Denník N

Hanbí sa kotlebovský poslanec a antisemita Mizík za svoje názory?

Kádrovanie osobností ocenených prezidentom republiky poslancom strany Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko, Stanislavom Mizíkom podľa pôvodu, vyvolalo oprávnené rozhorčenie verejnosti. ĽSNS odmietla na jeho výroky reagovať s odôvodnením, že ide o súkromný názor zverejnený na stránke, za ktorú nenesie zodpovednosť. Jeho statusom sa bude podľa vyjadrenia jej hovorkyne, zaoberať Generálna prokuratúra na základe podnetov od občanov.

Stanislav Mizík je povolaním učiteľ slovenčiny a pochádza z učiteľskej rodiny. O to viac šokujúce sú jeho názory, ktoré dlhodobo verejne prezentuje. Mizík je nielen členom, ale aj okresným predsedom ĽSNS pre Rimavskú Sobotu a v marci 2015 bol na sneme predstavovaný aj ako člen vedenia strany. V súčasnosti ním podľa webu ĽSNS, nie je.

okrprd-spoj

V parlamentných voľbách mal Mizík na kandidátnej listine poradové číslo 11 a stal sa poslancom Národnej rady Slovenskej republiky.

miz-spoj

Stanislav Mizík, prinajmenšom od 31.7.2013 administruje stránku Volá Hlas Gemera/Ľudová strana – Naše Slovensko. Pred ním ju administroval Rudolf Steigauf, v súčasnosti odsúdený na 40 mesiacov väzenia za rasistické statusy na Facebooku.

lsns-hlas-gemera

A práve na tejto stránke zverejnil poslanec Stanislav Mizík svoj antisemitský status, ktorý neskôr zdieľala aj stránka Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko – Bratislavský kraj, ku ktorej sa strana Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko, odrazu nehlási. „Žid, židovka, židovského pôvodu, ochranca cigánov, fanatička do cigánskych zvykov…“ Takéto výrazy, hodné neonacistickej luzy, používa učiteľ a poslanec slovenského parlamentu.

gemer-zv

Po rozhorčenej reakcii verejnosti, prejavenej aj na zmienenej stránke, táto status odstránila. Lenže status nezmizol niekde v prepadlisku kyberpriestoru, ale koluje s rozhorčenými komentármi na Facebooku, aj v masmédiách. Tradičná pštrosia taktika Kotlebovcov je už nielen smiešna, ale aj zbabelá, trápna a odsúdeniahodná. Po skúsenostiach s genocídami, holokaustom a etnickými čistkami sú vyjadrenia Kotlebovho poslanca jednoducho neakceptovateľné.

z-plh

Mizík sa však podobne nehorázne vyjadril aj priamo v parlamente, na adresu moslimov a ich náboženstva, ktoré nazval „satansko-pedofilným dielom diabla.“

26-10-p

Podľa Silvestra Lavríka, ktorý bol na vysokej škole Mizíkovým spolužiakom, sa Mizík už v osemdesiatych rokoch spolužiakom, ktorí sa domáhali názorovej plurality a zavádzaniu demokratických princípov riadenia spoločnosti, vyhrážal “ V Košiciach na Hlavnej ulici už raz takých, ako ste vy, vešali.“ Lavrík svoje skúsenosti s Mizíkom opísal v článku „Bazmek v parlamente,“ ktorý nazval podľa Mizíkovej prezývky zo študentských čias. Pozrime sa spoločne na niekoľko Mizíkových statusov zo stránky, ktorú administruje. Už vo februári 2014 sa Mizík sťažoval, že „väčšinu médií vlastní židokapitál.“

17-2-p

V júni toho istého roku sa sústredil na gejov, keď v súvislosti s Dúhovým pochodom napísal „Orgie buzerantov v Bratislave! Polícia chráni SODOMU-GOMORU!“ a na konci statusu nezabudol zverejniť „zoznam zapredancov a škodcov kresťanskej EURÓPY.“ Čo poviete, ako by to u nás skončilo, keby takíto Mizíkovci mali možnosť realizovať svoje zvrátené predstavy o tom kto je menej hodnotný a kto je zradca a zapredanec ?

30-6-14-a-p30-6-14-b-p

V máji 2015 si Mizík ťažkal, že „SLOVENSKO bude musieť prijať arabsko – černošské hordy“ a v júni sa bil do pŕs, že „nebudeme akceptovať ani jednu mešitu, minaret… ktorý nám tu chcú dopraviť marxistické bandy z Bruselu…“
3-5-p20-6-p

Po dlhšom čase oživil stránku v júli 2016, keď sa posťažoval na úrovni známej Blážovej „Veľakrát, sa nám nabúrali do stránky ľudia zo SISKY + nimi chránení antifáci“ a status zakončil narážkou na defenestráciu.

