Denník N

Prečo Fico nad novinármi vyhral a prečo si za to môžu sami?

Aj keď sa niektori predsedovia vlád vyjadrujú vulgárne, klamú, zavádzajú, zakrývajú špinavosti svojich spolustranníkov a svojej vlády, aj tak majú vysokú dôveru, podporu a ochranu verejnosti. Pokúsim sa vysvetliť, čo viedlo na Slovensku k urážkam novinárov v poslednom týždni, pričom väčšina verejnosti stojí na strane predsedu vlády.

To, že JUDr. Robert Fico, CSc. predseda vlády Slovenskej republiky si plánovite dovolil nazvať novinárov prostitútkami, redaktora Markízy prirovnal k záchodovému pavúkovi a moderátora RTVS v diskusii označil za menejcenného („Neskáčte mi do reči, rešpektujte to. … Nie sme tu na rovnakej úrovni.“) a že mu to prejde, a dokonca zvýši popularitu je problém nás všetkých. Aj tých, čo to nevedia a čo si myslia, ako dobre im a jemu povedal.

Ficove esá v rukáve
Predseda vlády si to dovolil z dôvodu, že vďaka nemu majú Slováci prácu, vďaka nemu prišli investori, vďaka nemu sa znižuje nezamestnanosť, vďaka nemu je tu stabilná vláda, vďaka nemu sme bravúrne zvládli predsedníctvo putovnej konferencie EU, vďaka nemu sme zabránili prílevu imigrantov a vďaka nemu sa vrátilo Gabčíkovo a SPP do rúk občanom. A samozrejme vďaka jemu majú dôchodci vyššie dôchodky a spolu  so študentami aj vlaky „zadarmo“. A toto všetko sa počíta! Nie to, že človek u ktorého býva oficiálne za menej, ako 1/2 nájomného nie je dôkladne vyšetrovaný 4 roky pre veľké podozrenia z daňových únikov v sume 16 mil. €.

Malichernosti, ktoré bežného voliča nezaujímajú!
Veď koho zaujímajú dáke milióny z Bonaparte, niekde v Bratislave, ku ktorým by sa on aj tak nemohol dostať. Ľudia riešia svoje Eura a tie, ktoré im blahoslavený Fico dá. A v tejto situácii je novinár, ktorý sa naváža do dobrého predsedu vlády kto? No predsa zástupca opozície, neobjektívny štváč a nevďačník a mali by ho nahradiť. A tu si spomeňme, ako sa chystá Danko na šéfovanie RTVS stranou SNS. :) Pri verejnej mienke naklonenej Ficovi proti „neobjektívnym novinárom, ktorí škodia Slovensku, nášmu predsedníctvu a úspechom vlády“ to nebude také ťažké! Ako dosiahli demagogovia svoje v Poľsku, tak dosiahnu aj tu. Len pokračujme v doterajšej línii ďalej a skončíme tam, kde Poliaci.

Bežný volič uverí tomu, kto sa o neho stará!
A to je premiér Fico. Preto aj napriek dôkazom sa tu Ficova vláda drži na základe verejnej mienky.  Nielen domáci znalci, ako novinár Marek Vagovič sa čuduje, že Fico tu stéle ešte je, ale aj západní odvážni politici. A vedomý si svojej dôveryhodnosti, Fico minulý rok vyrukoval na Fígeľa, že je zodpovedný za Váhostav. Pred voľbami vyrukoval na Matoviča, že je daňový podvodník. Kto nemá klapky na očiach vie, že Matovič by už dávno sedel, ak by to bola pravda. Ale kto nemá čas toľko sledovať politiku, alebo sa nad tým zamýšlať, tak ten uveril Ficovi. Tomu Ficovi, ktorý sa o neho strará, ako máme dojem z odstavca „Ficove esá v rukáve“. A nezaujímajú ho drobné škody, ktoré na ňom a jeho rodine napácha tak, ako ani žena násilníka často neurobí proti násiliu nič, pretože si nevie predstaviť, ako by bez neho prežila. A prežitie je dôležitejšie, ako nebyť okradnutý o časť daní! Tak prečo by sa mali zapodievať niečim, čo je uvedené v odstavci „Malichernosti, ktoré bežného voliča nezaujímajú!“???

Ako z toho von?
Cesta získať stratenú dôveru, na ktorú tento týždeň Fico zaútočil ohňostrojom hulvátstiev viditeľným vo viacerých významných svetových médiách vedie podľa mňa len cez odkrytie Ficivych falošných kariet, ktorými si získal voličov. Že sú falošné to vie málokto!

