Denník N

Norbert Lichtner – suverén či suterén Slobodného vysielača?

„Pozri sa, aha, môžu do mňa žďuchať, hej, možno uhnem, uhnem dvakrát, aj tretíkrát aj piatykrát. Postavíš sa mi kamaráde do cesty a zašlapím ťa jak takého červa, to je celé, hej?“ Norbert Lichtner vo vysielaní Slobodného vysielača 16.1.2014

Ak sa Tibor Rostás pomerne úspešne štylizuje (ak náhodou nevypadne z roly) do úlohy aristokratického intelektuála či proroka zvestujúceho nevedomým zjavené pravdy, Ľubomír Huďo do pozície rafinovaného znalca zákulisia svetového diania, šéf rádia Slobodný vysielač, Norbert Lichtner je skôr autentickým typom návštevníka zapľutej miestnej krčmy, ktorý nikdy nemá ďaleko k vulgárnej nadávke, úderu päsťou, kopancu či pľuvancu. Ak by som mal trojicu prirovnať k postavám slávnej trilógie Pán prsteňov, Rostás by bol padlý Saruman, Huďo Úlis a Lichtner jeden z veliteľov Sauronových armád.

Kde sa vzal, tu sa vzal…

Čo sa týka minulosti Norberta Lichtnera, priznám sa, nepoznám ju. Na sociálnych sieťach sa objavilo niečo o tom, že kedysi vraj mal byť v poddôstojníckej škole v Žiline a Pavel Bálik písal čosi o lampasákovi, ktorý tlačí ľuďom do hláv kaleráby v Slobodnom vysielači. Neviem čo je na tom pravdy a nie je to ani dôležité. Konečne Lichtner svojim správaním vo vysielaní určite skôr pripomína zupáka s rozkošou buzerujúceho nováčikov, ako kultivovaného moderátora.
Na webe sa dajú nájsť aj informácie, z ktorých možno usudzovať, že Lichtner nejakú dobu podnikal a žil vo Veľkej Británii a na Novom Zélande. (tu, tu, tu, tu, tu, tu, tu, tu) V Anglicku, pokiaľ viem, žijú aj jeho dve dospelé deti. Nič proti nim, nech sa im darí. Len ma zaráža, že Norbert Lichtner nechá svoje deti žiť v načisto skazenej krajine, kde na nich podľa toho čo odznieva v jeho rádiu číha nebezpečie na každom kroku a neumožní im žiť niekde smerom na východ, kde vládne poriadok a morálka. Hotový krkavčí otec.

Zoznámenie s Hufnagelom

Na Norberta Lichtnera, teda vlastne na jeho facebookové alter ego, Stefana Hufnagela ( tutu), som náhodne naďabil niekedy začiatkom roka 2012 na stránke protestných akcií Gorila II. Stretnutie, hoci virtuálne, to bolo poučné a hodné zapamätania. Nešlo totiž o nič iné ako o výlevy primitívneho antisemitizmu, ktoré naštartoval svojim statusom, možno nechtiac, Alexander Járay. O čo bol jeho status kratší, o to viac reakcií vyvolal. Znel takto „Že sa nestydíte súdruh Gál!“ Prvé husle v komentovaní ďalej mali fejk Daniel Saw a náš známy Stefan Hufnagel – Norbert Lichtner. Na komentár Daniela Sawa: Len skúste pánovi Gálovi alebo Mesežnikovi povedať nech idú do riti a uvidíš aké články by zrazu boli v SME(ti) o antisemitizme. Tento židovský „mudrc“ jediné čo vie, tak zazerať na Slovákov, nič viac. Pána Mesežnikova som videl raz v autobuse MHD. Nechutný, odporný, slizký ksicht. No zjavne keď má 7 detí tento nosatý grázel, tak sa mu tak zle nežije…“ reagoval Hufnagel – Lichtner, takto: Daniel….mne toto nevysvetluj…I AM AWAKE!… ja sa tymto zaoberam pekne dlho…ono to je horsie nez si dokonca aj ty myslis…tu si popisal vrchol ladovca ;-)…but I hear you brother :-)“

