Denník N

Kto je tu hyena, pán Boris Kollár?

25. decembra spadlo do Čierneho mora ruské vojenské lietadlo smerujúce do Sýrie. Všetkých 92 osôb, ktoré boli na jeho palube, zahynulo. 8 členov posádky, 9 novinárov, 8 vojakov, lekárka z charitatívnej organizácie, 2 ďalšie osoby a 64 členov vojenského súboru Alexandrovci. Tragická udalosť, akých je, bohužiaľ, stále akosi priveľa. Jedno dievča o tom napísalo na svojom Facebookovom profile status určený jej priateľom. Unáhlený, nešťastný, prestrelený, cynický, hodný prinajmenšom začudovaného pokrútenia hlavou, či odsúdenia. Niekto jej status skopíroval a posunul ho ďalej. A tým to začalo

Neviem kto bol ten, čo status skopíroval, nikdy som nebol priateľom tej slečny ani na Facebooku. Jej status sa objavil na stránke Oskara Dobrovodského. Odtiaľ ho skopírovala stránka „Neštandardný Denník“ a doplnila ho jej fotografiou. A v takejto podobe vec zdieľal poslanec NR SR a predseda strany „Sme rodina,“ Boris Kollár. Samozrejme v sprievode slov plných rozhorčenia. Od Dobrovodského zdieľal status aj „Marťan z Kuchajdy,“ hlásna trúba Kotlebovcov. Polienko nezabudol priložiť signatár quislingovsko – eštebáckeho pamfletu, Charta 2015, MUDr. Andrej Janco, ktorý neváhal v statuse uviesť aj adresu rodičov dievčaťa a dvomi článkami prispel obskúrny portál „Hlavné správy.“ Hejt neobišiel ani niektoré stránky ĽSNS.

kollar-sme-r
Začnime však Borisom Kollárom. Ako poslanec a prívrženec tradičnej rodiny má na to nárok. Tým viac, že pred rokom sa už angažoval v podobnom prípade. Ibaže, napodiv, na opačnej strane. Záplava, proti utečencom namiereného hejtu, vtedy vytekala ako splašky zmiešané s výkalmi, z nejednej Facebookovej stránky či profilu. Jedným z nich bol profil samotného Borisa Kollára, ktorý nikdy nezabudol zdieľať ani ten najabsurdnejší hoax z dielne rôznych trollov a do červena žeraviť emócie, vzbudzovať obavy a burcovať nenávisť u svojich klientov. Oplatilo sa, veď práve toto ho v marcových voľbách dostalo do parlamentu aj s narýchlo kúpenou a vo svetle jeho životného štýlu, absurdne premenovanou, stranou. Pozrime sa ako reagoval na zverejnenie výrokov na adresu utečencov portálom topky.sk v novembri 2015.

m-1m-2

V „spravodlivom“ rozhorčení Kollár okrem iného napísal „Ako sa opovažujete toto uverejnit !!! Tyto ludia uverejnili svoj nazor na privatnych kontach !!!! Vy to teraz medializujete ! To vas nenapadlo ze tym mozete znicit tym ludom zivot !???!!! Vy idioti !… Ste obycajne hyeny !!! Nicite svojich vlastnych ludi bratov a sestry na ukor nejakych privandrovalcov !… Ste obycajne hyjeny !!!“ A ako to bolo v skutočnosti? Výroky neboli zverejnené na privátnych kontách, ale na rôznych stránkach a nemálo ich bolo aj na profile samotného Borisa Kollára. Samozrejme verejne, bez nastavenia súkromia. Topky vtedy  na rozdiel od Kollára vymazali mená komentujúcich a pridali pásku cez oči. To sa však vtedy Kollárovi málilo.

m-sp-1m-sp-2m-sp-3m-sp-4
A čo teraz urobil Boris Kollár? Zdieľal neverejný status, ktorý naozaj pochádzal z „privátneho konta“ a vystavil dievča hejtu svojich verných. Meno a tvár samozrejme ponechal. Tie som vzhľadom na to, že dievčaťu sa toho už ušlo naozaj priveľa, vymazal ja. Tých, ktorí majú chuť hovoriť o dvojitom metri prosím, nech si blog pozrú do konca, pozorne si prečítajú komentáre a až potom si urobia názor.

