Denník N

Január: To musíte mať

Tie najzaujímavejšie novinky zo sveta kníh pripravované na prvý mesiac nového kalendárneho roka 2017.

JANUÁR : To musíte mať !

Len pred pár dňami sa  starý knižný rok pominul a máme tu nový .  Rok 2017 bude opäť veľmi pestrý a zaujímavý čo sa týka kvalitných knižných publikácií. Už v úvodný mesiac tohto roku tomu nasvedčuje . Hneď v prvých týždňoch sa objavia na slovenskom knižnom trhu tieto zaujímavé NOVINKY, ktoré by nemali chýbať v zbierke žiadneho čitateľa.

Zoznam titulov :

1. Veronica Roth : Zárezy smrti (17. január 2017)

V prvých dňoch roka 2017 príde na pulty našich kníhkupectiev veľmi očakávaný titul .. Veronica Roth sa preslávila na našom trhu veľmi populárnou a žiadanou dystopickou trilógiou.
Zárezy smrti I. sú prvou knihou  z pripravovanej napínavej sci-fi fantasy dilógie .
O knihe :
Vo svete, kde panuje násilie a neprávo, v galaxii, v ktorej niektorí nažívajú v priazni osudu, má každý človek špeciálny dar. Kým väčšina dokáže vyťažiť zo svojho daru čo najviac, Akosa a Cyru pre ich dary zneužívajú.
Cyra je sestrou tyrana, čo vládne bojovnému národu. Má dar bolesti a sily, čo jej brat zneužíva, aby tyranizoval svojich nepriateľov. Cyra má však na viac, ako byť nástrojom v bratových rukách. Vzdoruje, je rýchlejšia a bystrejšia, než hockto predpokladá.
Akos pochádza z mierumilovného národa a je nadovšetko oddaný rodine. Hoci ho ochraňuje jeho neobyčajný dar, keď ho s bratom chytia vojaci vyslaní Cyrinou rodinou, Akos sa snaží len o jediné – zachrániť najskôr brata na úkor vlastného bezpečia. Akos sa tak v sekunde ocitá uprostred Cyrinho sveta, kde panuje neopísateľné nepriateľstvo medzi ich rodinami a národmi.
Akos a Cyra stoja pred rozhodnutím – pomôcť si navzájom a prežiť, alebo priniesť jeden druhému skazu.

2. Kiera Cass : Koruna (23. január 2017)
Na slovenský knižný trh už príde dlho očakávaná a posledná piata kniha z veľmi obľúbenej tínedžerskej série  SELEKCIA . Čítateľia a fanúšikovia tejto série si prídu opät na svoje .
O knihe :
Keď sa Eadlyn stala prvou princeznou v dejinách Illey, vôbec nepredpokladala, že by sa v Selekcii mohla zaľúbiť do niektorého z tridsiatich piatich uchádzačov o svoju ruku. Prvé týždne len odpočítavala dni, aby mohla konečne poslať všetkých účastníkov Selekcie domov. Udalosti v paláci sa však zvrtli, postavenie Eadlyn sa výrazne zmenilo a ona si uvedomila, že asi predsa len nechce zostať sama.

3. Pavel Šrut, Galina Miklínová : Parožrúti sa vrácajú (11. január 2017)
Pokračovanie úspešného príbehu zo skrytého života Parožrútov . Ani v tomto  pokračovaní neostanú čitateľom nič dlžní a poskytnú veľmi zaujímavé čítanie rôznych príhod a nástrah . Tento mesiac parožrúti zavítajú aj na filmové plátna do kín.
O knihe :
Z Chichúňa sa stal hrdina. Opúšťa mesto a vyberá sa do Afriky hľadať svojich rodičov. Po mnohých peripetiách sa mu to podarí, ale musí prekonať nástrahy záhadného párožrúta Bona, ktorý uväznil jeho rodičov, aby sa mohol stať ponožkovým vládcom celého čierneho svetadielu. No okrem Bona sa stretne aj s mágiou, musí odhaliť tajomstvo Čiernej ponožky. Našťastie na to nebude sám, prídu za ním jeho verní kamaráti.

Teraz najčítanejšie