Denník N

Kamarát Kotlebovcov, Vlastimil Vlajka von Zwittau

Ide o Vlastimila Pechanca, recidivistu, odsúdeného na 17 rokov väzenia za vraždu s rasovým motívom, ktorý bol už predtým potrestaný súdom za výtržníctvo a ťažké ublíženie na zdraví. Hoci v prípade vraždy Róma Ota Absolona, údajne existujú pochybnosti, či tým kto ho pobodal nožom bol Pechanec, je nesporné, že bol jedným z troch extrémistov, ktorí ho napadli a za vraždu bol právoplatne odsúdený.

Vlastimil Pechanec, ktorý po absolvovaní dvoch tretín trestu a podmienečnom prepustení z väzenia, bol v jesenných voľbách na kandidátke radikálnej nacionalistickej DSSS, má očividne čulé styky aj so slovenskými extrémistami.

12-11-14
Na spoločných fotografiách ho môžeme vidieť napríklad s Mariánom Kotlebom.

pl-s-kotl-9-9-15

S obdivovateľom Hitlera a popieračom holokaustu, Mariánom Magátom, ktorý kandidoval za Kotlebovu stranu s veľavravným číslom 88 a je v súčasnosti trestne stíhaný.

11-6-16hitler skr-magat-a

Samozrejme nemôže chýbať ani ďalší obdivovateľ Hitlera a popierač holokaustu, poslanec Národnej rady a člen Výboru pre ľudské práva a národnostné menšiny, Milan Mazurek. Fotografia je z Brna.

17-11-16-brno-simona-whitemazurek-o-hitlerovi-vs-29-12-15

Na spoločnej fotke je aj s Jaroslavom Pagáčom, ktorý vystupuje ako Reborn a postaral sa o hudobný sprievod na júnovom pochode extrémistov v Bratislave.

pe-s-reborn-28-10-1425-6-16

Pozrime sa teraz na samotného Vlastimila Pechanca. Ten má na Facebooku viac profilov. Jedným z nich je profil s typickou primitívnou antisemitskou kresbou na titulke a názvom Vlastimil Pechanec (Vlajka)

pechanec-titulka

Na titulnej fotografii profilu Vlastimil Pechanec je fotografia s Milanom Mazurekom.

pech-tit

Ďalším je profil Vlastimil Vlajka Vlajkovič, kde je motívom titulky odchod Česka z EÚ. Iba na doplnenie, Vlajka bolo fašistické hnutie, ktoré pôsobilo v Čechách v rokoch 1928 – 1945. Počas nemeckej okupácie Vlajka kolaborovala s Nemcami a po vojne bol jej vodca Jan Rys-Rozsévač ako aj traja členovia vedenia, odsúdení na trest smrti a popravení.

pl-tit

Štvrtým v poradí je profil s názvom Vlajka von Zwittau.

vlajka-tit

Pechanec má aj stránku Vlastimil Pechanec – aktivista a člen národně opoziční DSSS.

vp-tit
Pozrime sa teraz spoločne na pár fotografií a príspevkov priateľa našich Kotlebovcov. Napríklad tu má Pechanec tričko skupiny Skrewdriver, založenej ikonou neonacistov, Ianom Stuartom Donaldsonom.

pl-22-7-16
Na ďalšej je v tričku s názvom podniku v Erfurte, Kammwegklause, ktorý je známy ako „Nazitreffpunkt,“ miesto kde sa stretávajú neonacisti a hrávajú tam neonacistické kapely.

2-11-16-ticko-nazi-treffpuknt

Kto by nepoznal neonacistickú kapelu Krátky proces, predtým Juden Mord, s ktorou spieva Rastislav Rogel. Tričko s jej názvom sa Pechancovi očividne páči, rovnako ako runový prívesok Thorove kladivo, s číslom 88.

2-5-16
rogel

Bez zaujímavosti nie je ani znak na tomto Pechancovom tričku.

26-6-16

Zatiaľ čo na predchádzajúcej fotografii je znak Schwarze Sonne, používaný jednotkami SS, kombinovaný s kolovratom, na tejto je už celý.

7-4-16-zv

Na fotografii v pozadí s volebným plagátom predsedu DSSS, Tomáša Vandasa v tričku „Freedom for nationalists.“

4-10-16

Pozrime si ešte pár Pechancových statusov. Samozrejme nič nové, podobné veci zdieľajú aj tí naši. Tu chýba len, u nás tradičný, Tiso. Zaujímalo by ma, ako by si na túto tému porozumeli naši a českí extrémisti. Vráťme sa však k téme. V prvom prípade tu máme „nenápadné“ spochybňovanie holokaustu.

16-4-16
Pokračujeme priam nepostrádateľným obrázkom na „židovskú nôtu.“

pe-17-4-16

Koniec druhej svetovej vojny a porážku Adolfa Hitlera, Pechanec s kamarátmi, podobne ako nemeckí neonacisti, neoslavuje.

5-5-16

A židia ho, ako sa zdá,  mátajú vo dne v noci.

4-6-16

A rovnako dňom i nocou, bojuje za svoj národ.

1-7-16

Čo poviete, priatelia, na kamaráta našich Kotlebovcov? Kto  má záujem, môže si prečítať článok z portálu Antifa.cz o vražde Róma, Ota Absolona vo Svitavách. Článok s názvom „Svitavské moritáty a legendy“ prináša zaujímavý pohľad na túto udalosť. Pechanec sa však vidí ako martýr a obeť systému a jeho legenda očividne prišla vhod, nielen českým, ale aj slovenským extrémistom, ktorí ho podporujú.

obet-spoj

 

Teraz najčítanejšie

Ján Benčík

Nakoľko mi nie sú ľahostajné pomery na Slovensku, píšem na webe Denníka N blogy o tom, čo považujem za nebezpečné. Píšem o konšpirátoroch, kremeľských trolloch, pravicových aj ľavicových antiliberálnych extrémistoch. Niektorí ľudia ma za to majú úprimne radi, iní ma rovnako úprimne nenávidia. A niektorí sa mi dokonca vyhrážajú. Beriem to ako niečo, čo súvisí s tým, čo robím.