hufnagel-titulka

Hufnagel-Lichtner chce začať prebúdzať ľudí

Reč sa potom zvrtla na ukrajinský hladomor, za ktorý podľa Sawa nebol zodpovedný Stalin, ale Židia a Hufnagel dodal, že Ukrajinci márne prosili pápeža a ten ich nezachránil a ani sa o to nepokúsil. Saw zakontroval: „Však keby šiel proti „nosatým“ boľševikom, tak je medzi tými ukrajincami. Inak vážení, achtung! KDH má celkom dobré konexie s Izraelom.“ Hufnagel: To by bolo prekvapujuce keby nemal Mossad ludi aj tu ;-)“ Saw následne položil otázku: „Dá sa ich vôbec odtiaľto vyhnať alebo ich odstaviť od moci?“ Odpoveď Hufnaagela-Lichtnera bola závažnejšia ako to vtedy vyzeralo: jasne ze da…Staci aby niekto zacal prebudzat ludi a aby ludia zacali vidiet veci v sirsom kontexte a neupierali zraky iba na prvy val (Dzurinda, fico a spol.) Niekto musi ludom veci vysvetlit…a vcera vecer mi doslo, ze to mozem urobit aj ja a zacinam na to pracovat ;-)“

To akým spôsobom to chce robiť môže naznačiť tento citát: „Je mi jasne, ze slovensky narod nema s takymito vecami vela skusenosti. Toto je obycajna ‚infovojna‘ a je potreba sa na nu pripravit. Ta fotka je presne to, co sa musi vzdy urobit a pravdu zverejnit. Dosiahneme tym, ze pravda vyjde najavo a zaroven zdiskreditujeme medialne prostitutky. Je to vojna a nesmie sa ustupit ani krok! A pravdu je nutne omielat donekonecna lebo priemerny ‚mukl‘ ma pamat zlatej rybky.“ 28.1.2012

hufnagel-28-1-12

Nuž, bolo by naozaj fajn keby niekto, napríklad aj Norbert Lichner, „donekonečna omieľal“ iba čistú pravdu. Lenže aká je pravda, ktorú nám Lichtner ponúka? A kto sú hrdinovia podľa Slobodného vysielača? Niečo naznačí obrázok použitý ako avízo k jednej z relácií SV.

hrdinovia-a-antihrdinovia-slobodneho-vymielaca

Prestrelky na stránke Mlčanie

V decembri 2012 som sa skôr náhodou zaplietol do slovných šarvátok na Rostásovej stránke Mlčanie. Zavolali ma tam priatelia, dovtedy som o nejakom Rostásovi či jeho Mrnčaní ani nepočul. Došlo k polemike, pričom ma pobúrilo, že Rostás na podporu nejakej svojej teórie cituje ako zdroj komunistického činovníka a normalizátora Bohuslava Chňoupka (tu) a poplatného komunistického reportéra a údajného dôverníka ŠtB s krycím menom „Michl“, Stanislava Motla (tutu), takže som spochybnil vierohodnosť jeho prameňov. Rostás reagoval, že keď to bude potrebné použije aj svedectvo Alojza Lorenca (tu). Nuž, aj to o niečom vypovedá.

Slovo dalo slovo, od Rostásových fanúšikov padli aj nejaké urážky, či vyhrážky a ani ja som si nedával pred ústa servítku a nazval som konzumentov konšpiračných bludov „hovnožrútmi“. Reakcia ma prekvapila. Niekoľko mojich fotografií z r. 1990 sa následne objavilo na rôznych stránkach aj s komentármi, ktoré neboli voči mne príliš lichotivé. Na jednej sa mi v komentároch venoval aj sám Hufnagel-Lichtner: „Ja som presvedceny, ze Bencikovi za toto niekto plati …. nikto nemoze byt az taky ko..t aby toto vypisoval z presvedcenia … alebo sa mylim, ale nezvyknem.“

zv

Norbert sa samozrejme mýlil a nebolo to posledný raz. Ale tajomstvo identity Hufnagela som vtedy už poznal a neskôr si z „tajomného“ Hufnagela vystrelili aj iní.

hufi-1janosik-hufnagel

Zákerák a farizej

Nuž, to netvrdím ja, majster Hufnagel, ale známa postavička Facebooku, ktorá má profil Jozef Karpaty, neskôr premenovaný na Jozef Bindas a profil Jo Karol. Tento jednoduchý človiečik, u ktorého sa hypertrofia svalstva hornej časti tela očividne spája s atrofiou orgánu pre život podstatne dôležitejšieho, so zapnutým CapsLockom dlhodobo z Floridy, kde žije, „smelo a nebojácne“ roztáča verklík monotónnych antisemitských bullshitov.