 

Ficove falošné esá, voči ktorým sa málokto ohradil:

  • Fico dlhé roky kŕmi občanov tým, že jeho vláda zvyšuje zamestnanosť. Zvyšuje, ale iné vlády ju zvyšujú rýchlejšie! Viď nasledujúca tabuľka(bez klapiek na očiach od Richtera o opatreniach a ich výsledoch) o tom, že vo viacerych parametroch aj napriek „opatreniam Ficovej vlády“ sme na tom najhoršie z krajín V4: Nezamestnanosť krajín V4
    (Pôvodne som to publikoval aj s odkazom na tabuľku na facebooku )

 

  • Jedna z najväčších „zásluh“ Ficovej vlády je príchod firmy Jaguár-Land Rover. Tudle nudle! Už písal, že sem prišli hlavne kvôli skúsenostiam mnohých investorov s pracovitosťou a súčasne lacnosťou našich ľudí, skúsenosťami z práce pre automobilky, ale aj s ochotou robiť v noci a cez víkendy! Kombináciu týchto faktorov by nikde inde na svete nezískali. Fico však so svojou marketingovou mašinériou dokázal vzbudiť dojem(a nikto to nevyvrátil), že je to hlavne zásluhou jeho súkromného čísla a jeho vlády. Preto zradca Bugár pod Nitrou nestratil preferencie napriek tomu, že kolaboroval so svojim volebným protivníkom. „Ten SMER nie je až taký zlý. Vďaka ním máme dostatok práce!“ povedali si voliči MOSTu.
  • Ďalšia nehorázna lož je, že Ficova vláda znižuje nezamestnanosť. Nezamestnanosť v našej 5 milionovej krajine znižuje v prvom rade hospodársky rast v 500 milionovej EU. Aj keď byrokracia a korupcia v našej krajine ju tlačia dozadu. Povedať, že znižujeme nezamestnanosť je ako vedieť, že bude zatmenie slnka a povedať niekde v Amazonii indiánom, že sme zabezpečili zatmenie slnka. Kto má klapky na očiach, alebo počuje iba veľkohubé vyjadrenia predsedu vlády a jeho partaje, tak ten tomu uverí. Nemá prečo tomu neveriť. Prečo by si mal myslieť opak, ak to nikto nevyvátil? A tak bez povšimnutia Fico vykladá na tlačovkách, ako znížili nezamestnanosť pod 10%, ako ju ešte ďalej znižujú a ako ju znížia pod 9%. Už sa teším na tú tlačovku, ohňostroj, keď s Richterom predstavia čísla, ako tu ONI DVAJA dosiahli nižšiu nezamestnanosť, ako tu bola pred krízou za Dzurindu!
  • Ruka v ruke s tým ide aj možnosť bezbolestne zvyšovať minimálnu mzdu. Veď firmy sami vedia, že za peniaze platené pred 2 rokmi nezískavajú nových ľudí, tak samy zvyšujú mzdy. Ficova garnitúra iba posúva rysku na vodomierke po úroveň, kde už voda vystúpala.
  • Kúpa matky SPP. O tom sa už popísalo dosť. Ale nepopísalo sa dosť o tom, komu ostala zisková časť SPP a prečo tú Fico pre nás nekúpil. Úplne v inom svetle potom vyznievajú Ficove záchranné akcie plynovodu pred Nordstream 2 a chvastanie sa, ako nám zabezpečuje peniaze z tranzitu. Veď čo je to pre nás 200 mil. € z daní zo zisku firmy, ktorej plynovod patrí, keď pre nás je to 1% z rozpočtu a pre tú firmu takmer 100% z rozpočtu?
  • A keď médiá radi uverejňujú pozitívne správy, ako napríklad o zvyšovaní dôchodkov  a koľko to presne bude, prečo hneď pri tom neuverejnia, koľko tí istí dôchodci stratia na neznížení DPH z 20% na 19%, k čomu sa počas krízy zaviazala vláda? Veď pre dôchodcu, ktorý má priemerny dôchodok 400€ je 1% z DPH ak nakupuje 80% tovaru s DPH 2,67€! (400*0,8/(100+20)=2,67) Nenapadne novinárov, že by sa táto informácia tiež hodila v TV novinách, aby dôchodci pochopili, že kým im dal Fico 1,8€ k dôchodku, tak nielen ím zobral 2,67€ na DPH mesačne, ale to zobral aj ich deťom a vnukom? Detaily s 10% DPH na 4 druhy potravín som vynechal, pretože ak by som spočítal straty na predraženom mýtnom tendri atď, čo sa prelieva do cien potravín, tak je zas Ficova vláda v nevýhode.
  • A čo sa takto chytiť stabilných cien energií, ktoré sú jedny z najvyšších v EU? Plyn a ropa sú na 50% z ceny pred Ficom, solárne panely lacnejú, ale my sa tešíme zo stabilných cien energií. :D To musí zas Sulík prísť do relácie a naživo sa začudovať nad Kažimírovým klamstvom podobnom tomu, keď mimo reality Kažimír aj s Ficom 5x v TV tvrdili o 9 násobnom znížení ceny plynu stranou SMER SD?
  • Najväčšiu podpásovku však novinári urobili sami sebe reportážou z prezentácie strany SMER SD pred voľbami, keď na Markíze bežala v TV novinách 7 minutová „reportáž“ v 3 vstupoch z ich „snemu“. Snem to nebol, bola to prezentácia sľubov pred novinármi, z ktorych sa časť neplní, časť sa plní sama aj bez Smeru a časťou si Smer privlastňuje cudziu snahu.

