Denník N

Kotlebov nový poslanec

Zosnulého poslanca Ondreja Bindera, ktorý tragicky zahynul v piatok 13. mája za volantom svojho auta v pomerne mladom veku, nahradí Ján Mora, referent na úrade Banskobystrického samosprávneho kraja, predseda Banskobystrického krajského klubu strany Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko a člen predsedníctva strany. Pokúsme sa zistiť čím obohatí náš najvyšší zákonodarný zbor nový pán poslanec, ktorý do volebnej kampane vstúpil s heslom „Rovnaký meter pre bielych aj pre Cigánov!“.

Úsudok si môžeme urobiť ak nahliadneme na jeho profily na Facebooku. Jeden nesie názov Ján Mora a jeho titulná fotografia je doplnená textom „Som označený za extrém, pretože milujem svoju zem.“ Milovať svoju vlasť a byť na ňu hrdý, samozrejme nie je nič negatívne, práve naopak. Samozrejme len pokiaľ láska k vlasti nie je sprevádzaná očividnou neláskou k iným a najmä obdivom k obdobiu v našich dejinách, ktoré reálne nie je dôvodom k prílišnej hrdosti.

Mora titulka

Na úvod odcitujeme pár komentárov pod statusom Jána Moru, venovam jeho zosnulému predchodcovi a nie najvhodnejšie pôsobiacej zmienke v istom médiu, kde okrem informácie o tragickom skone Ondreja Bindera, informovali aj o dlhoch, ktoré po sebe zanechal a položili otázku, či by ich teraz nemali splatiť členovia ĽSNS. Iste, otázka bola v tejto situácii nevhodná, či prinajmenšom netaktná, reakcie na adresu novinárov však neboli o nič lepšie. Vyznamenali sa hlavne Michal Györgyík, niekdajší kandidát ĽSNS na primátora Veľkého Krtíša a v parlamentných voľbách kandidát č. 80 a Roland Šturman, na kandidátke ĽSNS č. 95. Györgyík by novinárom dal kladivom po rukách.

Gy St 13.5.16Šturman by im kladivom dal radšej do hlavy a deportoval ich zo Slovenska.

St 13.5.16

Teraz sa však vráťme do minulosti a venujme sa chronologicky stránke pána poslanca. Druhého júna 2015 nám predstavil našich europoslancov s textom „Týchto 10 zločincov by malo za vlastizradu zhniť v base!“ A ktosi tam pripojil ešte drakonickejší komentár.

M 2.6.15aM 2.6 p

 

 

 

 

 

A vzápätí nám ich predstavil ešte raz aj s uvedením straníckej príslušnosti a dôvodu, pre ktorý ich pokladá za vlastizradcov.

M 6.6.15

V auguste zdieľal hoax o „novom svetovom poriadku“ z obskúrneho portálu NWOO.ORG.

M 2.8.15

Následne prišla lahôdka v podobe obrázku s textom „Som rázne proti imigrantom na Slovensku! Slovensko Slovákom! Za čisté a biele Slovensko!

M 10.8.15

V septembri zdieľal status Borisa Kábeleho, ktorý na Facebooku vystupuje ako „Krtko Netopier“ a na kandidátke ĽSNS mal č. 63, s citátom Jozefa Tisa.

M 24.9.15

V októbri začal ukážkou predstavy spravodlivosti a la Don Corleone.

M 4.10.15

Trinásteho prišiel, u činovníkov ĽSNS, už obligátny Tiso

M 13.10.15

Následne prišlo prehlásenie „Nie sme ovce, nedáme sa kúpiť… Nedivte sa keď povstaneme!“ Len mi z toho prehlásenia nie je celkom jasné, či ten svet nechceme dobiť, alebo dobyť.

M23.10.15

Potom sme si pri počúvaní kapely „Ortel“ zameditovali o multi-kulti svete, imigračnej vlne, cigánoch a príživníkoch.

23.10.15

November priniesol ďalšiu bohatú nádielku vlastizradcov. Tentoraz z našej Národnej rady. Išlo o obrannú alianciu, ktorej členom je aj Slovenská republika, čo vyvoláva oprávnenú otázku, kto je vlastne vlastizradca a kto reálne koná proti záujmom nášho štátu a našej bezpečnosti?

M13.11.15

Koniec novembra bol v znamení meditácie o priveľkom množstve informácií, ktoré sú podľa Moru vážnym problémom a pripomenutí výroku krvavého vraha Džugašviliho – Stalina, ktorého Ján Mora nazval  ruským štátnikom: “ Keď zomrie jeden človek, je to smutné, keď zomrú milióny, je to štatistika.“ Podľa Moru z nás chce akési tajomné 1% urobiť štatistov, nariekačov, masu bez názoru pritakávajúcu „hlavnému prúdu.“ Zdravý sedliacky rozum mu však vraj hovorí, že sa prebudíme.

M 21.11.15

December priniesol „žartík“ z kremeľskej dielne Putinových trollov.

M 1.12.15

V januári 2016 prišiel na rad prezident Slovenskej republiky, Andrej Kiska.