13-10-16ka-jokarpaty-bindas-10-3-15

Karpaty-Bindas, ktorý si mimoriadne váži Tibora Rostása a jeho kompilát konšpiračného second handu Mlčanie  a komentáre Ľubomíra Huďa, jedného dňa zanevrel na Lichtnera.

karpaty-rostasskr-bindas-karpaty-4-2-15

Po tom, ako sa pre čosi pochytili, v komentári doslova napísal: „Lichtner mi pred casom pisal este pred zacatim tzv. vysielania z tzv. Slobodny vysielac na sukromnu zpravu na FB, ze citujem; vie ze zidia totalne kontroluju krajiny, banky, vyznamne posty a su zodpovedni za vojny, ale ze to nemoze vyadrit verejne a nahlas ,,, TAKZE KTO JE TU POTOM ZAKERAK, FARIZEJ. Len tolko. Mam to archivovane…Prijemny vecer“, 13.3.2013 na stránke Slobodného vysielača. Jóžiku mrcha nálada voči Lichtnerovi neprešla ani do 9. marca, keď na jeho adresu napísal (tu): „Lichtner – Hufnagel = TY FARIZEJ HRAJUCI NA KAZDU STRANU…A hoci je Karpaty prostoduchý a obmedzený antisemita v tomto by som mu veril.

podcpodc-k-lskr-jo-karol-1-p

Alea iacta est

Podľa Suetonia vyslovil túto vetu Gaius Julius Caesar 10. januára 49 pred Kr., keď viedol svoju armádu cez rieku Rubikon v severnom Taliansku. Rieka Rubikon bola hranicou medzi provinciou Predalpská Galia a Itáliou a každý rímsky generál mal zakázané prekročiť ju so svojou armádou. Caesar na to nedbal, ovládol Rím a na marcové Idy, r. 44 pr. Kr. zahynul dobodaný dýkami atentátnikov na schodisku pri senáte. Neviem aký Rubikon prekročil Norbert Lichtner, ale pod značkou „Alea iacta est“ začal natáčať rozhovory. Na terase penziónu v Štiavnických Baniach natočil dve videá s Rostásom (tutu), poctivo nastajlovaným a la Fidel. Nejaké s Ľubomírom Huďom (tu, tu tu) a s Rudolfom Vaským (tu). Kocky teda boli hodené, ale na samé šestky to nevyzeralo.

l-rhudo-lichtnerl-v

Vznikol Slobodný vysielač.

14. januára 2013 začal v Banskej Bystrici vysielať tzv. Slobodný vysielač (tu tu). Rozhodujúcu úlohu pri jeho vzniku zohral Norbert Lichtner, predseda OZ Slobodný vysielač (tutu), ktoré internetové rádio prevádzkuje a dvaja odídenci z katolíckeho rádia Lumen, Boris KoróniPeter Kršiak. Lichtner sľuboval „Chceme presadzovať a podporovať voľné šírenie informácii a slobodu slova a zároveň vytvoriť rozsiahly priestor pre vyjadrenie názorov verejnosti, ktorú takýmto spôsobom chceme vychovávať ku kritickému a samostatnému mysleniu,” skutočnosť je však podstatne prozaickejšia. Informácie, ktoré rádio šíri, najmä v programoch moderovaných Lichtnerom, ktoré oni nazývajú alternatívou, patria zväčša skôr do kategórie lacných konšpiračných bludov. Konečne, stačí navštíviť stránku Slobodného vysielača a začítať sa do komentárov (tu), stránku Fóra Slobodného vysielača (tu), alebo vidieť spôsob akým ho propagujú jeho fanúšikovia.

sv-29-5dpb_zem_vekreklslobodny-vysielac-samvlak

V albume na PicassseSlobodný vysielač, Mlčanie, Zem a vek – postavy a postavičky“ (tu), ktorý mapuje societu, ktorú združujú sa môžeme dočítať: „Názov Slobodný vysielač môže neinformovaných zvádzať k domnienke že ide o pokračovanie v tradícii Slobodného vysielača z obdobia Slovenského národného povstania, alebo jeho krátkodobého pokračovania počas okupácie našej vlasti ruskými vojskami v roku 1968. Nič z toho pochopiteľne nie je pravda. Najmä Lichtnerova relácia „Informačná vojna“ spája frustrovaných občanov sklamaných politickým vývojom u nás aj rôznych skrachovancov, ktorí by sa radi presadili trebárs aj v politike, vyznávačov najbláznivejších konšpiračných bludov aj naoko sympatických, mierne pomýlených alternatívcov, rôznych čudákov a kverulantov, zarytých starých komunistov aj radikálnych náckov, psychicky labilných ľudí, aj neškodné naivky.“