st-zvst-g-um
Hejt Kollárových verných na seba samozrejme nedal dlho čakať a neutíchol ani na druhý deň. Doposiaľ tam pribudlo 453 komentárov a 411 kollárovcov dalo like. Tu je skromný výber. Najhrubšie vulgarizmy písané Kollárovými fanynkami, či odporúčania, ako „hodiť ju žralokom, teba nech lepra zozere, rezať a soliť, roxorovu tycku a po zuboch, umlatit te vcera bylo pozde, bisi zdochla suka, horuci kutac do jej sku.venej pi.i vlozit, skap ty hnida zidovska, samozrejme zostali bez akejkoľvek odozvy  „útlocitného“ majiteľa profilu. Ušlo sa východniarom, Maďarom a samozrejme aj jej rodičom.

k-1k-2k-3-gk-4k-5k-6k-7k-8k-9k-10k-11k-12k-13k-14k-15k-16k-17k-19k-20k-21k-22k-23k-24k-25k-26k-27k-28k-29k-30

Pozrime sa spolu aj na ďalšie spomínané stránky a profily. Pokračovať budeme návštevou u Oskara Dobrovodského, ktorý potom  ako opakovane neuspel so stranou Anny Malíkovej, Národ a Spravodlivosť, v marci kandidoval za Kollárovu stranu s poradovým číslom 16.

oskar-25-12-g

Aj u Oskara to malo obdobný priebeh. Priania, aby „skapala, zdochla, žrali ju raky či prašivé psy, na šibenicu, rezat po kuskoch a mucit podla islamu, nasrat ti do krku a urezat ti hlavu…“ a Jozef  Š. dodal „Je to larva, ktorej hniezdo treba vypalit aby sa dalej nemnozili takyto idioti a skodcovia ludu.“

o-1o-2-go-3o-4o-6-go-5o-7o-8o-9o-10o-11o-12o-13o-14o-15

Oskarovi sa to ale zrejme málilo, tak pridal k téme ešte jeden status. Ani tentoraz komentujúci nesklamali. Došlo aj na „tabor  s jednosmernou branou a komin!“

os-1os-2os-3os-4

Navštívme teraz stránku Neštandardný Denník, ktorej sa páčia Tiso a Kotleba a nemá rada židov. Je to práve tá stránka, ktorá pridala k Oskarovmu statusu fotografiu dievčaťa, status patrične sprosto uviedla a potom si už iba vychutnávala reakcie komentujúcich.

nd-25-12-16nd-25-12-16-l
Komentárov pod statusom je 848, drvivá väčšina z nich je samozrejme podobná tým predošlým. Na rad tu už prišiel aj „cyklón B, postavenie k múru a zastrelenie s radosťou, zeravym kutacom po temene, aby ju cim skor zrali cervy, najlepsie za ziva, jedine obesit, nech jej rodina do rána vykape, teba budú žrať červy a potkany, bodaj by zdochla na rakovinu v ukrutných bolestiach, nech tvoja mater zere riby cim skor v zemi, by som ju zavesila za vlasy a priviazala o vrtuľník a nechala jej skalp nech padne z výšky, nech bisy zdochla v maternici, zabetonovat te za živá cubko“

nd-1nd-2nd-3nd-4nd-5nd-6nd-7nd-8nd-9nd-10nd-11-gnd-12nd-13nd-14nd-15nd-16nd-17nd-18nd-19nd-20nd-21nd-22nd-23nd-24nd-25nd-26nd-27nd-28nd-29nd-30nd-31nd-32nd-33nd-34nd-35nd-36nd-37nd-38nd-39nd-40nd-41

Okrem viacerých, ktorí považovali za vhodné osloviť ma priamo správou, či ma spomenuli v komentároch, tak urobil aj „Neštandardný Denník.“ Ako vidíte, vážení, napísal som.

