Denník N

Samaritán za Vaše peniaze a prečo ste lepší, ako on?

Časť platiteľov daní, z ktorých pán napravo dostal eurofondy a z ktorých výnosov rozdáva 1/4 ročne.
Časť platiteľov daní, z ktorých pán napravo dostal eurofondy a z ktorých výnosov rozdáva 1/4 ročne.

Ak by niekto dostal z Vašich daní 1 milión €, tie investoval do cenných papierov, z nich mal ročne výnos 4%, čiže 40 tis. € a z tých dal na charitu 10 tisíc, čiže jednu štvrtinu a tým sa chválil, ako záslužnou činnosťou, vážili by ste si ho viac, ako toho, kto dáva na charitu zo svojho platu ročne 100€ cez Dobrého Anjela? A vážili by ste si ho viac, ako toho, kto platí ročne dane, z ktorých by sa výnosy a charita toho prvého financuje? Čiže seba. A predsa na Slovensku taký človek, ktorý je váženejší, ako tí, z ktorých peňazí sa jeho luxusný život a sčasti aj tá charita financuje, existuje. A nejedná sa o milión jeden, ale desať!

K napísaniu tohoto blogu ma primelo demagogické správanie jedného nášho politika ešte zo začiatku decembra minulého roku. Aby som však mohol hodnoverne poukázať na jeho zavádzanie, musel som poopraviť chybnú mienku o ňom a vyniesť na svetlo niektore fakty, ktoré jeho fanúšikom žiaľ nie su známe. Robím to aj preto, že mám medzi svojimi známymi dosť jeho obdivovateľov.

V tomto blogu sa dozvieme:

  • Prečo je dôležité vedieť, odkiaľ niekto financuje charitu a že ak sú to peniaze z Eurofondov, boli to aj Vaše peniaze?
  • Máte pre obdarovaného väčšiu hodnotu, ako ten, čo mu tie peniaze dáva v konečnom dôsledku z Vašich daní?
  • Koľko z Vašich bývalých peňazí tento človek dáva na charitu a koľko mu ešte z Vašich bývalých peňazí ostane na luxusný život?

 

SAMARITÁN ZA VAŠE PENIAZE
Poväčšine mladší platitelia daní si vážia Borisa Kollára za jeho pomoc ľuďom v núdzi, na ktorých systém „zabudol“. Netušiac, že tieto peniaze sa vzali z Eurofondov, ktoré pochádzajú poväčšinou aj z nimi platených daní. Na zistenie druhej strany samaritánstva Borisa Kollára si treba dať hľadať kľúčové slová „boris kollar eurofondy“ a na prvej strane sa dozvieme o tom, ako Boris Kollár ziskal poväčšinou z Vašich daní 10 mil. eur (5,3 + 2,6 + 2)*.  Jeho rozdávanie ľuďom v núdzi odhadujem na 200 tis. eur za posledné 2 roky. Sumu 100 tis. ročne tvrdí aj jeho kolega z parlamentu – Peter Pčolinský. 100 tis. € z 10 mil. € je 1% z prijatej sumy ročne. ALE POZOR! Ak niekto bežne investuje do cenných papierov, alebo do firmy, získa na tom pravdepodobne aspoň bežných 4% ročne. Je fajn dať  každé štvrté euro, ktoré získam z VÝNOSOV z daní občanov Slovenska a Únie na charitu, aby som si zabezpečil povesť dobrého človeka. Stále mi ostanú tie isté investície, aby toto mohlo fungovať aj ďalší rok. Preto neviem volať Kollára inak, ako SAMARITÁN ZA VAŠE PENIAZE.
*Dozvieme sa to z médií, ktroé sídlia na  Slovensku a v prípade nepravdivých tvrdení by boli žalovateľné na rozdiel od Kollárom uznávaných „alternatívnych“ médií. Tak isto, keď uvedú mylnú informáciu, pri najbližšej príležitosti sa ospravedlnia na rozidel od Kollárom uznávaných médiách(O tom neskôr.)

