Denník N

Patrón robotníkov,prokurátorov… pastierov svíň… pomôž!

… nastáva ideálne obdobie pre „duálne vzdelávanie štátnych zamestnancov“v robotníckych profesiách, ktorých „možno“ čaká časom prepustenie zo štátnych služieb…

Dlhá a chladná zima dá zabrať každému organizmu a nedostatok slniečka vyvoláva v mnohých depresiu. Mám pocit, že aj na pána premiéra došla táto ťažoba a z úst mu vychádzajú čoraz depresívnejšie slová… ako napríklad: „Situácia s pracovnou silou na Slovensku začína byť alarmujúca. Kde prídeme, každý hovorí, že nemáme ľudí, ktorí by vedeli a chceli pracovať.“

Dobrá správa je, že čochvíľa je Jozefa, kedy v prírode a záhradkách sa objavujú prvé jarné kvety, v lesoch a na stráňach rozkvitnú snežienky a v priekopách zažiaria zlatožlté podbele… ideálny liek na depku.

Ta zlá však – pán premiér, že aj to „málo robotníkov“, z ktorých väčšina živorí v „naších“ fabrikách za „judášky groš“mafiánskych pracovných agentúr, ktoré ich predávajú firmám „za 30 strieborných“, si zbalí švestky a poberie sa do sveta za lepším zárobkom, než ako 2,80 až 3,50€ v hrubom.

Dobrá správa je, že nastáva možno ideálne obdobie pre „duálne vzdelávanie štátnych zamestnancov“v robotníckych profesiách, ktorých „možno“ čaká časom prepustenie zo štátnych služieb – pri vašom kedysi avizovanom znižovaní počtu ľudí v štátnej správe… hoc zatiaľ opak je pravdou. Veď aj taká malá skúsenosť napr. pracovníka úradu práce-za pásom… za 2,50€/hod(s nárokom na jedno jedlo a cikanie… za behu a pod.) by zmenilo pohľad štátneho zamestnanca na túto „čvargu“, ktorej sa podľa nich a Vás nechce pracovať.

A ta zlá?… to ponechám na čitateľovi.

Teraz najčítanejšie