Denník N

Parkovacie špekulácie už zrejme nebudú mať v Dúbravke podporu

Táto podpora spočíva, aj keď už jej pravdepodobne konečne odzvoní, v platných pravidlách, resp. podmienkach našej mestskej časti pre užívateľov vyhradených parkovacích miest (VPM).

Tieto podmienky nepriamo dávali, resp. ešte dávajú parkovacím špekuláciám zelenú a to aj tým, že užívateľ VPM má podľa nich len možnosť, nie povinnosť, oznámiť mestskej polícii (MP) obsadenie svojho VPM iným vozidlom. Veď predsa od užívateľa nemôžme žiadať, aby MP oznamoval neoprávnené zabratie VPM osobou s ktorou býva v spoločnej domácnosti!… aj keď tak koná v rozpore s platnými pravidlami.

Preto som sa v januári 2016 obrátil jak na komisiu dopravy tak na samotný MÚ Bratislava – Dúbravka s návrhom pozmeniť a doplniť podmienky pre užívateľov VPM v tomto smere: VPM môže užívateľ využívať  iba pre vozidlo pre ktoré bolo určené;  a k   n e b u d e   d o h o d n u t é   i n a k. (Išlo a ide o možnosť využívania jedného VPM striedavo viacerými osobami za zvýšený poplatok).

Návrh bol zamietnutý.

V apríli 2016 som do redakcie Dúbravských novín zaslal článok s názvom: Parkovacie špekulácie majú v Dúbravke podporu. Jeho znenie je tu: https://dennikn.sk/blog/parkovacie-spekulacie-maju-v-bratislavskej-dubravke-podporu/

Zverejnenie článku bolo odmietnuté.

V máji 2016 som vo veci predložil trochu pozmenený návrh na zmenu, resp. doplnenie podmienok pre užívateľov VPM. Zmena sa mala týkať možnosti využívania jedného VPM striedavo viacerými vozidlami, resp. osobami.

Aj keď ani tento návrh schválený nebol, na rokovanie miestneho zastupiteľstva sa nedostal,

som veľmi rád  a  o c e ň u j e m,  že v súčasnosti  Miestny úrad Dúbravka viaceré užitočné novinky v súvislosti s vyhradenými parkovacími miestami pripravuje na schválenie miestnemu zastupiteľstvu; vrátane návrhu, že každé vyhradené miesto budú môcť využívať viaceré osoby, resp. vozidlá, ktoré na to budú mať vydané oprávnenie, čím sa do značnej miery vyriešia, alebo lepšie povedané eliminujú,  aj parkovacie špekulácie.

Súvisiaci článok: https://dennikn.sk/blog/co-noveho-v-otazke-parkovania-v-bratislavskej-dubravke/

Teraz najčítanejšie

Marcel Burkert

Dekonšpirátor. Teda má za to, že za zlom vo svete nie sú USA, dokonca ani Židia, ani ilumináti, ani slobodomurári, ani iné tajné spolky, ale jednostranná vláda rozumu, duchovná lenivosť, neznalosť zmyslu života a Zákonov stvorenia, slepá viera v mnohých podobách. Kritik Putinizmu a socializmu s tzv. ľudskou tvárou. Od júla 2015 aj aktívny skeptik poukazujúci na nebezpečenstvá vyplývajúce zo silne pokriveného učenia proroka Mohameda, alibizmu moslimských a európskych lídrov, pseudohumanizmu a z presadzovania multikulturalizmu za každú cenu.