iv-z

Ako vidia Lichtnerovo rádio iní

Eduard Žákovic: „Kto by nepoznal Alexa Jonesa a Infowars. Teda chcem povedať Norberta Lichtnera a Informačnú vojnu. Čože, vy ste si mysleli, že vysierač nie je kopírka? Nechajte ma hádať – mysleli ste si, že celá slovenská konšpiračná scéna nie je bohapustou kopírkou? Vedzte, že tinfoil hats fičali v Emerike už pred desaťročiami. Slobodný vysierač nie je medium ale Ruskom platená propaganda . Nič viac ani menej.“ Facebook, 20.9.2014, ide o citáciu z Dailymale (tu).

Peter Osuský: „Jediným šťastím je to, že telesné a mentálne subnormy v osobe Lichtnera a jeho poslucháčov boli sú a aj budú bezvýznamné, stratené existencie, ktorých dopad na spoločenské dianie sa tým pádom bude vždy limitne blížiť k nule“. Facebook, 14.12.2014

Martin Fedor: „Prostriedkami propagandy sú najmä tzv. nové alebo alternatívne médiá. U nás sa činí hlavne internetové rádio, cynicky nazvané Slobodný vysielač.“ SME, 3.3.2015

Michal Hvorecký v humorne ladenom príspevku o námetoch vhodných pre tvorbu našich spisovateľov navrhol aj túto tému: „Úspechy ľudí s rôznymi typmi postihnutia  – napínavý triler zo zákulisia vzniku obnoveného Slobodného vysielača.“ Denník N, 10.3.2015

Ako sa vidia oni sami

Boris Koróni, podpredseda OZ Slobodný vysielač a moderátor viacerých jeho relácií, to vidí takto: Žiadne politické ciele nemáme. Našim jediným cieľom je poskytovať informácie, pričom nechávame na slobodnom rozhodnutí poslucháča, ako s nimi naloží…Pokiaľ ide o názor vedenia rádia Slobodný vysielač na protesty nespokojných občanov, ktoré sa v poslednej dobe na Slovensku stupňujú, žiadne z nich sme neorganizovali a ani tak nemienime v budúcnosti robiť. V rámci názorovej plurality však samozrejme veľmi radi a ochotne poskytneme priestor ich organizátorom u nás v rádiu, v prípade ich záujmu…“ Skutočnosť(tutu aj s komentármi)

A realita?

A aká je realita čo sa týka apolitickosti? Posúďte sami. Reklama Slobodného vysielača na tribúne protestov „Berieme si späť svoju krajinu,“ november 2013.

vnir-1

Auto s reklamou Slobodného vysielača pred tribúnou zmienených protestov, či ďalšie autá pri zbieraní podpisov pre kandidatúru Heleny Mezenskej v Trenčíne, alebo s jej reklamou.

vnir-slobodny-vysielac7-1-2014-trencinmezenska-sv-1mezenska-sv

Nie náhodou bola Mezenská v Slobodnom vysielači ako doma a strávila v klube SV aj volebnú noc. A konečne, nejeden tzv. revolucionár, ktorý si chce „brať späť svoju krajinu,“ je poslucháčom Slobodného vysielača a viacerí ľudia, ktorí sa v protestoch najviac angažujú, boli hosťami vo vysielaní (tu, tutu).

2-3-2014-mezenska-v-svmezenska-volby18-1-2014

Rovnako určite iba náhodou, počas tzv. „Národ povstaň tour,“ ktorú SV údajne finančne podporil a ktorej sa zúčastnili Štefan Potocký, známy spálením vlajky EÚ, v súčasnosti žoldnier bojujúci na strane proruských rebelov na Ukrajine.

s-potocky-14-4-15
„Pokojný bojovník“ Filip Galamboš, držiteľ „Medaily cti“ od samozvaného ambasádora Novorossie Mariána Farkaša za službu Novorossiji, ktorý v Donecku pobudol od konca júla 2014 do konca januára 2015 a pravidelne sa tam vracia.

mocko-galambos-19-7-15vyznamenanie-1

Peter Baďura– Sanve, bývalý šéf pobočky skrachovanej Indymedie a nádejný vydavateľ denníka „Verejnosť“ a Martin Urminský, priamo z SV (tu), ktorý neskôr skončil vo väzení pre dlhodobé neplatenie výživného na svoje deti. A práve menovaní lepili samolepky Slobodného vysielača, trebárs aj na regály v samoobsluhe, autobusové zastávky, budovy či dokonca kontajnery na smeti.

badura-sanve sv-3-asv-3-cnpt-sv-4

Názor na Slobodný vysielač má aj občiansky aktivista, učiteľ Juraj Smatana (tu).

