Denník N

Pieta

Arts

 

Prvý text v tomto roku bude – pripomínam, že vždy budem proti zrušeniu hraníc, ktoré sa dotýkajú práva na súkromie, ktoré sa potrebuje začať ctiť ako všetko v každom druhu Ústavy – osobný.

Inšpirovala ma trúfalosť človeka hodnotiť druhého človeka len na báze nesplneného priania pri naozaj neporovnateľnom hodnotení.

Žiaci – študenti, veruže, chcú dostávať za svoju činnosť známky. V tomto pri reformovaní netreba mrhať časom alebo silami.

Pripájam báseň, ktorú napísal iný Veľký piatok ako ten, ktorý ešte iba nastane. Dostalo sa jej pozornosti, pochvaly, dokonca je súčasťou jednotky s titulom, ktorý už nepoužívam… Triumf ako ten sviatok. Hľadaný, úsmev,

Myšlienky sa počas ďalších dní budú vyskytovať aj vedľa krížovej cesty. Ak sa náhodou v nejakom jej obraze uvidíte, tak sa toho nezľaknite.  Krása je aj v podstate Piety.

 

*

míľnik na kríži

keď vesmír stratil hviezdu

a čas osirel

 

na tretiu v piatok

povolal aj okolnosť

k našej zásluhe

 

ako ma chce…

tou láskou v páde, všade

opustený…

 

diabol či anjel

služba i Eman krátko

nemé tajomstvo

 

odbery krvi

ktoré som mu pridala

hádam, objavím

 

dokonalé kto

nepýta späť, čo dalo

spásu za nežnosť

 

teší, keď chápem

keď občas pochopíme

čo je to správne

*

Teraz najčítanejšie

Eva Sládeková

Už dávnejšie niekto literárne a ešte inak spracoval hľadanie strateného času. V súčasnosti je to tak živá potreba... Ak chceme byť ľudskí alebo dokonca sami sebou, je nutné nájsť si čas, v ktorom sa pravidelnejšie usadíme a budeme sa učiť pustiť všetko z rúk, dopriať aj myšlienkam slobodu plynúť v tom vlastnom kruhu. A takto konečne svoje dýchanie a malé stopy vo svete premeníme na dar, modlitbu a pokoj.