Denník N

Zakážeme deťom vstup do Národnej rady? Nezvyšujme Kotlebovi cenu!

zdroj: FCBK Prečo ľuďom hrabe
zdroj: FCBK Prečo ľuďom hrabe

Keď na každú vec, ktorú Kotleba urobí ukazujeme prstom, robíme mu nechcenú reklamu. Občas na to doplatia ľudia, ktorí sa ocitli v nesprávnej chvíli na nesprávnom mieste, ako dnes deti z materskej školy s učiteľkou.

Čas opäť ukázal, že rozhodnutia nás dospelých zasiahnu predovšetkým naše deti. Poslanca Kotlebu, ktorého sme si podaktorí – podotýkam plnoletí a svojprávni – zvolili ako svojho zástupcu v slovenskom parlamente, dnes odfotili v kruhu malých škôlkarov. Tí tam boli so svojimi učiteľkami na bežnej exkurzii rovnako ako stovky ich rovesníkov, žiakov či študentov. Avšak v tomto prípade sa zhodou okolností medzi detičky, ktoré sa fotili pri najvyššom symbole nášho štátu, Ústave Slovenskej republiky, zamotal obyvateľmi Slovenska riadne zvolený poslanec Marián Kotleba. Reakcia ďalších „plnoletých“ nenechala na seba dlho čakať a po internetových stránkach prebehla informácia o tom, ako učiteľky pózujú s extrémistom, dokonca sa objavili špekulácie, že tam boli na pozvanie pána poslanca a fotili sa v jeho kancelárii. A uvedomil si niekto, že týmto povykom sa začalo meno Mariána Kotlebu opäť skloňovalo ako na bežiacom páse? Fotku zdieľali stovky ľudí, komentovali a lajkovali a zvyšovali tak Kotlebov kredit a hodnotu. Toto je tá cesta, ktorou chceme ísť pri potieraní extrémizmu a zatracovaní nacizmu? Keď ho budeme šíriť a ohýbať na našich profiloch? To sme naozaj takí krátkozrakí?

Ďalší „plnoletí“ sa nechali počuť, že keby boli rodičmi týchto detí, tak to riaditeľke a učiteľkám nedarujú. Čo im nedarujú? To, že pri výchove a vzdelávaní chcú, aby ďalšie generácie zachovávali úctu k tomuto štátu, aby vedeli, aké sú jeho symboly a čo znamenajú a keď je možnosť videli ich aj na vlastné oči? Nedarujú im ani to, že sú ochotné prevziať zodpovednosť za všetky deti a ísť na spoločný výlet, ktorý im dá viac ako ukazovanie obrázkov a premietanie filmu? V poriadku. Potom ale zakážme vstup kohokoľvek pod hranicou 18 rokov na pôdu Národnej rady, aby sme takýmto situáciám zabránili. I keď v tomto prípade by som tú hranicu skôr obmedzila výškou IQ aj tých „plnoletých“.

Skúsme rozmýšľať opačne. Pristupujme ku Kotlebovi ako ku komukoľvek inému, je to len človek z mäsa a kostí. Bublina spľasne a dúfajme, že voliči pochopia že jeho politika okrem zloby a nenávisti neobsahuje nič iné. A týmto smerom by sa asi nemala naša republika uberať.

Rečnícka otázka nakoniec: Ako by Marián reagoval keby sa s ním do parlamentu prišla odfotiť partička homosexuálov? (bez urážky)

Teraz najčítanejšie