nd-napise-g

Odpoviem aj pani, či slečne B., ktorá mi v správe položila otázku. Nie, nie je to ani podľa mňa OK a obete, ako aj ich príbuzných, ľutujem. Ale rovnako nie je OK ani vaše vyjadrovanie a spôsob akým mi tie otázky kladiete.
Napísala mi aj slečna V. Okrem iného aj toto pokiaľ o danej slečne nebude žiadny komentár na vašom blogu, tak tým len potvrdíte svoju selektívnu toleranciu, selektívny humanizmus a slniečkarske pokrytectvo. Neviem, či mala na mysli práve takýto blog, ale vážim si, že napísala aj toto A som za to, aby ste jej skryli meno i fotku, lebo som si istá, že už teraz dostala veľa nepekných správ.“  Urobil som tak a ďakujem jej za tieto slová.
26-12-16-bj-g

Marťan z Kuchajdy, zdieľal status od Oskara Dobrovodského bez akéhokoľvek komentára. O tie sa ale postarali jeho fanúšikovia. Tí spomenuli, že je to „vysledok spinavej politiky americanov,“ pridali nejaký ten vulgarizmus a ďalší sa venoval jej rodičom „Ti co ji splodili zabít rozčtvrtit a hodit jako potravu zvěři v zoo.

m-z-k-26-12-g

m-z-k-1m-z-k-2m-z-k-3

MUDr. Andrej Janco je priateľ bývalého vedúceho oddelenia ŠtB, Petra Nišponského. Notoricky zdieľa každý nezmysel z produkcie proruských trollov. Dievča nazval opakovane obludou, nezabudol spomenúť jej rodičov a úplne od veci ani mňa a Jura Smatanu. V ďalšom statuse, v ktorom spomenul Chazarov a j Sorosa, dokonca uviedol úplnú adresu jej rodičov. Pripomeňme si, že pán Janco je lekár a kedysi skladal Hippokratovu prísahu. Sú v nej aj tieto slová „Nech vkročím do akéhokoľvek domu, vojdem tam len s úsilím pomôcť chorým a budem sa vyhýbať každému podozreniu z bezprávia alebo hocijakého ublíženia.“ Naozaj sa Andrej Janco domnieva, že nikomu neubližuje?

j-25-12-gj-27-12-16

Aj tu, u váženého pána doktora, nachádzame odporné vulgarizmy, komentáre o „blázinci, hampejze kde má skončiť, pojdem jej to vysvetlit Dunaj je velky a krasny, dufam ze ju a jej rodinu caka hnusnejsi osud, tvoja mater ťa mala radšej utopiť v plodovej vode, bud prekliata a cela tvoja rodina, ja by som ňou nakrmil tie rybyčky“ Aj vážený pán doktor napísal „…prípad pre políciu a pre sudcu. A pre baganču…“ Myslíte to s tou bagančou vážne, pán Hippokratov služobník?

aj-1aj-2aj-3aj-4aj-5aj-6-gaj-7aj-8aj-9aj-10aj-11aj-12aj-13aj-14aj-15-gaj-16-gaj-17aj-18

Zostali nám ešte Hlavné správy, ktoré na túto tému uverejnili článok a po zverejnení na ich stránke nechýbali ani tu už obvyklé komentáre „nech zdochne, musí skapať, verejne ju zbičovať.“ Svoje dostal Soroš aj židovskí nohsledi.

hs-1hs-1-ahs-2hs-3hs-4

Nezostalo iba pri komentároch na rôznych stránkach. Viacerí sa pochválili ako jej to natreli priamo na jej profile či v správe, ktorú jej poslali. Aké to boli komentáre a správy si ľahko domyslíme. Ušetrení nezostali ani jej rodičia. Sudca Lynč v praxi. Myslí si aj teraz niekto, že reakcia na hlúpy status bola adekvátna? Ja, hoci viem, že kvôli tomu nezostanem ušetrený od ďalších útokov, si myslím, že nie.

Dajme si teraz taký malý kvíz. Čo poviete, na koho sa najviac hodí výraz odporná hyena:
a) na africkú psovitú šelmu, ktorá požieraním kadáverov plní v prírode sanitárnu úlohu
b) na dievča, ktoré napísalo na svojom profile hlúpy status
c) na každého bezškrupolózneho pokrytca, ktorý systematicky brnká na strunu najnižších atavistických pudov luzy a ostatných, ktorí sa tu práve predviedli v plnej kráse

