Denník N

Príde Ajelet Šaked: trestný čin apartheidu na Slovensku je úplná hlúposť

Most-Híd zase raz ukázal, že papier znesie všetko. Ako sa k tomu postaví Denník N?

Keď som počula, že zavedieme novú skutkovú podstatu trestného činu apartheidu, veľmi dobre som sa zasmiala. Až doteraz sa mi slzy tisnú do očí. Kto sa bude snažiť vytvoriť apartheid na Slovensku, môže sa báť.

Bububu, rasisti, Lucia Žitňanská si na vás posvieti. Rómovia v osadách, nebojte sa, vláda je s vami.

Slovenské veľvyslanectvo v Izraeli prinieslo radostnú novinu – koncom novembra má našu guberniu navštíviť tá najpovolanejšia osoba na problematiku apartheidu. Ajelet Šaked zo strany Židovský domov, ministerka spravodlivosti.

Šaked je známa tým, že vyzývala na genocídu Palestínčanov v Gaze. V Izraeli je apartheid, nehovoriac o okupovaných územiach. Ajelet Šaked sa teší na to, že veľvyslanectvo USA v Izraeli bude presídlené do Jeruzalema, palestínskym poslancom v Knessete odkázala, že svoje národné ašpirácie si môžu ísť realizovať inam. Okrem iného, pani Šaked je aj autorkou registra zahraničných agentov pre mimovládne organizácie, predovšetkým tie, ktoré sa o izraelských politikách vyjadrujú kriticky.

Hurá!
Hurá!

Vo štvrtok 3.11. prijala veľvyslanca SR v Tel Avive, aby prediskutovali oblasti možnej bilaterálnej spolupráce v portfóliu rezortov spravodlivosti.

Ktovie, aké rady pre boj proti apartheidu a rasizmu mala pani ministerka pripravené pre nášho veľvyslanca. V Izraeli majú problém tí, ktorí s apartheidom nesúhlasia a nie tí, čo sa ho snažia „vytvoriť“ a upevniť.

Nabudúce by sa niekto mohol ísť poradiť o náboženskej slobode do Rijádu. Medzitým sa teším na spin tejto udalosti  v podaní tzv. liberálnych médii. A neprekvapí ma, ak sa slovenská ambasáda v Izraeli zrazu premiestni do Jeruzalema.

Ohradila som sa voči tomu, keď poslanec Mazurek kritizoval Izrael za apartheid. Ak čakáte, že sa niekto z autorov myšlienky trestného činu apartheidu ohradí voči návšteve ministerky z apartheidného štátu, čakáte márne. Vládna koalícia opäť raz urobí kampaň antisemitom, Kotleba môže len pohodlne čakať na voľby.

 

Teraz najčítanejšie