 

MôŽE KAŽDÝ ZÍSKAŤ 10 MILIÓNOV Z EUROFONDOV?
Stúpenci SAMARITÁNA ZA VAŠE PENIAZE sa oháňajú tým, že každý môže získať dotáciu ak je šikovný podnikateľ a podá dobrý projekt. Skutočne každý? Je tu pre každého z 300 tisíc živnostníkov, alebo pre každého z 2 milióny pracujúcich ponuka 5,3 mil. €, alebo 2,6 mil. €, ak predloží dobrý projekt? Plán Eurofondov je 2-4 miliardy € ročne, čo je na približne 1000 „Kollárových“ projektov. Bežní živnostníci môžu v súčasnej dobe pri založení živnosti po viacmesačnom pobyte na úrade práce získať podľa miery nezamestnanosti v danom okrese dotáciu približne 2500, až 4500€. To je 1000x menej, ako získal SAMARITÁN ZA VAŠE PENIAZE na JEDINÚ FUNGUJÚCU FIRMU. Skutočne môže niekto príčetný a nezaujatý argumentovať tým, že dotácie z Eurofondov v hodnote, ako získal Boris Kollár môže získať každý?

 

5,3 MIL. € AJ Z VAŠICH DANÍ DO KOLLÁROVHO LYŽIARSKEHO STREDISKA:
Titulka HN z 27.5.2014 hovorí: „Podniky totiž v čase prvej vlády Roberta Fica získali aj firmy, ktoré majú v portfóliu takí veľkopodnikatelia ako Boris Kollár, Slavomír Hatina či Ivo Valenta. A to sa audítorom z Bruselu nepáči. Tí totiž tvrdia, že peniaze môžu získať výlučne malí a strední podnikatelia. „Podporné opatrenia majú ísť len tým podnikom, ktoré ich skutočne potrebujú,“ upozornila slovenské úrady Lena A. Pench, šéfka auditu generálneho riaditeľstva pre regionálny rozvoj Európskej komisie.“ Zvyšok článku je dostupný na webe hospodárskych novín. Neskôr o tom napísali aj iní. Napr. Život. Alebo blog 1. Tatranská akciová spoločnosť Borisa Kollára získala dotáciu 5,3 milióna eur na zlepšenie služieb v stredisku Park Snow na Štrbskom Plese

 

2,6 MIL. € AJ Z VAŠICH DANÍ DO KOLLÁROVHO FUNRÁDIA:
O získaní 2,6 mil. eur na prevádzku Fun rádia za prvej Ficovej vlády píše Dag Daniš. Konkrátne: „Za prvej Ficovej vlády štátny Slovenský rozvojový fond investoval 2,6 milióna eur do Fun Rádia. Správcom fondu bol v tom čase Kollárov známy Peter Struhár.“ Fun rádiu sa podrobne venuje aj blog Samuela Magáta: Prečo Fico financuje Borisa Kollára? Citujem: Fico zabezpečil, aby FUN MEDIA GROUP a.s. prestala platiť dane a dodatočne dostala v tomto roku 2,6 mil. EUR na zákazkách od štátu od roku 2014. SMER si týmto kúpil nielen Borisa a jeho médiá, ale upratal aj bojovníkov proti oligarchom ako je Krajniak a Pčolinský, ktorý viac, ako proti SMERu dnes bojujú proti vládnej opozícii.“

Komu toto nestačí, múže si prečítať aj Boris Kollár nadáva na tendre, ale eurofondy naberá vidlami. Alebo Európska únia nesúhlasila s podporou Kollárovej firmy cez Eurofondy. Konkrétne: „Eurofondy pre malé a stredné podniky totiž v čase prvej vlády Roberta Fica získali aj firmy, ktoré bruselskí audítori nepovažujú za odkázané na pomoc Európskej únie.“

 

