Denník N

Člen výboru pre ľudské práva Milan Mazurek sa fotí s vrahom

S kým? S Vlastimilom Pechancom, českým rasistom a neonacistom, ktorý bol odsúdený za vraždu Róma s rasovým motívom na 17 rokov väzenia a už predtým bol súdne trestaný za výtržníctvo a ublíženie na zdraví. Nebol však jediným z tejto branže s kým sa Mazurek v nedávnej dobe stretol. Ale o tom už viac v blogu.

Milan Mazurek zrejme pokladá spoločnú fotografiu z Brna s Vlastimilom Pechancom, odsúdeným vrahom za coolovú záležitosť, prezrádza tým však o sebe možno viac, ako by sám chcel. Podobné je to aj s ďalšou fotografiou, ktorá je z konferencie v Nemecku. Mazurek si pochvaľuje „Včera som mal možnosť stretnúť legendu nacionalistickej scény Nicka Griffina, preto sme sa museli zvečniť.“ Pozrime sa teda, kto je spomínaná legenda. Nicholas John Griffin je bývalý predseda krajne pravicovej Britskej národnej strany, predtým člen Národného frontu, kam vstúpil už ako štrnásťročný. V roku 1988 bol odsúdený za šírenie materiálov podnecujúcich rasovú nenávisť. V roku 2004 bol zatknutý a obvinený z rovnakých dôvodov. Je tiež známy ako popierač holokaustu, v čom si s Mazurekom určite porozumeli.
22-10-zvng-spmazurek-o-hitlerovi-vs-29-12-15

Stretnutie pravicových extrémistov v Nemecku nebolo jediným, ktorého sa Mazurek zúčastnil. Spolu s Michalom Buchtom, majiteľom internetového obchodu Brotherhood.sk, kde si môžete kúpiť napríklad knihy z nechválne známeho vydavateľstva Guidemedia, odznaky Slovenskej pospolitosti, tričká a kalendáre s Tisom a donedávna aj boxery, bol na stretnutí nacionalistov vo Varšave.

buchta-sp

Okrem Buchtu sprevádzali Mazureka aj jeho otec Milan Mazurek starší, prešovský taxikár František Maňkoš, Janko PastuszekDávid Pavlík. Mazurek si zarečnil na námestí a hoci jeho rev bolo počuť snáď aj na Spiši, poľskú tlač zaujalo skôr niečo iné.

marsv-polsku-r

Konkrétne išlo hliadkovanie Kotlebovcov vo vlakoch. Poliaci si nedávali servítky pred ústa. V článku sa hovorí o náraste neonacizmu vo východnej Európe a článok uviedli titulkom „Fašisti na stráži.“

maz-strasiakmamaz-vlakpolske-noviny

V týchto dňoch ožila kauza Mazurekovho vystúpenia v rádiu Frontinus. Podľa správ z médií, Mazurek zrejme za svoje vyjadrenia v relácii na adresu Rómov, ponesie následky. K téme sa vyjadril aj Mazurek. Vidí sa ako obeť „zradcov národa,“ ktorých snahy im aj tak nebudú nič platné, lebo „Pravdu sa im umlčať nepodarí.“ Okrem pritakávania a povzbudzovania Mazurekových fanúšikov, tam napísal zaujímavý komentár Vlado Hucko. Ten si síce mýli diverziu s diverzitou, napriek tomu by jeho slová nemali zostať nepovšimnuté. „Treba začať robiť diverzitu. Telefonáty z búdky z Maďarska a Rakúska nebudem písať dopodrobna co treba robiť. Malé ohnicky atď…“

6-1-17a6-1-17b6-1-17-u-mazureka

Vráťme sa však na začiatok. Pôvodne mal byť hosťom rádia Marian Kotleba. Pre údajnú zaneprázdnenosť však poslal Milana Mazureka.

2-10-16

Reláciu s Mazurekom avizoval na svojom profile aj moderátor relácie Martin Palúch. Po relácii, ktorej priebeh, vrátane  jeho pasivity, vzbudil rozhorčenie, Palúch status vymazal. Pre ilustráciu, dva komentáre z jeho stránky „mne je z toho plano, hlavne ked ty ako moderator ho ani len nestopnes, ked rozprava o hovadinach. Tolko grcu co povedal za poslednu polhodinu, mi je zle… ako si ho nestopol pri Tisovi.“ Alebo „…mrzí ma to, vy ste veľmi slabý moderátor na politické rozhovory. Preto sú ľudia a fanúšikovia rádia Frontinus smutní z toho čo sa stalo. Pretože vy ste svojou neprofesionalitou a sebastredným presvedčením, že to robíte dobre, pokazili všetko to, čo mnohí pred vami vo Frontinuse budovali…“

2-10-16p

Reagovali aj bývalí moderátori rádia Frontinus, Nikita SlovákPeter Bárdy. Obidva statusy publikujem s ich láskavým dovolením.

3-10-16pb-3-10-16

Neštandardnému Denníku, sa však relácia páčila.

ns-3-10-16

Následne množstvo nespokojných občanov, medzi nimi aj ja, podalo na reláciu sťažnosť Rade pre vysielanie a retransmisiu, ktorá avizovala, že sa podnetmi bude zaoberať, na čo opäť reagoval Mazurek. Vraj „Liberálna sekta zase útočí.“ Aj tu sa objavilo pár zaujímavých komentárov. Pozornosti je hodný najmä ten, ktorý na Mazurekovej stránke pridal Miloš Goliaš.