Kto propaguje Slobodný vysielač

Napríklad Akčná skupina VZDOR Kysuce (tutu), ktorá propaguje aj kadečo iné (tu, tutu), Slovenské hnutie obrody (tu), ktoré je rovnako známe podporou kadečoho (tutu ) či Krausovej časopis Dieťa (tu), ktorý spochybňuje vakcináciu detí. Činí sa aj známy antisemita (tu) a obdivovateľ pánov v silonkách, Pavol „Pančuška“ Szentivanyi na stránke „Aktivisti, aktívni a nasratí“ a na stránke „Pán občan“ (tu tu)

sho-12-9-1417-12-14p-sz-8-5-14

Slobodný vysielač propagujú aj stránky ako „STOP dezinformáciám a propagande“, či „Vladimír Putin náš prezident.“

Kto dostáva priestor vo vysielaní?

Samozrejme odborníci na slovo vzatí. V relácii o prezidentovi vojnovej Slovenskej republiky Jozefovi Tisovi (tu) podpredseda Slovenského hnutia obrody (tu ) Pavol Privalinec (tu tu), ktorý si Tisa mimoriadne váži a v internetovom obchode Vlastenec sk. (tu) ponúka aj rôzne „vkusné“ predmety. Kto by už objektívnejšie a odbornejšie dokázal zhodnotiť túto rozporuplnú postavu.

pavol-privalinectiso-sosky-v

Priestor dostali aj  členovia Akčnej skupiny VZDOR Kysuce na čele s Marianom Magátom (tutu). Norbert Lichtner ich uviedol takto: Veľkodušne dávam náboje všetkým Havranom a Hríbom a neviem akým aby mohli zase nálepkovať , lebo nejak sa im to nedarí. Ja som len zvedavý, zajtra ktorý z týchto kreténov prvý začne nálepkovať. Schválne, ktorý z vás bude prvý a dostane pochvalu pred nastúpenou jednotkou. Dnešná téma je akčná skupina VZDOR Kysuce.“ (tu)

magat-7-11-15mag-20-4-14magat-holokaust

Laici a antivaxeri.

V programoch týkajúcich sa odborných medicínskych tém tiež dostávajú slovo tí najlepší odborníci. Ing. Marián Fillo, (tu), absolvent  Žilinskej univerzity, odbor Informačné a riadiace systémy, ktorý robí besedy pre matky, kde vyberá vstupné a predáva tam problematickú literatúru, napríklad v relácii  „Autizmus po očkovaní – náhodná časová následnosť, alebo príčinná súvislosť?“ (tu). Mgr. Peter Tuhársky, ktorý vyštudoval Fakultu prírodných vied, Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici so zameraním na geografické informačné systémy (tu). A tu dostala spolu s M. Fillom priestor aj prominentná odporkyňa vakcinácie MUDr. Ľudmila Eleková (tu). Názory medicínskych odborníkov na pravidelných hostí SV sú ale diametrálne odlišné od názorov väčšiny poslucháčov Slobodného vysielača (tu, tu, tu tu). Filla a Tuhárskeho považujú za laikov, ktorí sa pasujú do roly odborníkov po prečítaní pár problematických štúdii a tvrdia, že ich názory sú preto plné logických omylov. A MUDr. Eleková (tu) si údajne vymýšľa diagnózy, ktoré buď vôbec neexistujú, alebo neexistujú u konkrétneho pacienta a potom tie diagnózy akože lieči, vrátane „detoxikácie“ po očkovaní, čo jej má údajne prinášať nemalé príjmy (tutu). MUDr. Elekovej a pertraktovanej problematike sa pravidelne venuje aj stránka „Neverím mýtom o škodlivosti očkovania“ (tu). Pani doktorku Elekovú za jej boj proti očkovaniu ocenil zlatým Bludným balvanom za rok 2013 český klub skeptikov Sizyfos (tu).