hyena

4.1.2017
Pozrime sa spoločne na sebareflexiu našich „hrdinov.“ Aj teraz začneme pánom poslancom Národnej rady a predsedom parlamentnej strany Sme rodina, Borisom Kollárom, ktorý si najnovšie robí zálusk na účasť vo vláde a obsadenie niekoľkých ministerstiev. Člen osobitného kontrolného výboru NR SR na kontrolu činnosti SIS, o ktorého minulosti sme sa už dočítali kadečo zaujímavé, si nedokáže pred napísaním statusu zistiť ani len elementárne a verejne dostupné skutočnosti. Mňa nazýva redaktorom Denníka N a dievča, ktoré uverejnilo nešťastný status, mojou kolegyňou. Pridá čosi o kaviarni, Sorosovi, hyenizme, bahne a sľubuje, že si na mňa bude dávať pozor. V ďalšom statuse, zrejme už poučený svojimi klientmi, je už konkrétnejší, hoci čo sa týka faktov je na tom podobne ako v prvom prípade. Milý pán nádejný člen vlády, Kollár. Budete prekvapený, ale neživím sa tým. Viem, že vy si nedokážete ani len predstaviť, že niekto niečo dokáže robiť aj bez akéhokoľvek osobného hmotného prospechu, iba z presvedčenia. Napriek tomu je to tak. Za blogy som doposiaľ nedostal od nikoho ani jeden cent. Inak obidva statusy majú samozrejme nespochybniteľnú úroveň a sú hodné perspektívneho člena vlády a nádejného koaličného partnera súčasného lídra opozície.

bk-3-1-17
bk-3-1-17-b

Oskar Dobrovodský, ktorý kandidoval za Kollárovu stranu bol údernejší a priamočiarejší. Rozpísal sa o hyenách, udavačoch, honoch na čarodejnice, diabloch v ľudskej koži a odporúčal „robit zoznamy tychto vlastizradcov,“ lebo „den zuctovania so slnieckarmi sa pomaly ale isto blizi.“ Čo poviete, bude to Oskarovi stačiť na miesto v budúcej vláde?

o-3-1-g

U Oskara pribudlo aj pár zaujímavých komentárov. Jeden z nich pridal Boris Kollár, ktorý Oskara za status pochválil a ďalší Marek Dufek, s menom napísaným v azbuke. Jeho komentár „Estebacke hyeny ktore treba kŕmiť olovom … rad z radom….,“ ako prvý lajkol Dobrovodský.

bk-3-1-17u-oskara-3-1-17paci-sa-o

Blog si všimol aj „Neštandardný Denník.“Pochválil sa, že komentárov pod jeho statusom bolo vrátane odpovedí ešte viac ako som uviedol, spomenul Sorosa aj židovských spoluobčanov.  Na jeho statuse mi vadí jediná vec. Nesprávne vykanie. Ak sa niekto hrá na veľkého Slováka, treba mu dať do pozornosti pomôcku, ktorú na túto tému napísal niekdajší predseda Slovenskej národnej strany, Martin Rázus „Nevykajte nikdy pane kde ste bol, kto tak vyká ten je vôl. Ten, kto chodil do slovenskej školy, vyká pekne, pane, kde ste boli.

nd-3-1-7

Marťan z Kuchajdy reagoval zmierlivo, možno aj preto, že perly z jeho stránky som pôvodne do blogu zabudol doplniť, čo som teraz napravil. Na reakciu pána doktora Janca zatiaľ čakáme. Zrejme však márne.

7.1.2016
Do našej galérie si nepochybne zaslúži byť doplnený aj status rímskokatolíckeho farára, Igora Gajdoša, z Veľkých Kostolian. Aj komentár jedného z jeho priateľov, ktorý mu ani po 12 dňoch nevadí. Nuž, aký pochválen, možno taký bude aj amen, dôstojný pánko, Gajdoš.

gajdos-26-12-ggajdos-bu-gajdosa

Teraz najčítanejšie

Ján Benčík

Nakoľko mi nie sú ľahostajné pomery na Slovensku, píšem na webe Denníka N blogy o tom, čo považujem za nebezpečné. Píšem o konšpirátoroch, kremeľských trolloch, pravicových aj ľavicových antiliberálnych extrémistoch. Niektorí ľudia ma za to majú úprimne radi, iní ma rovnako úprimne nenávidia. A niektorí sa mi dokonca vyhrážajú. Beriem to ako niečo, čo súvisí s tým, čo robím.