Denník N

Vymyslený sviatok kníh + súťaž o 3 knihy

Vymyslený sviatok, ktorý však ľudia berú vážnejšie než iné sviatky. Počuli ste už o Dni neprečítaných kníh? Vyberte jednu knihu zo svojej knižnice a zapojte sa. Alebo skúste vyhrať niektorú z kníh v mojej súťaži.

Deň neprečítaných kníh funguje od roku 2011 a vymysleli ho v Martinuse, slovenskom internetovom kníhkupectve. Podľa jedného prieskumu až 28 % všetkých kníh v knižniciach je neprečítaných. A vyhradiť jeden deň v roku práve pre takéto knihy je výborný nápad, a to nielen z marketingového hľadiska. K tejto príležitosti dávam do súťaže tri knihy z rôznych kategórií, ktoré zrejme prečítate na jeden hlt a nebudú musieť čakať na Deň neprečítaných kníh. Ak chcete niektorú z týchto troch kníh vyhrať, vyplňte tento dotazník.

Život je ľahký, nerob si starosti

Autorka bestselleru Život je ľahký, nerob si starosti Agnes Martin-Lugand napísala pokračovanie, v ktorom sa hlavná hrdinka Diane po návrate z Írska rozhodla urobiť hrubú čiaru za búrlivým vzťahom s Edwardom a začať nový život v Paríži. S pomocou starého kamaráta Félixa oživila svoju útulnú literárnu kaviarničku, kde našla pokoj a dokonca aj nový vzťah. Olivier bol milý a pozorný, a najmä – chápal jej odmietanie ďalšieho dieťaťa. Nečakaná udalosť však zasiahla do jej života ako blesk a spálila všetky piliere jej istoty, ktoré si tak ťažko budovala. Nájde odvahu opäť všetko opustiť a vydať sa po novej ceste?

Oddychovku na posledné letné deti venovalo do súťaže vydavateľstvo Albatros Media a môžete si ju zakúpiť aj v ich eshope.

Zivot je lahky

Nordic running

Keďže už takmer rok behám, vyskúšala som medzitým rôzne štýly a dostala som sa aj k „odnoži“ nordickej chôdze – nordickému behu. Podstata spočíva v tom, že beháte s palicami, zapájate tak viacej svalstva. Zároveň sú menej namáhané kolenné kĺby a chrbát, čo ale neznamená, že je beh menej náročný. Naopak, vydáte viacej energie. Beh s palicami je v určitých smeroch aj bezpečnejší, najmä na lesných cestách či v zime, keď palice dodávajú stabilitu, napr. v prípade zakopnutia. Kniha obsahuje aj tipy na kondičnú chôdzu s palicami. Knihu venovalo vydavateľstvo Smart Press a môžete si ju zakúpiť aj v ich eshope.

nordicrunning-001

Jaký otec, takový syn

Robert Fulgum napísal mnoho kníh, z nich najznámejšia je zrejme Všetko čo naozaj potrebujem vedieť, som sa naučil v škôlke. Kniha Jaký otec, takový syn je ďalšie z jeho diel plné príbehov, úvah, zamyslení a postrehov, pri ktorých si oddýchnete, občas sa zamyslíte, že má autor naozaj pravdu a často nájdete paralely s vlastným životom. Už staršia kniha pochádza z mojej knižnice a teraz ju rada posúvam ďalej.

Fulghum

Súťaž prebieha do 18. septembra 2016. Aktualizácia 19.9.2016: Vyhrali emaily luci…[email protected], mariana.dl…[email protected] a nora…[email protected].

Aj Martinus má k Dňu neprečítaných kníh súťaž. Odfoťte sa, ako trávite Deň neprečítaných kníh, a zapojte sa do súťaže o knižné poukážky. Viac informácií na stránke www.denneprecitanychknih.sk.

Zdroj ilustračného obrázka: Wikipedia.org

Teraz najčítanejšie