2 MIL. € AJ Z VAŠICH DANÍ DO KOLLÁROVHO FUNRÁDIA:
Áno, Fun rádio sme tu už mali, ale 2,6 mil. € do súkromného rádia nebolo všetko! Malá kopa pýta viac! Keď máš dostaneš a keď nemáš, skladáš sa na toho, kto mal a už 2 krát milióny dostal. ;) Z vyššie spomenutého blogu  Prečo Fico financuje Borisa Kollára? vieme ekonomické údaje za rok 2014. Už sú dostupné aj za rok 2015. Tak som sa pozrel na údaje za predminulý rok. Fun rádio malo v roku 2015 oproti roku 2014 príjem o 935 692 € viac(7 705 725 € – 6 770 033 €). Podľa podrobných údajov Fun rádio zaplatilo za služby o 411 043 € viac(6421410-6010367) a zamestnanci ho stáli o 37 148 € (459544-422396) viac. Po odpočítaní dane je zisk z Fun rádia za rok 2015  488 tis. €. V roku 2014 to bolo iba 11 tis. €. Zisk zo všetkých firiem, v ktorých má SAMARITÁN ZA VAŠE PENIAZE podiel bol v roku 2015 287 tis. €. Podrobnosti v tabuľke. A teraz pozor! Ako sa tak výrazne zvýšil zisk Fun rádia za rok 2015 o 477 tis. €, aj keď zaplatil za služby o 411 tis. € viac?
EUROFONDY! Vo vyššie uvedenej tabuľke, ale na druhej karte je prehľad príjmov Fun rádia na propagáciu Eurofondov. Podľa  štatistiky počúvanost rádií malo Fun rádio 2/3 z počúvanosti lídra na trhu – Rádia Expres. Jedna z otravných reklamných kampaní za naše peniaze z Eurofondov stála vo Fun rádiu 300 tis. €, pričom počúvanejšie rádio Expres získalo z tejto zákazky iba 121 tis. € (zdroj). Môžeme sa zamýšľať, prečo sa tak stalo. Môže to byť aj chybou zadávateľa, keď bral do úvahy iba internetovú počúvanosť. Ale nebudeme im radiť, ako sa vyhovoriť. ;) Aj rozdeľovanie pre Televízie nebolo podľa podielov na trhu… Preto si môžeme povedať, že z celkovej čiastky štátnych zákaziek v sume 3,167 mil. € od r. 2011 do r. 2016 získalo Fun rádio oproti podielu na trhu navyše približne 2,1 mil. €.

 

CÍTITE SA EŠTE STÁLE VĎAČNÍ POBERATEĽOVI 10 MIL. € Z EUROFONDOV, KTORÝ ROZDÁVA ROČNE IBA ČASŤ PODIELOV NA ZISKU?
Z majetku mu týmto vôbec neubudne, takže ak niekto chodí do práce a posiela cez Dobrého Anjela zo mzdy 10€ mesačne, posiela viac, ako Boris Kollár. Pritom sú tu ľudia, ktorí cez Dobrého Anjela dajú ročne nepoliticky a často anonymne na ten istý účel 4,8 mil. €!

 

JE BORIS KOLLÁR SAMARITÁN AJ ZA VAŠE PENIAZE?
Pretože ak platíte dane, tak z nich sa platia Eurofondy a z nich išlo 10 mil. € na firmy Borisa Kollára. Ak je nás 5,4 mil., tak každý sa poskladal na Kollárove Eurofondy a jeho charitu čiastkou 1,85€. Zapamätajte si toto číslo, keď budete niekde čítať, ako Boris Kollár niekomu v núdzi daroval 1000-10000€. A vedzte, že to Vy ste mu pomohli to realizovať. Bez Vás platiteľov daní by bol nič. A dostal toľko, že pri 100 tis. €, ktoré teraz ročne dáva mu z nich pre celkovú investíciu, ktorú do neho štát nalial 8-10 mil. € neubudne.

 

ALE BORIS PREDKLADÁ DOBRÉ ZÁKONY…
Pravdivý argument, ale dobré zákony tu pred SAMARITÁNOM ZA VAŠE PENIAZE predkladali aj iní poslanci a iné strany. A podstatné je, čo prejde cez zlepenec oligarchov SMER-SD + SNS + MOST-HID + SIEŤ. Nie, čo navrhne Borisova rodina. Niektore zákony už pred Kollárovou rodinou predložili iné strany, ale neurobili si na internete medzi mladými takú dobrú reklamu, ako Kollár. O tom, aké špinavé praktiky používa na zvyšovanie dobrého dojmu vo verejnosti o sebe a zlého o zvyšku opozície a prečo je nepodstatné sa zaoberať jeho kontaktami a činnosťou z pred 20 rokov, ale radšej sa venovať jeho súčasným kontaktom a o tom, prečo si z Vás robí svojou agendou v parlamente srandu na budúce. Musel som však žiaľ sklamať niektorych, ktorí do Kollára vkladali nádeje, že nám pomáha. Pravda je taká, že MY SAMI si pomáhame platením daní, z ktorých hlavne Smer urobil Kollárove Eurofondy, z ktorých časť zo zisku Kollár dáva cez charitu na svoju propagáciu.

