Denník N

Kotlebov manekýn z Oravy

Andrej Medvecký, Kotlebov skoro-poslanec parlamentu. Foto - Facebook A. Medveckého
Andrej Medvecký, Kotlebov skoro-poslanec parlamentu. Foto – Facebook A. Medveckého

Andrej Medvecký, bývalý hodnostár Slovenskej pospolitosti a krajský predseda strany Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko v Žilinskom kraji, ktorý mal na kandidátke číslo 9, nie je verejnosti určite neznámy. Zviditeľnil sa najmä po voľbách, keď vyšlo najavo, že bol podmienečne odsúdený za jazdu pod vplyvom alkoholu a je spolu s príbuzným Jozefom, súdne stíhaný pre ublíženie na zdraví s možným rasovým motívom.

Andrej Medvecký je z Tvrdošína a s pravdepodobnosťou hraničiacou s istotou je aj správcom stránky Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko – okres Tvrdošín.

Tvrdošín

Na samotnej stránke toho v súčasnosti až tak veľa zaujímavého nie je, ale čosi sa predsa len nájde. Tak napríklad v novembri 2015 sme sa dozvedeli o ĽSNS, že „vznikla na 3 základných princípoch – národnom, kresťanskom a sociálnom. ĽSNS predstavuje alternatívu a jedinú skutočnú opozíciu voči skorumpovanému a zločineckému demokratickému systému a súčasným parlamentným stranám, ktoré všetky viac či menej rozkradli, zradili a zapredali našu vlasť aj národ.“

15.11.15 p

V súvislosti so spomínaným kresťanským princípom ma zaujal článok zdieľaný z neseriózneho portálu „Hlavné správy“ s citátom, v ktorom je zmienka o tom, že pápež presadzuje koncepcie ktoré sú podľa pisateľa „prioritou všetkých slobodomurárskych lóží.“

18.5.a18.5.b V decembri 2015 sa na stránke objavila na prvý pohľad ničím výnimočná „Vianočná súťaž“ o tričko z e-shopu Brotherhood.sk

14.12.15

A potom prišlo to, čo ma viedlo k napísaniu tohoto blogu. Ponuka „biblie“ antisemitov, notoricky známeho podvrhu cárskej ochranky, „Protokoly sionských mudrců,“ ktorú ponúka, nám už známy e-shop, Brotherhood.sk. Keď sa pozrieme vľavo, neujde nám, že medzi stránkami, ktoré sa páčia stránke Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko – okres Tvrdošín, nechýba práve spomínaný Brotherhood.  

12.5.16

Presuňme sa teraz na zmienenú stránku. Na titulke síce ponúka iba oblečnie, ale zakrátko zistíme nielen to o aké oblečenie ide, ale aj to, že stránka ponúka aj niečo iné.

Brotherhood

Hneď zkraja, po už zmienených Protokoloch sionských mudrcov, nájdeme ponuku „pánskeho trička so skvelým motívom: Anti-antifa pure hate.“ Nepredvádza ho nikto iný, ako sám Andrej Medvecký.

Br 3.5.16

Nasleduje ponuka knihy „Synagoga Satanova.“

Br 18.1p

Po nej ponuka aj týchto kníh: „Program NSDAP“„Mírové dílo A. Hitlera“

Broteherhood p

Nechýba „Rozhovor s organizátorom protestu v Žiline Andrejom Medveckým.“

Br 10.7.15

Zaujímavá je aj ponuka „POZOR!!!! Máme skladom skvelú knihu: Co víte o židech?“

Br 5.7.15

Zdá sa, že bez Židov a Hitlera by e-shop prišiel na bubon, lebo ďalšia ponuka znie „Co řekli naši velikáni o Židech.“

11.5.15

Prišla aj ponuka prvých odznakov. Ako inak, s Jozefom Tisom.

27.3.15

Za púhych 6 jewro bolo k dispozícii tričko na podporu tradičnej rodiny.

8.3.15 a

Ponuke kníh, medzi ktorými nechýbajú skvosty ako „Adolf Hitler, Projevy“ „Program NSDAP“ aj s apartným hákovým krížom, „Německo a světový mír,“ či „Hitlerovi Češi,“ určite neodolá žiadny správny slovenský nacionalista.

Br 8.1.15

V ponuke boli aj doplnky na podporu Občianskeho združenia Slovenská pospolitosť.

Br 2.7.14

Na záver nám Andrej ešte  zapózoval v tričkách „Hatecore – Good night left side,“ „Svobodný nacionalista“ a „G.N.L.S.“

27.6.14 M24.6.1423.6.14

Dodatok: Pokiaľ viem, Andrej Medvecký na súde tvrdil že on občana Dominikánskej republiky nenapadol. Vraj je to iba výmysel. Jakub, ho však práve za toto chváli.

Jakub p

Čo poviete na stránku Tvrdošínskych Kotlebovcov a hlavne na e-shop „Brotherhood.sk“ a jeho ponuku? V ponuke CD majú starú neonacistickú kapelu Brutal Attack, ktorá hlása čistý národný socializmu, rovnako majú aj jej tričko, podobne ako ďalšej klasickej neonacistickej kapely Bully Boys. Autor David Irving, ktorého knihuMorgenthauův plán“ majú v ponuke je odsúdený antisemita. Na odznakoch „Orol“„SVK vojak 2“ je dobová gardistická propaganda, v prípade orla aj so zväzkom fašistických prútov – tzv. „fasces“, z ktorých vznikol pojem fašizmus. Nuž a za púhych 5 € si tu môžete zakúpiť aj takú praktickú pomôcku ako „sebaobranný prostriedok, ktorý slúži na zosilnenie úderu rukou,“ kovový boxer. No povedzte, nie je priam radosť tu nakupovať?

pon spoj

Fotografia v záhlaví, zdroj tu
O Andrejovi Medveckom si môžete niečo prečítať tu, tutu.

 

Teraz najčítanejšie

Ján Benčík

Nakoľko mi nie sú ľahostajné pomery na Slovensku, píšem na webe Denníka N blogy o tom, čo považujem za nebezpečné. Píšem o konšpirátoroch, kremeľských trolloch, pravicových aj ľavicových antiliberálnych extrémistoch. Niektorí ľudia ma za to majú úprimne radi, iní ma rovnako úprimne nenávidia. A niektorí sa mi dokonca vyhrážajú. Beriem to ako niečo, čo súvisí s tým, čo robím.