Denník N

Kotlebov fanúšik Jakub 14/88

Tento blog bude krátky. A bude o niekom, na koho som narazil iba náhodou. Na jeho profile toho verejne k videniu veľa nie je. Ale myslím, že aj to stačí.

Jakub Kováč má na Facebooku profil, kde je toho okrem titulných a profilových fotografií, verejne naozaj málo. Ale domnievam sa, že o Jakubových názoroch sa aj z toho dozvieme až prekvapujúco veľa.
titulka-maztitul-g

Toto bol môj prvý virtuálny náhľad do Jakubovho sveta. Takto sa vyjadril na adresu utečenkyne zo Somálska, ktorú už viackrát fyzicky napadli Jakubovi podobní hrdinovia. Podľa neho je Khadra Abdile, jedna z tohoročných držiteliek ocenenia Biela vrana, „Cierna pi.a“ Radšej nenapíšem, čo je podľa mňa Jakub, ktorý ma už mimochodom stihol na svojom profile zablokovať. Neskoro.

17-maz

Jakub sa zatiaľ tvári víťazoslávne, uvidíme ako dlho mu to vydrží.

18-5-maz

Neviem, aké problémy mal Jakub v roku 2014, ale v statuse sa s nimi vyrovnal krátkym textom, v ktorom okrem iného napísal, že bude žiť „na tomto krásnom Slovensku…Síce nie úplne bielom, ale raz ten čas príde“ a rozlúčil sa pozdravom „Kamaráti a kamarátky Na Stráž!“

17-4-14-p-maz

V septembri 2015 mu zrejme pripadalo vhodné citovať Adolfa Hitlera

jk-12-9-maz

Pred vianocami si ozdobil profil symbolom SS Schwarze Sonne – Čierne slnko. V časoch Národného socializmu slúžil tento symbol, ktorého význam bol chápaný ako dvanásťramenný hákový kríž alebo kruh dvanástich Sig rún, jednotkám SS ako zástupný symbol seversko-pohanského náboženstva 

21-12-maz

V januári prišiel rad na bránu tábora smrti v Auschwitz -Birkenau

jk-27-1-maz

Marec priniesol nápis na tehlovom múre „Ein Volk, ein Reich, ein Führer“

jk-7-3-maz

V júli Jakub prispel decentným žartíkom
„Hitler: hej židia idete na výlet na mesiac
Židia: huraaaaaaa
Hitler: ale ako palivo“

jk-5-7-maz

V auguste zavelil „Defend your Race!“

jk-24-8-maz

September bol v znamení novej profilovky „14/88“ Pre neznalých neonacistickej symboliky. V prípade čísla 14 ide o heslo amerického neonacistického teroristu Davida Lanea, odsúdeného na doživotie „We must secure the existence of our people and a future for white children.“ V druhom prípade ide o šifru, ktorá označuje písmená podľa ich poradia v abecede.  88 = HH – Heil Hitler!

4-9-maz

Jakubovi sa očividne páči aj vlajka Konfederácie, ktorá je najmä pre Afroameričanov symbolom rasizmu z čias otoroctva.

4-9-16-a-maz
V októbri pribudla fotografia nemeckých vojakov v plynových maskách, ktorí majú na rukávoch navlečené červené pásky so svastikou.

jk-21-10-maz

Len o dva dni neskôr za objavila zvláštna fotografia nemeckých židov s nápisom „Juden raus!“

jk-23-10-maz

Začiatkom novembra sa na fotografii s nápisom „6 millones?“ rehocú nemeckí vojaci. Apropo, Jakub. V nemčine to znie sechs milionen.

jk-3-11-maz

A ako posledná pribudla nová titulka s Jakubovým obľúbeným motívom. Kto vie, ako by sa Jakub cítil, keby tou zlovestnou bránou bol musel prejsť kedysi on sám. Alebo keby za ňou v nenávratne boli zmizli jeho najbližší, ktorí tábor smrti opustili v podobe čierneho dymu stúpajúceho z komína krematória.

jk-13-11-maz

Ale možno je Jakub tiež iba jeden zo slušných, pomermi frustrovaných občanov a takto v duchu demokracie iba vyjadruje svoje názory. A ak mu na dvere zaklopú policajti, na vine podľa poniektorých nebude on, ktorý tieto odpudzujúce veci verejne publikuje na sociálnej sieti a zamoruje tak virtuálny priestor neonacistickým odpadom, ale ja, ktorý som na to verejnosť upozornil.

29-12-maz

 

Teraz najčítanejšie

Ján Benčík

Nakoľko mi nie sú ľahostajné pomery na Slovensku, píšem na webe Denníka N blogy o tom, čo považujem za nebezpečné. Píšem o konšpirátoroch, kremeľských trolloch, pravicových aj ľavicových antiliberálnych extrémistoch. Niektorí ľudia ma za to majú úprimne radi, iní ma rovnako úprimne nenávidia. A niektorí sa mi dokonca vyhrážajú. Beriem to ako niečo, čo súvisí s tým, čo robím.