Denník N

Guidemedia – nacistická zombie mašina znovu povstala

Keď som pred necelým rokom písal o vydavateľstve Bodyart Press, ktoré si minimálnym až alibistickým komentárom „odpinklo“ zakaždým svoju zákonnú povinnosť, a vydávalo hnedú extratriedu, myslel som si, že len ťažko narazím na väčší hnoj. A predsa, stalo sa. Upozorňujem, mnohé veci v tomto článku (najmä obrazové prílohy/screenshoty) nie sú pre slabšie povahy.

Posnažím sa byť stručný, aby som si nedajbože nepovracal vlastnú klávesnicu.

Zdroj: Zombiepedia (zombie.wikia.com) / Nazi Zombies

Okrem toho, že súdne rozhodnutia ich asi veľmi nezbrzdili, ako sa mohlo pred časom zdať, im nerobí problém zľahčovať dôvody zrušenia ich predošlého profilu na Facebooku a vykrúcať sa a vyhovárať sa, ako sa len dá. Niekto sa tu kvalitne učí od Mariána Magáta.

zrusenie

Zdroj: Guidemedia etc/Facebook

Nechýbajú ani zaručené odhalenia o tom, ako nám tie médiá a knihy a školy hustia do hlavy hôvadiny o holokauste. Takýchto mňam zdieľaných príspevkov je na profile Guidemedia viac, akurát by som bol nerád, keby ste kvôli nevoľnosti nedošli na koniec článku.

video-popieranie-holokaustu

Zdroj: Guidemedia etc/Facebook

Názorná ukážka jednej z aktivít, ktorá slávnemu Magátovi vyslúžila pozornosť aj slovenskej polície.

magat-vs-zitnanska

Zdroj: Guidemedia etc/Facebook

Nasleduje pestrá paleta propagácie nielen vlastných, ale aj cudzích výlučkov, pardón, kníh. Nájdeme tu napríklad kúsok pre vojakov nacistického Nemecka na prečistenie lebiek zvnútra a vymytie aj toho zvyšku mozgu, ktorý tam ešte mohol ostať.

Ak náhodou patríte k popieračom holokaustu, tak sa ujde aj Vám, ale ak by ste si radi prečítali o Tretej Ríši ako o šíriteľke mieru, nech sa páči, aj pre Vás je tu niečo. No a keď niečo odporúča Magát, tak viete, že ide o a la tutti nazi kvalitku.

pjimage2

Zdroj: Guidemedia etc/Facebook

Ak ste došli až sem a nepotrebovali papierové alebo iné vrecko, tak si ho pre istotu pripravte. Nechutné vtipy o židoch, moslimoch, Rómoch a iných (doplňte si sem ľubovoľné etnikum, ktoré môže za … životy Slovákov) som už počul všelijaké, ale pri pohľade na tento svojrázny meme štýl sa mi žalúdok chvíľu otáčal ako automatická práčka na maximum…

pjimage3

Zdroj: Guidemedia etc/Facebook

Ako hnedú čerešničku na ešte hnedšej torte prikladám tento screenshot. Keby som mal štyri ruky, všetkými by som si zakryl tvár.

ehm-7

Zdroj: Guidemedia etc/Facebook

Dámy a páni, toto je len zlomok ich súčasného, a pripomínam, že aj VEREJNE DOSTUPNÉHO profilu na Facebooku. Ich knižné portfólio a výber knižných titulov na e-shope (a spôsob ich propagácie na FB profile) tak v tomto kontexte vyznievajú ako neskrytý obdiv k nacistickému Nemecku a snaha popierať holokaust, alebo si aspoň z utrpenia nevinných spraviť odporné žarty.

Ako si tak znova prezerám obrazový materiál, zmocňuje sa ma niečo podobné hnevu. Nikoho však nechcem vešať, splynovať ani poslať do koncentráku a podobne.

Ale myslím, že jedna či dve otázky sú celkom oprávnené – prečo ešte aspoň vedenie tohto hnedého komanda nesedí dávno v base a ako mohli české orgány dovoliť, aby táto nacistická zombie mašina znovu povstala?

P.S.: Ďakujem Jánovi Benčikovi za jeho blogy, ktoré ma inšpirovali pri tvorbe tohto článku :)))

 

Teraz najčítanejšie

Miroslav Kizák

Metalista, ktorému nie je jedno, čo sa deje vo svete i doma :)))