Denník N

Kontinuita

Chrapúnske správanie zatiaľ nemenovaného vyššieho súdneho úradníka šokovalo všetkých slušných ľudí.

Dokonca aj tých, ktorí sú priamo zodpovední za spoločenskú a politickú klímu, v ktorej žijeme. Skutok, ktorý nás tak pohoršil, vnímam ako znamenie doby. Veršík z Krylovej pesničky ..na rohu ulice vrah o morálce káže…, je znovu až príliš aktuálny. Smer-SDPH vytvoril zlepenec, aký sme na Slovensku doposiaľ nemali, lebo vraj bolo treba poraziť Kotlebov extrémizmus. Tento prejav pokrytectva a politického oportunizmu logicky spôsobil, že podpora Kotlebu stúpa.
Záchranca, Big Charakter a Spejbl by si konečne mali uvedomiť, že extrémizmus je priamym následkom zlyhania základných funkcií štátu. Zotrvanie funkcionárov zodpovedných za tieto zlyhania, bude naďalej spôsobovať nárast extrémizmu, a tak trochu mi to pripomína Mečiarove samo amnestie. Začínam chápať, prečo príslušní poslanci nehlasovali za ich zrušenie, ale súčasne vraj chcú budovať právny štát. Na transparentnosť, nezávislosť kontroly, prokuratúry, polície a odpolitizovanie odborných orgánov verejnej správy si budeme musieť ešte počkať. Vrcholom pokrytectva je tiež nabádanie k slušnej forme diskusie. Hádam by sme mali viac dbať na slušné skutky. Obrazne povedané, nie Matovič sa správa neslušne, keď o niekom, kto kradne, povie, že je zlodej. Slováci veľa vydržia a na to sa mnohí politici spoliehajú. Prejazdy kamiónov už roky ničia domy v niektorých obciach a ľudia sa nebránia a nezatarasia cestu. Nejaký hlupák sa rozhodne budovať nezmyselné garáže v hradnom masíve a ľudia sa s tým nakoniec zmieria.

Nakúpiť slovenské potraviny je zo dňa na deň väčší problém a je nám to skoro jedno. V reštauráciách je už len asi 10% kuraciny našej výroby, ideme zabíjať naše dojnice a mlieko budeme konzumovať z dovozu. Okolo desaťtisíc ľudí stratí prácu a naše poľnohospodárstvo sa zosunie ešte o stupienok nižšie. Ráno o štvrtej mamičky a oteckovia stoja v rade pred škôlkou, aby dostali miesto pre svoje dieťa. A to po ôsmych rokoch práce Smeru-SDPH pre ľudí. Takže nech žije kontinuita! Samozrejme zďaleka som nestihol vymenovať všetko. Ale aspoň pre záujemcov o škôlku mám jednu radu. Postavte sa ráno o štvrtej pred Bonaparte. Skúste si zobrať hrnce a zabubnujte. Na Islande to pomohlo a skorumpovaný premiér odstúpil. Záchranca má silné sociálne cítenie, a možno sa zasadí o prebudovanie Bonaparte na škôlku. Nakoniec niet pochýb o tom, že Záchrancov domáci to postavil za vaše peniaze!

Teraz najčítanejšie