Denník N

Kotlebov okresný adlátus a jeho perly ducha

Zatiaľ čo viacerí novopečení poslanci a prominentní členovia Kotlebovej strany si rušia, mažú či zatvárajú profily a ďalší upravujú súkromie donedávna verejných statusov, zdá sa, že na východ buď inštrukcie nedorazili, alebo sa František Lipka zaťal a naďalej smelo ponúka svoje názory širokému okruhu používateľov sociálnej siete.

František Lipka, ktorého do funkcie okresného predsedu pre Prešov vymenoval 6. septembra 2015 známy ľudskoprávny aktivista a priekopník porozumenia medzi národmi a náboženstvami, Milan Mazurek, mal na kandidátke ĽSNS číslo 105. Z popisu na kandidátnej listine sme sa dozvedeli, že má 30 rokov a pracuje ako operátor výroby v Ľuboticiach. Z jeho statusov na Facebookovom profile sa o ňom a jeho názoroch môžeme dozvedieť podstatne viac.

spoj

A začnime hneď z ostra, dokonca s ostrými, pre ktoré má Lipka spolu s kamarátmi, ktorí chcú „čisté Slovensko,“ naporúdzi praktické použitie.

28.3.15

Následne si, ako je v tejto komunite zvykom, uctil velebného pána, ktorý stál na čele štátu, ktorý podobné, ale aj iné „dávky“ štedro doprial cca 60 000 svojich občanov, len preto že boli inej rasy či náboženstva.

30.3.15 zzv

Prvého júna 2015, Františka Lipku, podobne ako Petra Krupu v januári 2012, trápila “existencia našich ľudí a budúcnosť bielych detí.” Možno Františkovi Lipkovi nie je známe, že ide o známy neonacististický symbol, vyjadrovaný aj číslom 14/88, ktorého prvá časť vyjadruje počet slov v anglickej vete „We must secure the existence of our people and a future for white children“ a v druhej časti dve osmičky znázorňujú „HH,“ čo je skratka pozdravu „Heil Hitler!“ Alebo to pán okresný preseda strany Kotleba – Ľudová strana naše Slovensko, zdieľal práve preto, že ten význam dobre pozná?

Lipka 1.6.15

Následne sa František zamyslí nad otázkou, chov ktorého plemena treba zakázať. Inak samozrejme nie je žiadny rasista. Kdeže. Iba taký ľudový vtipkár.

Lipka 13.6.15

Potom nás oboznámi s tým, kto sú „vrahovia slovenského národa, vlastizradcovia, zapredanci, sionisticko-židovské prostitútky, zlodeji a kriminálnici.“

Lipka 23.6.15

Nezabudne ani na 135. výročie narodenia Vojtecha Tuku, od začiatku 20. rokov podozrievaného z iredentistickej činnosti v prospech Maďarska, neskôr predstaviteľa radikálneho pronacistického krídla Hlinkovej slovenskej ľudovej strany, jedného z organizátorov odsunu slovenských Židov do vyhladzovacích táborov, odsúdeného národným súdom na trest smrti a popraveného 20. augusta 1946.

Lipka 4.7.15

Po Tukovi si spomenul aj na toho, z ktorého vôle vznikol okyptený vojnový štátik a opäť trochu si „zažartoval.“

10.7.15 z

Na konci júla oslovil Facebookovú verejnosť s ponukou pridať sa k zoskupeniu „Slovenská stráž – Prešov a okolie,“ ktoré ma „pomôcť Slovensku vyzliecť sa z otrockých pút EÚ a USA, pomôcť poukazovať a riešiť cigánsku kriminalitu a ctiť si kresťanské a morálne hodnoty našich predkov.“

Lipka 30.7.15

Prvého augusta začal sériu burcujúcich statusov začínajúcich zásadne pozdravom „Na stráž!“ Predmetom boli imigranti a status zakončil naozaj vo veľkom štýle Iba spoločne si dokážeme našu vlasť ubrániť, postavme sa spoločne na odpor diktátu EÚ a USA a povedzme DOSŤ, STAČILO! Na Slovensku panujú Slováci! A ak to nepôjde podobrotky, tak rež a rúbaj do krve, nebude to po prvé, pokiaľ Slovák na Slovensku pánom nebude!

1.8.15

Nie prvý, ani posledný raz zdieľal dielko známeho invalidného dôchodcu Rudolfa Steigaufa, ktorého produkciu ocenil 30. marca 2016 Okresný súd v Revúcej honorárom obnášajúcim 2 roky odňatia slobody so skúšobnou dobou dvoch rokov.

