Denník N

Keď cikáš v Tatrách, tak sa otras. Inak to tam bude otras!

Ani jedna z týchto vreckoviek (niekde okolo stovky som prestala počítať) nebola prilepená na ho… Bola len tak. Pokrčené boli asi tie, do ktorých si niekto utrel sopeľ. Rovné, a tých bolo najviac, boli zrejme tie, do ktorých sa pri cikaní utreli ženy, alebo deti.

Ak nechceme jedného dňa prehadzovať šnoptichle vidlami, aby sme našli čučoriedku, mali by sme si to povedať rovno. NIE, papierová vreckovka nie je prírodný materiál, ktorý prírode neškodí. Je ho hnusná biela v machu svietiaca estetická smrť a mne sa teraz bude štyri dni zle snívať. Odpustite mi naturalistický slovník, ale dnes išiel moj pojmový aparát na stupnici hrubosti prudko hore. Inak by som sa pozvracala hneď pri prvom pníku. Rozhodli sme vám ukázať, čo sa dá nazbierať NA CHODNÍKU cestou na Brnčalovu chatu.

Odpadu primárne nie je veľa, ak počítam fľaše, hrebeň, ponožku, keksíkové a hašlerkové obaly. (Hej ty hašlerkový, zjedol si ich osem a na každých sto metroch, dúfam, že skončíš aspoň u zubára! ) Ale hygienické vreckovky sú smrť!! Toto všetko sme nazbierali na chodníku alebo na krok od neho, do záchodových oblastí sme nezachádzali. Ani jedna z týchto vreckoviek (niekde okolo stovky som prestala počítať) nebola prilepená na ho..bola len tak. Pokrčené boli asi tie, do ktorých si niekto utrel sopel. Rovné a tých bolo najviac, boli zrejme tie, do ktorých sa pri cikaní utreli ženy, alebo deti. Prosím OTRASTE sa v prírode, alebo si to zoberte zo sebou. Servítkami je vydláždené všetko do 1800 mnm.

img_4218

Okrem toho by v Tatrách konečne mali pouvažovať nad tým, že namiesto eskalátora na Rysy, ktorý dovezie ešte viac magorov, potrebujeme občas nejaký hajzlík na frekventovanom chodníku.

Výrobca vreckoviek, keď je macher, tak si dá najbližšie slogan – “ V lese sa radšej otras! Inak to tam bude otras!“

Ak TANAP vie pýtať za parkovné 5 EUR, tak jedno-dve by potom mohol vrátiť každému, kto ukáže, že si zniesol svoj odpad aj dole.

Tabuľky o hrách pre deti s medvedíkmi by mohli nahradiť tabuľky o tom, aby tie deti a ich tatovia a mamy nerobili v lese bordel.

Už dávno je jasné, že Tatry sú úžasné. A že do nich už nechodia len tí, ktorí napriek dobrej konštalácii kyslíka, majú zdravý rozum. Omnoho viac energie musíme investovať do toho, aby Tatry nevyzerali ako smetisko. Veď sú dar od Boha, tak sa k nim aj tak správajme!

Teraz najčítanejšie