Denník N

A je to tu zas!

Milé kolegyne, milí kolegovia,

v utorok trinásteho septembra sa v slovenskom regionálnom školstve začne ďalší štrajk. Nazývame ho „stupňovaný“, pretože dĺžka prerušenia práce sa bude postupne predlžovať. Pripravili sme rozsiahlejší  manuál, v ktorom objasňujeme ciele, charakter a praktickú organizáciu stupňovaného štrajku.

Manuál je rozdelený na päť častí, ktoré postupne uverejníme formou blogov a nakoniec sprístupníme v podobe ucelenej brožúry. Prvú, úvodnú časť si budete môcť prečítať už dnes, v pondelok 15. augusta.

0000012389

Kým manuál k štrajku v januári a februári 2016 bol pomerne strohý, tentoraz sme sa rozhodli využiť viac priestoru. V jednotlivých častiach manuálu chceme vysvetliť, ako vidíme situáciu učiteľov a v čom podľa nás spočíva ich potenciálna sila. Objasníme aj niektoré ponaučenia a závery, ktoré pre nás vyplynuli zo šiestich týždňov štrajku na začiatku tohto roka. Zároveň sa vyjadríme k názorom, ktoré často zaznievajú z úst politikov, učiteľov i širokej verejnosti a ponúkneme protiargumenty. Zareagujeme tiež na niektoré mýty a odpovieme na nepríjemné otázky.

Veríme, že manuál vám poslúži nielen ako návod na použitie, ale aj ako materiál na zamyslenie či zdroj argumentov. Budeme radi, ak nám svoje pripomienky k nemu, prípadne iné postrehy, pošlete na adresu [email protected].

Iniciatíva slovenských učiteľov

ISU s mojou skolou

Teraz najčítanejšie