M 27.1.16

Vo februári sme si mohli popásť oči nad výzdobou výstroja straších žiakov HK Rytieri Brezno. Zaujímalo by ma, či sú stranícke nálepky akéhokoľvek politického subjektu obvyklým doplnkom športového výstroja našich športovcov.

M 6.2.16

Presuňme sa teraz na druhú stránku pána poslanca, ktorú spravuje ako krajský predseda strany.

JM BB

V júni 2015 tu burcoval proti „aktuálnej invázii kváziutečencov,“ voči ktorej je jediným východiskom „uzavrieť hranice…a v súčinnosti s políciou a armádou imigračnej invázii aktívne brániť.“ A to v situácii, keď okrem pár stoviek utečencov dočasne umiestnených na základe dohody s Rakúskom v zariadení v Gabčíkove, nebolo po utečencoch na Slovensku ani chýru, ani slychu. A žiada sa dodať, že pobyt utečencov v Gabčíkove, s ktorými nemajú miestni žiadne problémy, naviac plne hradí rakúska strana.

3.6.15

Vzápätí pridal „strašiaka“ v podobe obrázku Afričanov s textom „Cigáni“ Ideme si po vaše dávky!“

16.6.15

Samozrejme, že ani tu nemôže chýbať „Dr. Jozef Tiso – Jediný skutočný prezident Slovenska.“

30.6.15

V septembri sa môžeme pokochať na „hrdinstvách“ mládencov v mikinách s mriežkou v kruhu v Brodskom pri „blokáde“ konvoja spojeneneckých amerických vozidiel, ktoré prechádzali kúsok našim územím.
15.9.1516.9.15

A tiež „neohrozenosťou“ Kotlebových straníkov v Gabčíkove.

21.9.15

V októbri stála neborka, Kotlebova „pravda,“ so zaviazanými očami pred hlavňami pušiek nemilosrdného zapredaného mainstreamu.

11.10.15

V januári 2016 prišla na rad mantra o peniazoch z Európskej únie. Pritom realita je taká, že medzi príspevkom, ktorý odvádzame ročne Európskej únii a peniazmi z Eurofondov, ktoré z nej čerpáme, je rozdiel približne 1 miliarda v náš prospech. Ale bájkam Kotlebovcov napriek tomu, žiaľ, mnohí veria.

3.1.16

Nasucho neobišiel ani „Bilderberg“ – skupina mocných za oponou, ktorá ovláda EÚ a USA.

19.1.16

V marci sme si opäť obligátne pripomenuli vznik vojnovej Slovenskej republiky, ktorá v skutočnosti vznikla ako východisko z núdze na základe ultimáta Adolfa Hitlera.

14.3.16

V apríli nás poteší pohľad na štyroch statných chlapov rozvaľujúcich sa v kupé vlaku s textom „Aj dnes strazime!“

JM BB 19.4.16 a

Už nás ani neprekvapí ak po fotografiách z omší na ktorých sa zúčastňujú potentáti a členovia ĽSNS, neraz v straníckych tričkách, príde článok s názvom „Satanisti za pomoci Vatikánu určujú náš osud už dlhé stáročia a menia masy nevedomých ľudí na tupé stáda nevedomky kráčajúce na porážku.“ Iba malá otázka na okraj, nesídli práve vo Vatikáne hlava cirkvi, ku ktorej sa okázalo hlási drvivá časť členov ĽSNS?

27.4.16

Nad článkom z Beo.sk nasleduje zvolanie „Všetky mimovládky zakázať!“ Dobre vidíte, všetky. Niet nad paušalizáciu a totalitné uvažovanie.

29.4.16

A po ňom ďalšia perla z NECENZUROVANE NET. „Dnes slúži televízia Satanovi a satanistom Rotschildovcom…“

5.5.16

Článok zo známej studnice pravdy, menom Hlavné správy, Ján Mora doplnil o prehlásenie, že „presstitúti a mediálni prisluhovači sú nástrojom diabla!“

JM 9.5.16 p

Ako vidíme, ani tu nič nové. Konšpiračné nezmysly, obsedantné a ustavične sa opakujúce strašenie utečencami, xenofóbia, rasistické narážky, prekrúcanie histórie, neskrývaná chuť robiť poriadky a mesianistické presvedčenie o vlastnej výnimočnosti a historickej úlohe, v spojení s poukazovaním na údajných vinníkov sú všadeprítomnou esenciou Kotlebových pešiakov či pobočníkov. Nepripadá aj vám ich svet veľmi plochý a smutný? Mne áno.

zločineckýchJán Mora

Teraz najčítanejšie

Ján Benčík

Nakoľko mi nie sú ľahostajné pomery na Slovensku, píšem na webe Denníka N blogy o tom, čo považujem za nebezpečné. Píšem o konšpirátoroch, kremeľských trolloch, pravicových aj ľavicových antiliberálnych extrémistoch. Niektorí ľudia ma za to majú úprimne radi, iní ma rovnako úprimne nenávidia. A niektorí sa mi dokonca vyhrážajú. Beriem to ako niečo, čo súvisí s tým, čo robím.