8-7-p

V auguste sa opäť vrátil k téme islam a NWO. Varoval „EÚ A NATO NÁS NEOCHRÁNIA!“ a udalosti súvisiace s útokmi islamistov označil za „prvú fázu celoeurópskej občianskej vojny vyvolanej marxistami z Bruselu,“ ktorým ide „o zničenie národov a ich identity.“ Napísal aj kto to celé riadi „Sú to temné persóny z dielne NWO, ktoré využívajú islamistov na vyvolanie strachu a následného vyhlásenia tzv. výnimočného stavu aby nás mohli ovládať.“ A slúžia im „Médiá vlastnené ľuďmi z NWO,“ ktoré ich „budú vyhlasovať za extrémistov.“ A pridal aj pár mien politikov, ktorí budú podľa jeho názoru robiť to isté.

1-8-16-a1-8-16-b

Bratislavský summit ho v septembri vyprovokoval k avízu, podľa ktorého sa „Európa zmení na moslimsko-africkú guberniu,“ Angelu Merkelovú nazval „Baba-Jaga Merkel,“ ktorá si podľa Mizíka „už hubu nevypláchne ani kyselinou sírovou.“ Neviem čím a či vôbec si po takýchto a podobných výrokoch vyplachuje ústa Mizík, no určite by to osožilo skôr jemu.

17-9-p

Na predvianočnom zasadnutí parlamentu sa vrátil ku svojej obľúbenej téme „…tento chorý projekt zvaný EÚ… vedú neomarxistickí sionisti z Babylonskej veže, zvanej Brusel“ a varovne zodvihol prst „Aké ešte úchylky prídu na rad?“

8-12-16

Pán poslanec s partiou „dôstojne“ reprezentoval Slovensko aj v polovici decembra 2016 na stretnutí nacionalistov v Ríme. Bez fangle ĽSNS neurobil ani krok. Nemohla chýbať ani na námestí pred Chrámom svätého Petra. Len čo tie tašky plné produktov degenerovaného západu presiaknutého morálnym úpadkom a skazenosťou?

rim-spoj

Všetkým nám je jasné, že takíto Mizíkovia by nás najradšej vyzmizíkovali, preto sa pýtam. Dokedy im podobné vyjadrovanie, ako predviedol Mizík, budeme tolerovať? Nemáme u nás platné zákony, políciu, prokuratúru a súdy, ktoré by nás mali chrániť pre niečím podobným?

fotogr-sp

20:00
Aj vy máte ten intenzívny pocit trápnosti pri Uhríkových rečiach o Mizíkovom vyjadrení, za ktoré by sa nemusel hanbiť ani známy Úlis (Wormtongue) z Pána prsteňov, či pri čítaní podobných statusov Kotlebovcov?

13-1-17

16.1.2017

A last but not least, poznajú páni poslanci Stanislav Mizík, Milan Uhrík a ďalší, Ústavu Slovenskej republiky? Do pozornosti im v tejto súvislosti odporúčam najmä druhú hlavu nášho základného dokumentu, v ktorom je jasne definované: „Základné práva a slobody sa zaručujú na území Slovenskej republiky všetkým bez ohľadu na pohlavie, rasu, farbu pleti, jazyk, vieru a náboženstvo, politické, či iné zmýšľanie, národný alebo sociálny pôvod, príslušnosť k národnosti alebo etnickej skupine, majetok, rod alebo iné postavenie. Nikoho nemožno z týchto dôvodov poškodzovať, zvýhodňovať, alebo znevýhodňovať.“ Keby totiž Ústavu SR poznali a riadili sa ňou, nikdy by nemohli napísať či povedať to čo napísali a povedali. A otázkou tiež je, či by ľudia, ktorí sa verejne vyjadrujú či konajú v rozpore s Ústavou SR, mali byť ústavnými činiteľmi, teda poslancami Národnej rady Slovenskej republiky?

ustava-spoj

Teraz najčítanejšie

Ján Benčík

Nakoľko mi nie sú ľahostajné pomery na Slovensku, píšem na webe Denníka N blogy o tom, čo považujem za nebezpečné. Píšem o konšpirátoroch, kremeľských trolloch, pravicových aj ľavicových antiliberálnych extrémistoch. Niektorí ľudia ma za to majú úprimne radi, iní ma rovnako úprimne nenávidia. A niektorí sa mi dokonca vyhrážajú. Beriem to ako niečo, čo súvisí s tým, čo robím.