Keď nechali novinári vo voličoch vybudovať SMERom dojem, že SMER sa o nich stará, živí ich a bez neho by tu bolo len horšie(ak nie chaos a deštrukcia. ® Andrej Danko premiersky „koncipient“ JUDr. Róberta Fica CSc.), tak tým si vybudovali základ svojho tohtotýždňového znevažovania.

Samotný akt vozenia sa po hlave redaktora rozhlasu RTVS:

Ak vyjde aj zajtra slnko, budem sa venovať samotnému rozhovoru s človekom, ktorý nemusí chodiť k súdu, ako bežní občania a preto je na inej úrovni, ako redaktor RTVS.

Teraz najčítanejšie

Roman Hanajík

Voľby dopadnú pre demokraciu zle a to nielen pre veľa prepadnutých hlasov strán, ktoré budú mať do 5%. Ale aj pre pomýlenosť viac, ako polovice voličov o Covide, boji proti nemu, pre dezinformácie, ako zle sme dopadli a kto je za to viac zodpovedný, či ten, ktorý na jar 2020 (čiže keď tu nebolo ešte očkovanie a smrtnosť Covidu bola pre Slovenskú populáciu 1%) lákal nakaziť sa Covidom, čím skôr sa premoriť (videá), alebo ten, ktorý prišiel s celoplošným testovaním, po ktorom počty prípadov, hospitalizácií aj úmrtií klesali, ale ktorému ľudia nevedia odpustiť státie v rade. A tak kľudne veria tvrdeniam bez dôkazov, že celoplošné testovanie rozbehlo umieranie v druhej vlne. Čo rozbehlo druhú vlnu v Česku a inde vo svete, keď tam netestovali celoplošne a nemajú tam Matoviča? Ľudia veria súčasne banálnosti Covidu aj úmrtiam na neliečenie Covidu? Tiež je tu veľa klamárov, ktorí drzo klamú, koľko ich známych malo takú a onakú komplikáciu po očkovaní, ale podľa celosvetových štatistík by museli poznať 3-10x viac ľudí s takými istými komplikáciami, alebo úmrtiami po Covide, pretože po Covide to bolo častejšie. Tiež sú tu ľudia, ktorí si radi povedia, že štatistiky sú sfalšované, alebo nepresné, ale tie isté štatistiky sú im už dobré, keď už hovoria o nadmernej úmrtnosti v roku 2022 v zaočkovaných krajinách. Keby vedeli, že nadmerná úmrtnosť je iba medzi neočkovanými, presnejšie medzi neočkovanými s boostrom proti Omikronu, tak by už štatistikám neverili! A takto si tu žijeme a veríme tomu, čo nám vyhovuje a čo nám dáva dôvod nenávidieť niektorých politikov. Preto pomýlenosť verejnosti o Covide a očkovaní rozhodne predčasné voľby!  Bagatelizovanie smrtnosti Covid-19 počítaním "od buka do buka" ktoré som tu v blogu popisoval v roku 2020 je to najmenšie zlo. Časť verejnosti totiž vážne uverila tomu, že ich chce niekto vakcínami zlikvidovať, alebo im oslabiť imunitu. Pritom štatistiky, keď zaočkovaní už od jari 2021 zomierajú menej sú jednoznačné. V rámci "ochrany pred ohrozením života" tu možno budú pomýlení ľudia schopní zabíjať. Tak, ako niekto zabil predavača na čerpacej stanici v Nemecku, alebo ako niekto zabil brata lekárnika v USA. Len ešte musia niektorí politici a "lekári" prilievať olej do ohňa falošnými vyhláseniami a polícia a prokuratúra to musí nechať tak, nech je verejnosť ešte viac dopletená. Kým v Česku odsúdili prvú dezinformátorku na 3 roky podmienečného trestu, na Slovensku sa o Covide doteraz dezinformujúci Dr. Bukovský (firma AKV...) snaží zbaviť tejto jemu podľa zásluh priliehajúcej nálepky. Sem tam sa venujem aj menej známemu riziku práce v kancelárii, kde banálne príznaky a mierna bolesť chrbta môže pri "správnej" kombinácii chýb v zdravotníctve skončíť trvalým a vážnym poškodením zdravia. Nie je problém sedávať celý život 8 hodín denne, ale po skúsenostiach aj iných ľudí viem, že riziko môže prísť aj za 10 rokov denného sedenia za počítačom. Vďaka SMERáckemu riadeniu zdravotníctva a tvrdeniu: "Zdravotná starostlivosť nie je ohrozená" som sa takto stal invalidný dôchodca. Venoval som sa aj klamstvám a falošnosti strán SMER-SD a bývalého "nepolitika" Kollára, ktorý získal pre svoje firmy 11 mil.  € z eurofondov. https://www.facebook.com/roman.hanajik Alebo email: roman.hanajik treska gmail bodka com