Denník N

Prvý júl – naša šanca!

Blíži sa koniec školského roka, roka pravdepodobne historického. Počas neho sme my, slovenské učiteľky, vychovávateľky, učitelia a vychovávatelia, prvýkrát v histórií dlhodobým štrajkom ukázali našu nespokojnosť a pokúsili sa zmeniť naše postavenie v spoločnosti. Napriek tomu, že sme nedosiahli splnenie štrajkových požiadaviek,  dali sme rázne najavo, že sa neuspokojíme s rolou poslušného prosebníka čakajúceho na almužnu. A práve toto historické vystretie sa je dôležitým signálom nielen pre našich žiakov a ich rodičov, ale je zásadné predovšetkým pre nás, pre naše sebavedomie a sebaúctu.

Milé kolegyne, kolegovia, očakávanú zmenu môže priniesť len vytrvalý tlak, preto:

  • poďme v stý deň vlády spoločne vyjadriť, že nás neumlčí šiestimi percentami;
  • poďme v deň, keď sa Slovensku začína predsedníctvo Rady EU, celej Európe ukázať, že vláda krajiny, ktorá sa rada označuje za tigra Európy, nedbá na kvalitu vzdelávania a ignoruje nedôstojné postavenie jeho nositeľov
  • nestaňme sa zatrpknutými, apatickými frfľošmi šomrajúcimi v zborovni, spojme sa  a rozprávajme o  svojej nespokojnosti nahlas, pretože len hlas plného námestia nám pomôže.

Protest sa začína v piatok 1.7. o 13, 00 hod. na Kollárovom námestí v Bratislave. Prineste si bubny, rapkáče a iné pomôcky, nech nás je počuť až do Reduty, kde sa uskutoční zasadnutie kolégia Európskej komisie.

Iniciatíva slovenských učiteľov

ISU s mojou skolou

Teraz najčítanejšie