Denník N

Čo propaguje Zem a vek? Slušne povedané bludy

Martinus viac nepovoľuje diskusie pod knihami s, ehm, pochybným obsahom, na čo zareagoval časopis Zem a vek, ktorý má na, ehm, pochybnom obsahu postavený biznis model. Oznámil, že knihy svojho vydavateľstva Sofian z Martinusu sťahuje.

Práve takto sa stalo, že som sa dostal k akciám, ktoré Zem a vek propaguje a medzi nimi svietila prednáška muža menom David Icke, ktorý ešte aj v relatívne dlhom zozname  bizarných Zem a vek postáv vyčnieva.

Kto je David Icke? Médium duchovných bytostí

Kariéra Davida Ickea mala najprv futbalový smer, v mladom veku však musel kvôli reume futbal nechať futbalom. Stal sa populárnym televíznym moderátorom, potom bol prominentným členom britskej Strany zelených, potom ho problémy s kĺbami doviedli k alternatívnej medicíne. Potiaľ dobre, ale potom sa to stalo:

Jedného dňa v roku 1989, a to podľa svojich vlastných slov, v trafike v meste Ryde začul vnútorný hlas, ktorý ho viedol ku poličke s knihami, na ktorej si všimol knihu Mind to Mind od duchovnej liečiteľky Betty Shine. Knihu prečítal, liečiteľku navštívil, počas tretieho stretnutia s ňou na svojej tvári pocítil čosi ako pavučinu – stále podľa vlastných slov – na čo mu Betty povedala, že preňho má správu od entity menom Wang Ye Lee z duchového sveta.

David Icke bol podľa nej na Zem zoslaný, aby ju (Zem, nie liečiteľku, tá bola zdravá) ozdravil. Mal sa stať slávnym a zároveň čeliť nepochopeniu a kritike. Dotyčná duchovná entita mu mala vysielať myšlienky, ktoré mal poskytovať ostatným a ak máte pocit, že si robím srandu, mýlite sa, lebo David Icke v nasledujúcich troch rokoch napísal päť kníh. A stal sa, pochopiteľne, slávny.

No. Slávny.

screen-shot-2016-10-27-at-09-38-46
Zdroj: Facebook Zem a vek

Bizarný rozhovor v BBC
V roku 1991 sa napríklad objavil v BBC. V hlavnom vysielacom čase vystúpil v show Terryho Wogana, do ktorej prišiel oblečený v tyrkysových šušťákoch, lebo práve táto farba podľa neho prenáša pozitívnu energiu. Čo, ako sa ukázalo, bol len začiatok.

Divákom oznámil, že koncom roka 1991 svet všeobecne a Britániu konkrétne zasiahne séria prírodných katastrof, ktorých sa však netreba báť, pretože slúžia len na jeho očistu (sveta, nie Davida, ten bol čistý). Krajinu mali zasiahnuť zemetrasenia a legendárne biele doverské skaly sa napríklad mali ponoriť pod vodu, čo azda s odstupom 25 rokov môžeme pomaly vyhodnotiť ako predčasné tvrdenie.

Z rozhovoru tiež vyčnieva výmena o Saddámovi Hussainovi, ktorá nadväzovala na vojnu v Perzskom zálive, a ktorá zhruba vystihuje argumentačnú úroveň Davida Ickea:

Wogan: Vraveli ste, že Saddám je mŕtvy, a nie je.
Icke: Je.
Wogan: Nie je. Včera som v televízii videl jeho narodeninovú oslavu.
Icke: Môžem len povedať, že nie všetko, čo sa blyští, je zlato.

Čiže tak.

Rozhovor je prerušovaný salvami smiechu z publika, ktoré Icke víta, hoci ho moderátor upozorňuje, že sa publikum nesmeje s ním, ale na ňom. Bol takým fiaskom, že Terryho Wogana v nasledujúcich týždňoch v médiách popoťahovali: predsa len až takto hosťa strápniť nemusel, takí ľudia patria inde, nie do televízie.

Jašteri, protokoly a holokaust

Davida Ickea to, samozrejme, neodradilo. Svoje teórie odvtedy naopak zdokonalil, hoci znalci sa zhodujú, že ich skôr vykradol a skompiloval po svojom.

Svet je podľa neho ovládaný rasou jašterov z inej galaxie, čo sú vlastne ilumináti, ktorí ovládajú OSN a MMF. Z ich radov pochádza najmenej 43 amerických prezidentov a traja britskí premiéri a vôbec, ten zoznam je presne taký dlhý, aký je nudný. Samozrejmosťou sú Protokoly, popieranie holokaustu a svetovláda smerujúca k fašizmu, no a to všetko dokopy dáva pôvabný mix a Davidovi zarába na celkom slušný život. A tí jašteri žijú v jaskyniach pod zemským povrchom.

Icke prednáša – objaví sa v Prahe a budúci rok dokonca v Bratislave, čo bude nepochybne zaujímavé, lebo hneď prvý bod programu sľubuje odpoveď na otázku, či je Mesiac len zámerne vytvoreným umelým telesom. Iste, môžete si povedať, že zaplatiť za jeden takto strávený deň od 39 do 69 eur je hádam trochu priveľa, ale keď bol nedávno v Bratislave svetoznámy komik Dylan Moran, lístky tiež neboli lacnejšie.

Pozdravy Zem a vek pozitívnym

Tento článok nemá úroveň (odkiaľ by ju nabral) a ani tú hodinu mi už nikto nevráti, som však presvedčený, že na úplne jasné nezmysly a kanály, ktoré ich šíria, treba poukazovať: sú totiž toxické. Niekto sa musí ozvať, keď sa do verejného priestoru púšťajú šialenstvá, a ak bude niekto argumentovať, že mainstream robí to isté, tak ho zajtra ráno tí jašteri zjedia, prisahám.

Pošlite tento článok svojim známym, ktorí si myslia, že práve tam sa skrýva pravda – možno pochopia. David Icke je totiž v lepšom prípade blázon, a ak ho Zem a vek propaguje, usvedčuje sa z jediného, teda okrem toho, že svojich si podľa Protokolov spozná:

Nie je alternatívnym médiom poskytujúcim svetu utajené a pravdivé informácie, ale plátkom šíriacim bludy – teda za predpokladu, že sa ešte dokážeme zhodnúť na tom, že G. W. Bush síce nebol nič moc, ale rozhodne nebol jašter.

Zem a vek je účelovou kompiláciou dávno vyvrátených a zle alebo vôbec nevyargumentovaných tvrdení skombinovaných s otvorenými nezmyslami.

Ak dokáže propagovať akciu, na ktorej sa s plnou vážnosťou ide diskutovať o Mesiaci ako umelom telese, nemá nárok na rešpekt ani dôveru, nie je zdrojom ani médiom, len spolkom bláznov.

Toto už totiž nie sú ani klamstvá, Zem a vek šíri to, na čo má synonymický slovník jediný slušný výraz: bludy.

Tak k nemu treba aj pristupovať a všetkým Zem a vek pozitívnym celebritám zablahoželať. Porozprávajte nám, aký je to pocit, keď ste na jednej lodi s popieračom holokaustu, ktorý verí v tajomnú moc jašterov. Uvedomujete si vôbec, aký máte vplyv, alebo ste sa už úplne pomiatli? Rozumiete, s akými bláznami ste sa spolčili?

Keď sa mu chce, autor občas píše do Denníka N a nájsť ho na výplatnej páske OSF trvá dve sekundy, ale stále je dôveryhodnejší ako David Icke. Radi ho môžete mať tu:

 

Teraz najčítanejšie