9.8.15

V ďalšom statuse vyzval občanov k účasti na protestných zhromaždeniach, pretože „Spolu to dokážeme, to je viac než isté priatelia. A samozrejme nezabudnite nevoliť vo voľbách 2016 vlastizradcov, pretože tých netreba voliť, tých treba povešať! Priatelia NA STRÁŽ!“

10.8.15

Už o deň na to, prehlásil „Na stráž! Priatelia neviem ako vy ale ja mám už toho dosť.“ Zmienil sa o tom, že „V Prahe počas prejavu polícia bezdôvodne zatkla Mariána Magáta. Zdá sa mi, že oni pritvrdili, klamú nás a najnovšie aj bezdôvodne zatýkajú.“ A zakončil výzvou „Myslím si, že by sme konečne mali pritvrdiť aj my! Nečakajme kým bude neskoro. Poďme Slováci, vstaňme. Nebojte sa, lebo nieje čoho sa báť. Keď povstane celý národ, tak môžme kľudne „navštíviť “ tú špinavú bandu v parlamente a vychádzať ich odtiaľ! Priatelia spojme sa a dokážeme aj zdanlivo nemožné!“

Lipka 11.8.15 p

Nasucho neobišiel ani prezident Andrej Kiska, o ktorom sme sa dozvedeli, že sa „dopustil vlastizrady, že nad spišom lietalo americké lietadlo…,“ vyzval k účasti na proteste v Bratislave, lebo Času je málo, preto ukážme, že Slováci sú jednotní, že sú odhodlaní bojovať za svoju vlasť a urobiť rázny koniec fašistickej diktatúre USA a EÚ! Spomeňte si na Svätoplukove prúty a zjednoťme sa pre našu budúcnosť a budúcnosť našich detí!

Lipka 14.8 p

Koncom augusta, po viacerých statusoch venovaných imigrantom a organizovaniu petície proti ich príchodu, prišlo na rad SNP, o ktorom sme sa v dvoch statusoch okrem iného dozvedeli „Na stráž! Priatelia blíži sa 29.august, čierny deň Slovenska. Otrasný boľševický sviatok. Nedajte si preto vymyť mozog kdeakými drístami. V televízii budú určite ukazovať ako náš sprostý prezident a predstavitelia tejto zapredanej vlády kladú vence na pomník vrahov a partizánov. Nepripájajte sa k ním! My roduverní Slováci dobre vieme čo za hanba je SNP!“ „Slováci, ale ozajstní Slováci SNP neoslavujú! SNP oslavujú boľševici, vlastizradcovia a ľudia, ktorí nepoznajú alebo účelovo manipulujú pravdu. SNP je hanebný deň slovenského národa…kedy vrahovia a banditi rozvrátili dovtedy bez chýb fungujúci štát.“

Lipka SNP

Nezabudol sa pochváliť novou funkciou.

30..8.15
Ocenil nebývalé hrdinstvá chlapov z ĽSNS, ktorí „sa s nasadením vlastného zdravia postavili na odpor vojsku USA.“

Lipka 15.9.15

Nasledovalo ďalšie Steigaufove „vtipné dielko“, hodné pravého gentlemana čistej slovanskej krvi.

14.10.15

Pred voľbami s nasadením hodným lepšej veci vyprodukoval status, v ktorom nezabudol na „cigánskych extrémistov, hordu imigrantov čakajúcich za dverami, znásilňovanie našich žien, vlastizradcov, ktorí hlasovali za zriadenie základe teroristického paktu NATO na území SR.Vyzval aby ľudia išli k volebným urnám a zakončil ho takto Je mi veľkou cťou byť na kandidátke jedinej strany, ktorá má program nemenný od vzniku, program stavaný na troch základných pilieroch – národnom, sociálnom a kresťanskom. Strana číslo 19 – KOTLEBA – ĽUDOVÁ STRANA NAŠE SLOVENSKO! Verím priatelia, že tento rok budú voľby konečne správne a my spoločne začneme budovať Slovensko bezpečné, prosperujúce a nezávislé! Ďakujem. S pozdravom František Lipka, kandidát na poslanca NR SR č 105.“

Lipka 4.3.16 p

Verím, že ak bude František Lipka, ktorý sa evidentne snaží koľko vládze, takto pokračovať, postúpi v straníckej hierarchii zaslúžene na vyššie priečky a v budúcich voľbách nebude kandidovať z miesta v druhej tretine kandidátky.

Lipka 15.8.15 Lipka 105

Dôkazom, že Prešovský okresný tajomník berie politiku vážne sú aj jeho ďalše dva Facebookové profily.
František Lipka ĽS Naše Slovensko Politik
František Lipka ĽSNS Politik

Screenshoty a fotografie zdroj tu, tutu

 

Teraz najčítanejšie

Ján Benčík

Nakoľko mi nie sú ľahostajné pomery na Slovensku, píšem na webe Denníka N blogy o tom, čo považujem za nebezpečné. Píšem o konšpirátoroch, kremeľských trolloch, pravicových aj ľavicových antiliberálnych extrémistoch. Niektorí ľudia ma za to majú úprimne radi, iní ma rovnako úprimne nenávidia. A niektorí sa mi dokonca vyhrážajú. Beriem to ako niečo, čo súvisí s tým, čo robím.