Denník N

Ako zatočiť s uponáhľanými ránami?

rano

Patríte k tým, ktorí vstávajú ráno s úsmevom a v práci sú vždy načas? Tieto rady teda asi nepotrebujete

Čo však tí, ktorí horko-ťažko vstanú, nestihnú raňajkovať, do práce bežia s kávou v ruke a permanentne sa do bytu vracajú po mobil alebo peňaženku? Ak ste sa našli v druhej vete, čítajte ďalej. Prinášame zopár tipov, ako urobiť rána znesiteľnejšími a krajšími.

Ráno je čas, ktorým začíname deň a ktorý najviac ovplyvní, ako sa budeme cítiť počas dňa. Možno ste si doteraz nedali na ránach záležať a akosi ste nimi iba preleteli, nemusí to tak však byť. Ako sa vám pozdáva predstava pohodového rána, kedy stihnete vypiť šálku čaju alebo kávy popri výživných raňajkách, vyžehliť to, čo si chcete vziať a do práce kráčať pohodovým krokom? Určite lepšie, však? Aj keď sa vám to zdá nereálne vzhľadom na váš problém s časom, je to možné. Najprv si však musíte uvedomiť, že vlastne ani nemáte problém s časom, ale s rozdelením svojich úloh.

Čo s tým teda môžete robiť? Aby ste na ráno toho nemali veľa, skúste časť vecí urobiť večer predtým. Zvyknete si do práce baliť nejakú tú desiatu? Urobte to večer, vyložte si ju na viditeľné miesto, aby ste ju ráno nezabudli a prvý bod zo zoznamu máte pripravený – ušetrili ste nejakých desať minút. Ak sa napríklad dlho rozhodujete, čo si oblečiete, večer si pozrite predpoveď počasia na ďalší deň a podľa toho si pripravte oblečenie do práce – tu ušetríte ďalších desať minút.

Kufrík/kabelku si taktiež prichystajte, no večer vždy skontrolujte obsah, či máte naozaj všetko. Keďže to budete robiť v pokoji a bez stresu z toho, že niekam nestíhate, príprava by mala byť rýchlejšia a efektívnejšia a to presne chceme dosiahnuť. Budík si nastavte tak, ako zvyčajne, pripravte si raňajky, dajte si sprchu, oblečiete sa, vezmete veci a idete.

No nie je lepšie zamykať dvere bytu s tým, že ste si istí, že všetko máte a ešte vám aj zostala časová rezerva? Prídete do práce medzi prvými, stihnete sa pripraviť na celý deň a to bez stresu. Nepokazte si ráno prílišnou pohodlnosťou, môžete si tak pokaziť celý deň a iste viete, že nič nie je horšie, ako nervózny a zamračený zamestnanec. Krásnym ránam zdar!

Teraz najčítanejšie