marian-fillo-v-svfilo-btuharsky

„História“, aktivizmus, ekonómia a ezoterika

V téme týkajúcej sa histórie dostala opakovane priestor Viera Rosa Majerová (tu). O jej odbornosti sme sa mohli dočítať v blogu Daniela Vadasa (tu). O chemtraills a MMS porozprával Peter Bulla, ktorý verí, že nás zámerne práškujú a otravujú neznámi vládcovia sveta (tu). Samozrejme nemohla chýbať kultová postavička, známy „krvavý revolucionár“  Rudolf Vaský (tutu), odborník na teroristické útoky a tlakové hrnce (tu), kompilátor Gustáv Murín (tutu) a v relácii „Quo vadis občiansky aktivizmus“ (tu), Veronika Moravcová, Marek Baláž (tu) a Milan Laurinec, všetci dobre známi z protestov „Berieme si späť svoju krajinu.“

rvO akú krajinu zrejme ide, naznačila Cynická obluda.kokotsko

K odborným ekonomickým témam sa mimoriadne často vyjadruje Ing. Marián Vitkovič (tu, tu tu), obľúbený v kruhoch krajnej ľavice a Kapustovho Extra plus.

vitkovic-sp

Vo vysielaní (tu) sa často objavuje aj známy angelológ a sofiológ RNDr. Emil Páleš, CSc (tu, tu tu).

pales-spoj

O rôznych new age figúrkach, hrajúcich sa na akýchsi dávnych Slovienov, sa neoplatí ani zmieňovať. Hoci aj podľa mňa je ako podnikateľský zámer v našich končinách nepochybne prospešnejší staroslovanský dvorec ako nejaký umakartový Disneyland. Problém nastáva až vtedy, ak niekto, kto kedysi písal do mečiarovskej Zmeny, začne brať vážne akési „vedomectvo,“ vieru v starých slovanských bohov a obrady s tým súvisiace nepovažuje za vcelku zaujímavý folklór, ale za smrteľne vážnu vec. Alebo sa tak aspoň z obchodných dôvodov tvári.

ziarislav

Politici a „politici“ v Slobodnom vysielači

Treba povedať, že politici sa do Slobodného vysielača príliš nehrnú. Teda, až na pár výnimiek. Jednou z nich je evanjelizátor a súčasný europoslanec Branislav Škripek (tutu). Z OĽANO je v SV ako doma najmä Helena Mezenská (tutu) a vo vysielaní sa objavil aj Igor Hraško (tutu). Ďalšími sú bývalý poslanec za KSS Karol Ondriaš (tutu), predseda SHO Róbert Švec (tutu), predseda strany Právo a spravodlivosť Peter Puškár (tu tu) a „vodca“ Slovenskej pospolitosti Jakub Škrabák (tutu). Spomenúť treba aj vystúpenie ministra Ľubomíra Jahnátka (či Komjátka?) z vládnej strany SMER (tu). A najlepšie nakoniec. Opätovne a rád do rádia chodí predseda SAS a europoslanec Richard Sulík, ktorý ako sa sám vyjadril, vidí v poslucháčoch rádia voličský potenciál.

politici-spoj

O financovaní Slobodného vysielača

Slobodný vysielač je oficiálne financovaný z dobrovoľných príspevkov poslucháčov cez Občianske združenie, ktorého predsedom je Norbert Lichtner (tu). Vo všeobecnej rovine poslucháči o financovaní dostávajú informácie v pravidelnej bilančnej relácii raz za mesiac. Horšie je, ak sa niekto odváži opýtať na podrobnosti. Oheň je na streche a Lichtner v amoku. V priamom vysielaní reagoval Lichtner na takúto požiadavku takto: „Dobre, je tu dlhočizný e-mail od nejakého Miloša, ktorého zaujíma téma ako je financovaný SV a že niečo IVO, Mesežnikov. Vieš čo? Povedz týmto kreténom nech si vypočujú niektorú z bilančných relácií, ja nebudem nikomu nič vysvetľovať…“ (tu). Pár faktov sa môžeme dozvedieť z analýzy na Nie je to tak (tu), ktorá upozorňuje na určitú neprehľadnosť a netransparentnosť v účtovníctve SV. Som v tejto veci laik, ale odborníci, ktorí poznajú predpisy o tom ako majú viesť Občianske združenia svoje účtovníctvo vedia určite viac.

O vybraných spôsoboch Norberta Lichtnera

Mnohým možno pripadala charakteristika Norberta Lichtnera z úvodu blogu prehnaná. Dajme teda priestor samotnému Norbertovi Lichtnerovi.