11-10-16a11-10-16bu-mm-frontinus

Pozrime sa aspoň na časť toho, čo Mazurek v rádiu Frontinus, bez akejkoľvek adekvátnej reakcie komentátora, povedal. „Ja, keďže som členom Výboru pre ľudské práva a národnostné menšiny, tak sa venujem otázkam problematiky s cigánskou menšinou na Slovensku. Problematiky asociálnych občanov, no ale aj rôzne veci, ktoré sa týkajú ľudských práv. Aktuálnej témy imigračnej krízy… Ale predovšetkým prioritná téma pre mňa v súčasnosti je, keďže vediem aj našu východnú vetvu vlakových hliadok, tak je tá problematika cigánskeho teroru na východnom Slovensku. No a osobne pochádzam z okresu Kežmarok, kde je zastúpenie cigánskeho etnika, tej asociálnej časti, nie tej slušnej, v podstate v najväčšej miere na Slovensku… A teda tí cigáni, ktorí chodia dnes do osobitných škôl by mali, aspoň väčšia časť z nich, možno polovica, možno väčšia časť, neviem presne aké percentuálne sadzby tam majú nastavené, by mala chodiť do škôl s deťmi z normálnych slušných rodín. A ja to poviem zo svojich osobných skúseností. Je to už dávno čo som bol na základnej škole, ale pamätám si to ako dnes. Keď sme nastúpili do piateho ročníka a v triede bolo viac cigánov, ktorí mali byť ôsmaci, deviataci a jednoducho prepadávali, prechádzali. Ale stále, stále to boli tí cigáni, ktorí prešli zápisom do normálnej školy, zatiaľ čo Osobitná škola bola naproti cez ulicu a keď sa tam otvorili tie dvere, u nás v Spišskej Belej je tá osobitná škola asi z 95% tvorená týmto etnikom, keď sa tam otvorili dvere, vyleteli, bolo to jednoducho ako keby sme boli v zoologickej záhrade. A oni, pani Nicholsonová, ktorá jedna je zo spoluatoriek toho návrhu, aj s pani Žitňanskou majú takýto bláznivý nápad, týchto ľudí, týchto mladých asociálov jednoducho ľudí, ktorí neprešli zápisom do bežnej školy, to znamená sú klasifikovaní ako mentálne retardovaní, dávať do škôl s normálnymi slušnými ľuďmi. A pre nás to neznamená nič iné, len že chcú trestať slušných ľudí tak, že ich deti budú chodiť do školy s týmito ľuďmi preto, že sú slušní, že sa rozhodli žiť normálnym usporiadaným životom, pracovať a vytvárať tomuto štátu hodnoty… Z toho 150 miliónov eur sa použije iba na domy pre ľudí z týchto cigánskych komunít. Z cigánskych osád. To znamená ľudí, ktorí nikdy pre náš národ, pre náš štátny rozpočet, pre našu kultúru neurobili nič, práve naopak, rozhodli sa žiť týmto asociálnym spôsobom života a vyciciavať náš sociálny systém, tak týmto ľuďom vláda daruje 150 miliónov eur, iba na ich bývanie… My to investujeme do ľudí, ktorí nám v budúcnosti neprinesú nič…“

frontinus-ta-3

Nie je to konečne prvé podobné Mazurekove vyjadrenie. V minulosti bol ešte konkrétnejší. „Milí špinaví paraziti, ktorí už dlho vyciciavate Slovanskú pôdu, kde sme vás nechali žiť. Píšte si, že do tej špinavej osady plnej incestných a zaostalých poloopíc prídeme!!!“ Je evidentné, že takéto vyjadrenie predstavuje plnohodnotnú kvalifikáciu pána poslanca na miesto vo Výbore pre ľudské práva a národnostné menšiny.

17-1-16-zv

Ale poslanec Mazurek, samozrejme nie je žiadny rasista. Kto by tomu už len veril, napríklad po takomto vyjadrení. „Biela žena medzi kopou opíc… tieto zvieratá… negramotného čierneho debila…“ Alebo pri pohľade na ním zdieľaný obrázok, ktorý ani náhodou nič rasistické nenaznačuje.

12-1-16-p22-2-16-p
maz-rasistaĽSNS, ktorá ho navrhla do Výboru NR pre ľudské práva a národnosti, predsa najlepšie vie, že Mazurek už od jeho pamätného hrdinského vystúpenia pred bratislavskou Hlavnou stanicou, keď našu vlasť ochránil pred moslimskou inváziou, je tým najlepším a najsúcejším zástupcom v tomto výbore. Najmä ak sa pozorne pozrieme, pred akými nebezpečnými džihádistami nás, zachránil!

mazurek-reveba-zel-stmaz-lp

Zostáva už iba dúfať, že NAKA si s prípadom poradí kompetentnejšie ako vyšetrovateľ z Prešova a neuzavrie ho iba akýmsi kvázifilozofickým traktátom.

maz-vys

 

Teraz najčítanejšie

Ján Benčík

Nakoľko mi nie sú ľahostajné pomery na Slovensku, píšem na webe Denníka N blogy o tom, čo považujem za nebezpečné. Píšem o konšpirátoroch, kremeľských trolloch, pravicových aj ľavicových antiliberálnych extrémistoch. Niektorí ľudia ma za to majú úprimne radi, iní ma rovnako úprimne nenávidia. A niektorí sa mi dokonca vyhrážajú. Beriem to ako niečo, čo súvisí s tým, čo robím.