Denník N

Týždeň, keď sa Slovensko vrátilo do 90. rokov

Ak by sa to dialo niekde inde, bolo by to bizarné. Slovensko má však za sebou len ďalší nudný týždeň.

Začalo sa to v nedeľu večer, keď Richard Rybníček založil stranu, o ktorej každý vedel, že ju založí, ale hneď ako ju založil, každý tiež vedel, že ju založil zle. A každý mal hneď jasno v tom, že by sa mala nejako inak volať, niečo iné chcieť a tiež by ju mohol viesť niekto iný. Skrátka, mala vzniknúť úplne iná strana a nikto nevie, prečo ešte nevznikla, hoci, keď sa povrávalo, že vzniká, tiež každý hneď vedel, že by mala byť úplne iná.

Lenže potom prišiel dalajláma a to zase hneď každý vedel, že je to buď duchovný vodca alebo marxista a stretnúť sa s ním buď musíte alebo nesmiete, nie však kvôli tomu, že je duchovný vodca alebo marxista, ale kvôli Číne. V Čechách diskusiu na túto tému vyriešil prezident. Zo zoznamu ocenených pri príležitosti vzniku republiky vyškrtol bývalého osvienčimského väzňa Jiřího Bradyho, ktorý s dalajlámom má spoločné len to, že sa s ním stretol jeho synovec. Ten je zhodou okolností minister kultúry a v Zemanovej hlave a hlavách mnohých iných ľudí to práve takto dávalo zmysel.

A toto tričko sa vám môže hodiť.

14615745_1280378188672979_1730016961780006720_o
ZdroJ: Facebook Kundy Crew

Aj to však trvalo len chvíľu, lebo potom si istý Marián Kočner, známy tým, že mu cudzí ľudia do termostatov montujú kamery, predvolal novinárov, aby pred nimi nadával na iných novinárov. Opäť tak potvrdil, že Slovensko sa občas vie posunúť na východ, Balkán alebo späť do 90. rokov a niekedy aj všetko naraz. Pri tejto príležitosti tiež zopakoval, že naozaj nevie, kto mu kameru do termostatu namontoval, čím len potvrdil, že je absolútne dôveryhodnou osobou.

A pomedzi to sa hlavný vyšetrovateľ vzdal Gorily, lebo už ďalej nevládal, a jeho nadriadený povedal, že bol aj tak neschopný, len nevysvetlil, prečo ju vyšetroval, keď bol neschopný. A Národná kriminálna agentúra začala namiesto Kočnera vyšetrovať Lipšica, a napríklad Kaliňáka vyšetrovať ešte stále nezačala. No a keď to potom počula Lucia Žitňanská, musela povedať, že je už naozaj znepokojená, čím nadviazala na svoje pocity pohoršenia a pobúrenia zaznamenané v minulých mesiacoch, a tým sa to skončilo.

Medzitým sa odkiaľsi vynoril Ďuro Mokrý, aby nám potvrdil, že 90. roky sa naozaj vracajú a v jednej z komerčných televízii predviedol odpornú sexistickú scénku, ktorú nazýva humorom, a mnohí s ním súhlasili, lebo 90. roky mali predsa len niečo do seba.

Opäť sa ozval aj hlavný slovenský islamológ Richard Sulík, aby zopakoval, že eurofondy na Slovensko priniesli korupciu, na čo sa ozvala Iveta Radičová, ktorá povedala, že je to celé naopak a Slovensko prinieslo korupciu do Európskej únie. A nenašiel sa nikto, kto by povedal, že Sulík zas do slovenskej politiky priniesol Igora Matoviča a to najvýraznejšie, čo do slovenskej politiky priniesol Igor Matovič, boli striekačky, ktoré vysypal na hlavu Sulíkovho poslanca. A potom sa všetci spolu čudovali, ako tá politika stráca úroveň.

To je zas presne to, čo hovorí Marian Kotleba a hneď to aj potvrdil tým, že najprv zabudol vrátiť štátny príspevok, potom zaň kúpil dom, potom sa všetkým predstavil ako nový sused a potom tvrdil, že v dome nebýva. A Miňo Mazurek zdokumentoval svoj výlet po Európe na novom aute a Vladko Weiss sa fotil s náckami a tak celkovo to boli dobré časy.

screen-shot-2016-10-23-at-19-38-51
Zdroj: Facebook

Anton Hrnko napríklad na chvíľu prestal blúzniť o čechoslovakizme, aby svetu oznámil, že všetci traja čitatelia jeho blogu ho vyzývajú, aby s tým všetkým už konečne niečo robil. Na tlačovke použil Kočnerovu tlačovku, aby zaútočil na verejnoprávnu televíziu. A keď si už všetci mysleli, že toto je určite to dno, Dušan Čaplovič pri príležitosti Kováčovho pohrebu obvinil prezidenta Kisku zo slúženia jednej nemenovanej veľmoci, lebo ten si dovolil spomenúť únos. Tiež to v jeho hlave a mnohých ďalších dávalo zmysel, čo bolo dobré, lebo potvrdili, že tie 90. roky stále žijú a kostlivci vyliezajú zo skríň.

No a potom, akoby sa nič nestalo, sa ten istý Dušan Čaplovič na programovej konferencii Smeru posadil vedľa Roberta Fica, a Robert Fico povedal, že západné a moderné sociálne demokracie sú naším vzorom, čiže to asi bude všetko v poriadku a nič z toho sa naozaj nedeje. A tiež vynadal novinárom za to, že robia novinárčinu, takže ak niekto nechápal, načo bol dobrý ten Kočner, teraz to už vedel každý.

Takto sa skončil týždeň plný bizarnosti, jeden z mnohých v poslednom čase, keď čoraz viac ľudí má pocit, že všetko, čo sa deje, už nie je len nenormálne a nemorálne, ale naozaj úplne šialené. Povedané inak: bežný týždeň.

Páčiť sa vám môžem tu.

Teraz najčítanejšie