„VY KURVY! Volit strany!!!??? My chceme PRIAMU DEMOKRACIU!“ 15.2.2012

„Burger … nadisiel uz cas sa zmierit so skutocnostou, ze nie vsetci zeru sracky tretieho sektoru … Ked sa raz viac ludi dozvie akym sposobom fungujete, tak vas vyvesia na najblizsi kandelaber … a jedno ti slubit viem, budem rozokryvat tie vase spinavosti az tych ‚viac‘ ludi prebudim … uzivaj si nevedomost naroda, kym mozes!“ (O Petrovi Weissenbacherovi) 10.8.2012

„Lizpic ide dole!“ (o Danielovi Lipšicovi) 2.9.2012

„Sebej… ty si rakovina spolocnosti, ty zapredana spina“ 1.1.2013

o-sebejovi

Nielen na Facebooku, ale aj vo vysielaní

Nie inak je tomu aj v živom vysielaní. V rozhovore s Tiborom Rostásom o albume na Picasse Lichtner povedal: „Ja som strašne rád, že títo potkani z tretieho poschodia si uvedomili, že ja som ich nepriateľ číslo jedna a ja budem kým budem dýchať, lebo tieto protislovenské špinavosti nebudem znášať a proste tieto globalistické humusárne si mohli robiť doteraz, ale teraz to už robiť nebudú!“ (tu) 4.2.2013
Inokedy sa kvôli statusu na Facebooku Lichtner takto rozrečnil o „patkáňoch“: „Kolega Koróni mal zaujímavú reláciu o GMO a samozrejme sa zmobilizovali, teraz aby aj poslucháči v Komárne rozumeli, patkáni a začali útočiť cez hostí, ktorých mal dohodnutých. Našťastie tí hostia mali viac rozumu než tento človek. Ale aby sme nechodili okolo horúcej kaše, vlastným menom Vladimír Skokna a ja len prečítam trochu z toho Facebooku, aby ste vedeli čo a ako…“ (tu). 26.6.2013

Skúsenosť blogera Petra

Presvedčil sa o tom aj Peter Farárik, ktorý poukázal na evidentné omyly, ktorých sa vo vysielaní dopustili Lichtner a Huďo. Napísal o tom blog (tu), čo sa dotyčným nepáčilo a bez reálnych argumentov ho poriadne znosili v priamom vysielaní a ich priaznivci spolu s Lichtnerom aj na stránke Slobodného vysielača (tu). Na čo Peter Farárik reagoval ďalším blogom (tu).

„Buď to robia za peniaze, hej a v tom prípade sa ja s takým póvlom nemám o čom baviť, lebo sú to v mojich očiach vlastizradcovia. Ak to robí z presvedčenia, hej, tak fajn, ja mu isto nadávať nebudem, hej, ale potom je to naozaj bolševik, hej, ktorých ja nemusím, hej, nikdy som nemusel a ani nemusím. Takže ja nejakým spôsobom, aby som sa zaoberal týmito ľuďmi a načo? Rozumieš? Pozri sa, aha, môžu do mňa žďuchať, hej, možno uhnem, uhnem dvakrát, aj tretíkrát aj piatykrát. Postavíš sa mi kamaráde do cesty a zašlapím ťa jak takého červa, to je celé, hej? Ja nepotrebujem sa s nimi naťahovať, pretože načo. Ďakujem vám za pozornosť a týmto trollom odkazujem, že len si robte to za čo ste platení, hej, nič naviac. Nepretŕhajte sa pre tento sionistický systém, lebo máte deti a musíte sa starať predsa aj o svoje potomstvo.“ Norbert Lichtner v živom vysielaní, 16.12.2014 (tu, od 2:21:00)

Húdol si Lichtner s Rostásom aj Huďom

Označenie „potkan“ je u Lichtnera mimoriadne obľúbené. Rovnaké sa ušlo aj mne a Marianovi Jaslovskému, hneď v jednej z prvých relácií Slobodného vysielača, po konfrontácii na stránke Mlčanie. Tiež bola reč o eštebákoch, či ľuďoch podobných tým, ktorí udávali Židov do transportov. Norbert Lichtner a Tibor Rostás si skrátka prišli na svoje. Na spriaznených stránkach sa čo nevidieť objavili aj rôzne pamflety a vyjadrenia.