Zatiaľ by som Vás však chcel poprosiť odpovedať si na otázku, či si človek, čo vybudoval svoju povesť pomocníka ľuďom v núdzi z Vašich daní zaslúži takú pozornosť, zdieľanosť, lajky a obdivné komentáre?

Teraz najčítanejšie

Roman Hanajík

Voľby dopadnú pre demokraciu zle a to nielen pre veľa prepadnutých hlasov strán, ktoré budú mať do 5%. Ale aj pre pomýlenosť viac, ako polovice voličov o Covide, boji proti nemu, pre dezinformácie, ako zle sme dopadli a kto je za to viac zodpovedný, či ten, ktorý na jar 2020 (čiže keď tu nebolo ešte očkovanie a smrtnosť Covidu bola pre Slovenskú populáciu 1%) lákal nakaziť sa Covidom, čím skôr sa premoriť (videá), alebo ten, ktorý prišiel s celoplošným testovaním, po ktorom počty prípadov, hospitalizácií aj úmrtií klesali, ale ktorému ľudia nevedia odpustiť státie v rade. A tak kľudne veria tvrdeniam bez dôkazov, že celoplošné testovanie rozbehlo umieranie v druhej vlne. Čo rozbehlo druhú vlnu v Česku a inde vo svete, keď tam netestovali celoplošne a nemajú tam Matoviča? Ľudia veria súčasne banálnosti Covidu aj úmrtiam na neliečenie Covidu? Tiež je tu veľa klamárov, ktorí drzo klamú, koľko ich známych malo takú a onakú komplikáciu po očkovaní, ale podľa celosvetových štatistík by museli poznať 3-10x viac ľudí s takými istými komplikáciami, alebo úmrtiami po Covide, pretože po Covide to bolo častejšie. Tiež sú tu ľudia, ktorí si radi povedia, že štatistiky sú sfalšované, alebo nepresné, ale tie isté štatistiky sú im už dobré, keď už hovoria o nadmernej úmrtnosti v roku 2022 v zaočkovaných krajinách. Keby vedeli, že nadmerná úmrtnosť je iba medzi neočkovanými, presnejšie medzi neočkovanými s boostrom proti Omikronu, tak by už štatistikám neverili! A takto si tu žijeme a veríme tomu, čo nám vyhovuje a čo nám dáva dôvod nenávidieť niektorých politikov. Preto pomýlenosť verejnosti o Covide a očkovaní rozhodne predčasné voľby!  Bagatelizovanie smrtnosti Covid-19 počítaním "od buka do buka" ktoré som tu v blogu popisoval v roku 2020 je to najmenšie zlo. Časť verejnosti totiž vážne uverila tomu, že ich chce niekto vakcínami zlikvidovať, alebo im oslabiť imunitu. Pritom štatistiky, keď zaočkovaní už od jari 2021 zomierajú menej sú jednoznačné. V rámci "ochrany pred ohrozením života" tu možno budú pomýlení ľudia schopní zabíjať. Tak, ako niekto zabil predavača na čerpacej stanici v Nemecku, alebo ako niekto zabil brata lekárnika v USA. Len ešte musia niektorí politici a "lekári" prilievať olej do ohňa falošnými vyhláseniami a polícia a prokuratúra to musí nechať tak, nech je verejnosť ešte viac dopletená. Kým v Česku odsúdili prvú dezinformátorku na 3 roky podmienečného trestu, na Slovensku sa o Covide doteraz dezinformujúci Dr. Bukovský (firma AKV...) snaží zbaviť tejto jemu podľa zásluh priliehajúcej nálepky. Sem tam sa venujem aj menej známemu riziku práce v kancelárii, kde banálne príznaky a mierna bolesť chrbta môže pri "správnej" kombinácii chýb v zdravotníctve skončíť trvalým a vážnym poškodením zdravia. Nie je problém sedávať celý život 8 hodín denne, ale po skúsenostiach aj iných ľudí viem, že riziko môže prísť aj za 10 rokov denného sedenia za počítačom. Vďaka SMERáckemu riadeniu zdravotníctva a tvrdeniu: "Zdravotná starostlivosť nie je ohrozená" som sa takto stal invalidný dôchodca. Venoval som sa aj klamstvám a falošnosti strán SMER-SD a bývalého "nepolitika" Kollára, ktorý získal pre svoje firmy 11 mil.  € z eurofondov. https://www.facebook.com/roman.hanajik Alebo email: roman.hanajik treska gmail bodka com