Denník N

Tragédia Alexandrovovcov je ľudskou tragédiou. Ale aj tragédiou ľudskosti.

syria-oppendors-czLietadlo s ruskými vojenskými spevákmi na palube, ktoré sa zrútilo do Čierneho mora pri svojej ceste do Sýrie, donaha vyzlieklo skutočnú úlohu ruskej propagandy.

Spevácky zbor, o ktorého skutočnej umeleckej hodnote môžeme viesť dlhé, ale v zásade zbytočné debaty, keďže jedni ho považujú za absolútny brak, iní za vrchol umenia, bol na ceste do Sýrie. Mal zaspievať ruským vojakom na vojenskej základni v Latakii a potom, a teraz si vezmite rýchlo vreckovku pred ústa(!), v Aleppe!

V Aleppe, ktoré ruské bombardéry zasypávali mesiace barelovými bombami!

V Aleppe, v ktorom nežije jediná rodina, ktorá počas týchto teroristických(áno, to je správny terminus technicus) náletov neprišla o niekoho z rodiny.

V Aleppe, v ktorom bolo mnoho rodín vyvraždených od najstarších až po nemluvňatá.

V  Aleppe, kde boli najobľúbenjším cieľom ruských bombardérov školy a nemocnice, keďže tam bol podľa ruskej rozviedky „najväčší“predpoklad, že sa v nich ukrývajú povstalci!

Komu mal byť vlastne určený koncert? „Hrdinským“ruským pilotom, ktorí z zvýšky 10 kilometrov zrovnávali so zemou mesto, alebo ešte „hrdinskejším“ námorníkom, ktorí pálili na mesto rakety z ruských vojnových lodí, vzdialených tisíce kilometrov od cieľa?

Alebo sýrskej matke, ktorej črepina z barelovej bomby rozpárala brucho a cez strašnú dieru v ňom sa na svet predralo mŕtve dieťa?

Alebo mal byť určený rodine, ktorá zaživa zhorela po explózii fosforovej bomby?

Takže komu bol ten koncert určený???

Do nacistických vyhadzovacích táborov chodili počas 2. svetovej vojny nemeckí „umelci“, ktorí zabávali esesákov svojimi estrádnymi vystúpeniami, aby ich aspoň načas vytrhli z ich „ťažkej a zodpovednej práce pre Ríšu a jej vodcu“. Inyými slovami, aby sa hneď po koncerte mohli znovu pustiť do vraždenia. Žien, detí, starcov, nemluvniat…

Ja si nemôžem pomôcť, ale mne tie ich koncerty až ľadovo strašne pripomínajú ten, ktorý sa chystal v Aleppe…

Je mi ľúto všetkých, ktorí zahynuli na palube ruského lietadla. Ale rovnako ľúto mi je tých v Aleppe a celej Sýrii, ktorí zahynuli pri bombardovaní z palúb ruských lietadiel…

Na palube TU 154 sa udiala ľudská tragédia.

V Sýrii sa odohrala a odhráva tragédia neľudskosti…

Sýrske dievčatko na fotografii sa už žiadneho ruského koncertu nedočká. Ono sa už vlastne nedočká žiadneho koncertu. Zavraždené deti na koncerty nechodia…

Foto : opendoors.cz

Teraz najčítanejšie