in-tv-duo

Aj nedávno, po publikovaní môjho blogu o Huďovi, sa pán Norbert rozrečnil. Dialóg s Ľubomírom Huďom, okrem jedinej oprávnenej výhrady (tutu), týkajúcej sa neúmyselnej nepresnosti, ktorú som v blogu opravil a dôvod uviedol v poznámke, bol typickou ukážkou jalového mlátenia prázdnej slamy. Lichtner začal veru zostra. Ja som sa nikdy netajil tým, že týmito ľuďmi opovrhujem, hej a nemienim sa s nimi nejak extra zaoberať a nechcem dopadnúť ako to dieťa, ktoré sa hralo na pieskovisku s psím lajnom a potom sa čudovalo, že mu smrdia ruky.“ Pokračoval v podobnom duchu: „Neviem, určite väčšina poslucháčov zaregistrovala, a v jednom, v jednom plátku dva také články, kde si obtrel aj o mňa hubu...“, pospomínal Denník N aj „chlapcov z Esetu,“ ktorí podľa neho budú musieť „urobiť damage controll. Pretože, nedá sa, nedá sa odosobniť, že ja vlastním nejakú firmu a potom podporujem takýto sionistický plátok„. A zaklincoval to vo veľkom štýle: „pretože človek, ktorý podporuje tie vaše, vaše protikonšpiračné seansy, hej, a ktorý vám to financuje hej, sa spolupodieľal na holokauste. Sa spolupodieľal na krádeži Židov, hej, majetku Židov cez druhú svetovú vojnu…Vy sa necháte financovať človekom, ktorý sa podieľal na holokauste…teba nácek financuje, ale taký, taký, ktorý sa, hej, spolupodieľal na holokauste, ty šialenec, tak o čom točíš? Vy si všetci naozaj myslíte tam, že my sme tu včera zliezli zo stromu a nevieme ktorá bije? Naozaj si to myslíte, hej? Hej, takže zalezte tam pekne naspäť, hej, môžete ísť tam za Sorosom, hej, spýtať sa ho koľko zlata, obrazov a neviem čoho pomohol nakradnúť cez 2. svetovú vojnu, nech vám z toho niečo dá, hej. A nech sa vám aj Židia za to poďakujú, všetci, ktorí sú na Slovensku. Vy koho budete kádrovať, koho vy chcete kádrovať, toto mi vysvetlite súdruh Benčík, koho chcete vy kádrovať? Nehanbíte sa? Veď to je hrozné… hej a treba si dvakrát rozmyslieť čo o kom napíšete, pán Benčík, lebo zlé časy prichádzajú na týchto Havloidov pravdoláskárskych! Verte mi, že to tak bude.“ (tu)

Nuž, pán Lichtner nechajme na budúcnosť na koho prídu aké časy a odporúčam vám podstatne menej fabulovať. Ubezpečujem vás, že na žiadne „antikonšpiračné seansy“ nikam nechodím, gulagy, ktorých sa obáva Ľubomír Huďo (Manželov do Gulagu ako nepriateľov spoločnosti a deti do ústavu na prevýchovu. Lenže moji synovia sú už starší, takže tam už prevýchova nezaberie, gulagy nemáme, ale stačí inšpirácia od americkej Femy a príprava ich táborov a u nás sa nájdu aktívni nasledovatelia, viď zmienený článok práve o mne.), sa stavať nechystám, „chlapcov z Esetu“ nepoznám, pre Denník N nepracujem a dokonca ani ten Soros, ktorý sa mimochodom narodil 12.8.1930 v Budapešti židovským rodičom a počas 2. svetovej vojny si ledva zachránil holý život, ma neplatí. Ale ak máte problémy s vysokým krvným tlakom a podobné rečnenie vám prináša úľavu, poslúžte si. Dobrej zábavy nie je nikdy dosť. Najmä ak sa samotný zabávač či jeho komplic berú smrteľne vážne.

 

 

 

 

Teraz najčítanejšie

Ján Benčík

Nakoľko mi nie sú ľahostajné pomery na Slovensku, píšem na webe Denníka N blogy o tom, čo považujem za nebezpečné. Píšem o konšpirátoroch, kremeľských trolloch, pravicových aj ľavicových antiliberálnych extrémistoch. Niektorí ľudia ma za to majú úprimne radi, iní ma rovnako úprimne nenávidia. A niektorí sa mi dokonca vyhrážajú. Beriem to ako niečo, čo súvisí s tým, čo robím.