Denník N

Chunta

Po odhalení a zverejnení našej záložnej vojenskej elity, som však všetko pochopil. Slovenskej krajinky sa zmocnila vojenská chunta.

Nedokázal som sa doteraz stotožniť s predstavou, že v normálnej demokratickej krajine by napríklad premiér mohol bývať u daňového podvodníka a minister vnútra s tým podvodníkom kšeftovať . Mohol by som takto vymenovať desiatky anomálií, ktoré sú v zjavnom rozpore s princípmi liberálnej demokracie.

Po odhalení a zverejnení našej záložnej vojenskej elity, som však všetko pochopil. Slovenskej krajinky sa zmocnila vojenská chunta. Podplukovník Robonapart, kapitán Tomtom a pucflek  Otompotom, ktorí stoja na čele tejto chunty, sa snažia za pomoci zásobovača malého Lacka a jeho družiny, dobudovať ficizmus pod heslom „rozkaz je viac ako zákon“.

Z prejavov podplukovníka je jasné, že čoskoro Európsku úniu nielenže dobehneme, ale aj predbehneme. Toto zoskupenie určite porazí aj extrémizmus, a keby to predsa len nevyšlo, tak ho hrdo, odborne a slušne nahradí. Komunisti tiež tvrdili, že iná alternatíva nie je možná a potrebovali 40 rokov, aby vygenerovali tragikomickú figúrku Jakeša, ako nespochybniteľný znak, že sme svedkami a súčasťou podvodu.

Našej chunte stačilo 10 mesiacov a figúriek už máme ako na Pražskom orloji.

Teraz najčítanejšie