Denník N

Prečo sa vám to deje pán Matovič??

Igor Matovič a súvislosti

Tento rok od svojich narodenín ste sa dostali do veľmi zaujímavej (pre nás pozorovateľov) osobnej ročnej vibrácie v kombinácii s deväťročným cyklom, všetko čo nestojí na pevných základoch a vytváralo pocit falošnej istoty sa bude rúcať, čaká vás rok prevratných zmien, ktoré skutočne môžete vyriešiť len zásadnou vnútornou zmenou a či ste jej schopný a budete mať na ňu chuť uvidíme.

Minulý osobný rok (trval do vašich narodenín) vám ešte dal ochutnať, „víťazný“ volebný pocit, ale horká chuť iste zostala, tento rok však taký ohľaduplný nebude, bude o zodpovednosti a vnútornej premene, ak nie, istota môže skončiť, mám na mysli politickú istotu a izoláciu, však z poza brán Parlamentu bude krik vyvrhnutého hriešnika znieť podstatne slabšie a aj pozornosť verejnosti opadne. A môže prísť strach z poníženia a nepochopenia zmyslu života, veď nie ste „žiadny životný začiatočník“ a toto ste už tu riešili.

Nedá mi pozrieť sa na vás podrobnejšie na vaše prednosti, ale aj zápory. Nedostatkom sebavedomia ste nikdy netrpeli, aj keď ste vyrastali vo „zvláštnej rodine“ a život nebol ľahký, peniaze ste nikdy neriešili, oni si vás našli, bez charizmy a manuálnej šikovnosti, s maskou necitlivca, konzervatívnym pohľadom na svet, odvahou, húževnatosťou, podnikavosťou, v spojení so schopnosťou načítať si ľudí, určitou kreativitou a doťahovaním vecí do konca, to všetko z vás urobilo celkom úspešného podnikateľa, ale to pre službu verejnosti resp. verejné blaho nestačí. Z úspešného začiatku politickej kariéry sa postupne vytratila rozhodnosť a nováčikovský zápal, objavila sa neschopnosť dohody a konfrontácie , pribudli aj strachy a nebojím sa to nazvať aj závislosť na moci – vládnuť davmi, naďalej chýba schopnosť empatie, pozrieť sa na politiku očami skutočných ľudí – neviem, či ste toho vôbec schopný, predkladáte vlastné témy a využívate ich na uhasenie toho, čo postupne klíči v každom politikovi (ale aj každom človeku, ktorý sa dostane k moci), radšej ovládnuť, ako porozumieť, na tom budete vždy tratiť.

Pozrime sa na tento osobný rok (od narodenín v roku 2016 do narodenín v roku 2017), čo vám naznačuje a už aj naznačil. Pre vás to bude ťažký rok, môže byť aj posledným súdom, ak ho využijete a zvládnete vnútornú rozorvanosť a pretavíte do sily – konečne ponúknete zmysluplnú víziu pre túto spoločnosť – nikdy ste ju nedali – nikdy ju ani nespomenuli – neviem, či ste toho schopný – a prekonáte samozničujúce smerovanie tohto roku. Nie náhodou 20.9.2016 prišla informácia o „podnete na vás“, je presnou kombináciou, toho čo som spomínal – osobný začiatok sebalikvidácie, posledného súdu, zodpovednosti, rúcajúcej sa veže na zlých základoch a šanca na prebudenie. Vaše meno tiež predznamenáva problémy v spoločenskom živote, môžete sa stať obeťou okolností alebo seba samého, využite ich a pozrite sa, čo je ich príčinou a možno tam uvidíte toho „starého“ Igora Matoviča, ktorý má šancu na zmenu a nadobudnutie novej istoty. Priznám sa, volil som vás, ako niečo nové – protest proti tej forme politiky, aká u nás v rôznych farebných odtieňoch pretrváva od nepamäti, ale nastal čas povedať, že toto, čo ponúkate už nikomu nemôže stačiť alebo ste nič neriešiaca alternatíva vedúca do slepej uličky, s jedným klaunom a troma apoštolmi, ak nie ste schopný ponúknuť viac, venujte sa radšej podnikaniu, oblasti, kde sú vaše schopnosti postačujúce.

Teraz najčítanejšie

Klaudius Kuzma

Prešiel som si kadečím, ale potrebu niečo napísať som dostal až teraz, venujem sa problematike čísel a z tohto pohľadu budem podávať vysvetlenia rôznych situácií, charakteristiky osôb a predpovede - dúfam, že aj takýto štýl bude dovolený a nájde si okruh záujemcov.