reálne je. Tým gazdom sú nežné dievčiny, milujúce mamičky, starostliví oteckovia, deduškovia aj babičky, ktorí svorne a s vervou virtuálne strieľajú a topia ľudí utekajúcich pred vojnou a smrťou, či len z bezútešných podmienok v ich domovine. Gazda je premiér, ktorý nás pred voľbami strašil utečencami a teraz po voľbách si líže rany a zliepa megazlepenec zo strán, ktoré sú si navzájom hodnotovo a názorovo vzdialenejšie ako Pluto od Slnka. Gazda je šéfliberál, ktorý sa potom ako 179 249 jeho voličov vyjadrilo zakrúžkovaním jeho mena svoju vôľu vidieť ho v slovenskom parlamente, obracia k nim chrbtom a vracia sa k pôsobeniu v konzervatívnej platforme Europarlamentu, hejtovaniu Merkelovej, podpore extrémistov z AfD a v blogoch nás presviedča, že Kotlebovci podľa ich ekonomického programu nie sú fašisti, ale iba demagógovia a populisti. Gazdom je rodinne založený šéf novej rýchlokvasenej parlamentnej strany, ktorý sa najnovšie venuje najmä komentovaniu fotografií z dovolenky na Kube a cez médiá si z Dubaja vymieňa komplimenty s bývalým spovedníkom šéfliberála. Gazdom je Marián Kotleba, šéf dnes už parlamentnej strany, ktorú Dávid považuje za jedinú nádej pre Slovensko. Gazdami sú aj tí, ktorí dlhodobo na najrôznejších stupňoch zákonodarnej, výkonnej, súdnej moci a prokuratúry, bránia vyšetreniu káuz, v ktorých nejde o fazuľky, ale o stovky miliónov, o ktoré sú dlhodobo okrádaní občania tejto krajiny.

Stop islamstop imigr

Hlavný gazda

Gazdom v najosobnejšom zmysle tohoto slova je Marián Magát, ktorého Dávid neskrývane obdivuje a ktorý je pre neho žiarivým vzorom. Ten Marián Magát, ktorý roky bez akýchkoľvek následkov chváli Adolfa Hitlera a popiera holokaust. Ten Marián Magát, pod ktorého statusom spochybňujúcim holokaust, pripojil Dávid komentár, ktorý sa zrejme stal poslednou kvapkou, ktorou pretiekol pohár trpezlivosti justície a dostal ho do väzenia. Ten Marián Magát, ktorý v súčasnosti natáča „kuchárske“ videá v ktorých mudruje na svoje obľúbené témy. Ten Marián Magát, ktorému Dávid Kúrňava vyjadril svoj obdiv aj tým, že mu venoval svoj neumelý básnický pokus. Nie je aktuálna otázka, prečo na Dávidovom mieste nie je práve on?

magat_hitlerskr. Magat 1askr. Magat aMagát holokaustDK rap

 

Poznámka: Profil Dávida Kúrňavu, ako aj jeho stránku 25€/1 už na Facebooku nenájdete. Čo myslíte, kto ju odstránil a prečo?

Fotografie, zdroj: tu, tu, tutu

 

 

Teraz najčítanejšie

Ján Benčík

Nakoľko mi nie sú ľahostajné pomery na Slovensku, píšem na webe Denníka N blogy o tom, čo považujem za nebezpečné. Píšem o konšpirátoroch, kremeľských trolloch, pravicových aj ľavicových antiliberálnych extrémistoch. Niektorí ľudia ma za to majú úprimne radi, iní ma rovnako úprimne nenávidia. A niektorí sa mi dokonca vyhrážajú. Beriem to ako niečo, čo súvisí s tým, čo robím.